Μπορούν οι γυναίκες να κάνουν κοτσιδάκια στα μαλλιά;

Ας ξεκινήσει αυτή η εβδομάδα τολμηρά και με θάρρος! Τόσο τολμηρά που θα υποσχεθούμε εδώ σήμερα ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε δοκιμάσει αυτό το χτένισμα. Και είμαι τόσο σίγουρη ότι μέχρι το τέλος αυτού του post θα σε έχω πείσει!

Pigtails for all!
Λέγονται κοτσιδάκια, διεθνώς κάνουν καριέρα ως pigtails και έχουν περπατήσει σε πολλές πασαρέλες. Και τελικά δεν είναι τόσο παιδικά όσο νομίζεις. Κι εδώ κάπου βάζω μια άνω τελεία για να δεις τα pigtails όπως τα φόρεσαν τα μεγαλύτερα μοντέλα για τους μεγαλύτερους οίκους!

Αυτή ήταν η καμπάνια του οίκου Prada για την σεζόν Spring/Summer 2010

O Jeremy Scott επέλεξε χαμηλά και με όγκο pigtails για την σεζόν Spring/Summer 2012

Pigtails έχουμε δει και στην Vogue! Εδώ το top model Tanya Dziahileva φωτογραφημένη από την Naomi Yang για την Vogue της Ταϊβάν τον Σεπτέμβριο του 2011.

Φυσικά και η Rihanna θα είχε κάνει αυτό το χτένισμα!

Και για την σεζόν που διανύουμε ο Marc Jacobs μας έδειξε pigtails στην συλλογή του Marc by Marc Jacobs.

Nice! Καταλήγουμε, λοιπόν, ότι τα pigtails είναι φάση παύλα τάση. Ναι, αλλά γιατί να κάνεις ένα χτένισμα που έκανες στο σχολείο ή που κάνεις τώρα, ας πούμε, στην κόρη ή την ανηψιά σου; Μέτρησε τους λόγους:
1. Γιατί το sexiness εκεί έξω είναι διάχυτο και γιατί έχουμε γεμίσει βαθιές, μοιραίες χωρίστρες και vague. Ποιο αγόρι δεν θα γυρίσει να σε κοιτάξει, λοιπόν, αν έχεις ένα τόσο cute χτένισμα που σε κάνει να ξεχωρίζεις (κι εσύ και τα μαλλιά σου) από τον χαμό των μοιραίων;
2. Γιατί έδειξα αυτό το χτένισμα σε καναδυό αγόρια και τους άρεσε πολύ.
3. Γιατί πλέον συνδυάζουμε ετερόκλητα πράγματα. Σκέψου κάτι σαν αυτό που έκανε ο οίκος Chanel με τα couture φορέματα και τα sneakers. Ε, λοιπόν, αυτό το χτένισμα μπορεί να συνδυαστεί με κάποια looks. Αρκεί εσύ να έχεις αυτοπεποίθηση και να το υποστηρίξεις σωστά. Αν είναι να νιώθεις άβολα που βγήκες με αυτά τα μαλλιά έξω, τότε κλείσε αυτό το post!
4. Γιατί βαρέθηκα να βλέπω μόνο ponytails στο γυμναστήριο. Αυτό το hair look είναι (και) άκρως… γυμναστηριακό! Το μόνο που μου μένει τώρα είναι να ξαναξεκινήσω γυμναστική!
5. Γιατί έχουμε μακριά μαλλιά και γιατί έτσι!

Schoolgirl…
Και κάπου εδώ να σου πω ότι τον… ξεσηκωμό (!) για τα pigtails και όλο αυτό το school girl’s girl look μου προκάλεσε η Σοφία Νομικού που κάθε φορά που έρχεται στο studio για shooting έχει αυτές τις φανταστικές και καθόλου βαρετές ιδέες. Και να πώς ξεκίνησαν όλα…

1η ώρα: Μαλλιά με την Σοφία Νομικού

Πώς το κάνεις:
1. Κάνεις μια τέλεια χωρίστρα στη μέση από το μέτωπο μέχρι τον αυχένα.
2. Πιάνεις τα μαλλιά σου και από τις δύο μεριές πολύ ψηλά και πολύ σφιχτά.
3. Παίρνεις μια λεπτή τούφα, την στρέφεις περιμετρικά της βάσης της κάθε κοτσίδας και στερεώνεις με τσιμπιδάκια από την κάτω μεριά ώστε να μην φαίνονται.
4. Done!

Και μια τελευταία σημείωση συντάκτριας για το θέμα pigtails και το κατά πόσο μπορούν ή επιτρέπεται οι γυναίκες να το κάνουν: το shooting γι’ αυτό το post το διασκέδασα περισσότερο από κάθε άλλο. Μπορεί να είναι και γιατί αυτό το χτένισμα σου κάνει συνειρμούς με προαύλια σχολείου και σχοινάκι με τις φίλες σου, δημιουργώντας σου όλη αυτή τη νοσταλγία. Μπορεί, όμως, και να μην είναι καν θέμα συνειρμού και το ίδιο το χτένισμα να έχει αυτό το μαγικό κάτι που αν και 30 σε κάνει να τα βλέπεις όλα πιο αθώα πίσω από τα κοτσιδάκια σου και είναι σημαντικό πού και πού να καλοπιάνεις με μερικά… γλειφιτζούρια το παιδί που έχεις μέσα σου.
Και αν θες και bonus κίνητρο, θα στο ξαναπώ: για έναν περίεργο, διαολεμένο λόγο αυτό το χτένισμα αρέσει στα αγόρια! Αλλά εγώ να ξέρεις, θα κρατήσω την πρώτη εκδοχή!
ΟΜΩΣ, ο χωροχρόνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό το χτένισμα! Δεν εννοώ να πας μια μέρα στην δουλειά σου με τέτοια κοτσιδάκια (όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί είναι το ίδιο άκυρο με το να πήγαινες με vague λες και πετάχτηκες από κάποιο red carpet event του Χόλιγουντ να δουλέψεις το οκτάωρό σου και θα επιστρέψεις!). Αλλά ένα Σουκού που θα βγεις για χαλαρό shopping, ή στο γυμναστήριο ή στο σπίτι που θα κάνεις coccooning με το αγόρι- άντρα- γουατέβερ σου, δοκίμασέ και περιμένω να μου πεις εντυπώσεις!

Αυτό το χτένισμα έχει και συνέχεια. Stay tuned! Γιατί στο δεύτερο επεισόδιο ο τίτλος είναι: Schoolgirl gone bad!

Be… youtiful!

And More