Πώς είναι να γερνάει το πρόσωπό σου σε μια ώρα! PS: μπορεί να συμβεί και σε ΄σένα!

Δεν μου αρέσουν καθόλου όλα αυτά τα τρομολαγνικά! Δεν θα σου κουνήσω ποτέ το δάχτυλο και θα σου πω μην τολμήσεις να πέσεις ποτέ για ύπνο με μακιγιάζ! Θα σου συμβεί. Θα το κάνεις κάποιες φορές. Και καλό θα είναι να σου συμβεί γιατι σημαίνει πως έχεις περάσει κάμποσο καλά και δεν έχεις κουράγιο να σηκώσεις ούτε ένα βαμβάκι (και καλά κάνεις για το βαμβάκι! Θα δεις παρακάτω γιατί…)!

Κι έπειτα, πιστεύω πολύ στην αυτοδιάθεση! Θα κάνεις αυτό που θες και θα διαθέσεις τον εαυτό σου όπως εσύ θες. Και αν καπνίζεις και το απολαμβάνεις, δεν θα σου πω εγώ να το κόψεις (είμαι υπέρ των απολαύσεων!). Αλλά να που ίσως σκεφτείς να το κάνεις μόνη σου όταν δεις το βίντεο παρακάτω…

Λίγα λόγια για το βίντεο παρακάτω και για τις ήμουνα-νια-και-γέρασα εικόνες παραπάνω: η Έλσα Πρωτοψάλτη είναι μια από τις πιο σπουδαίες make up artists στην Ελλάδα, με χρόνια τηλεοπτικού μακιγιάζ και όχι μόνο, make up artist πολλών διασήμων και είναι κι εκείνη που ευθύνεται για κάποιες από αυτές τις OMG μεταμορφώσεις στο Your Face Sounds Familiar! Και αναφέρω την Έλσα πρώτα γιατί χωρίς εκείνη αυτό το θέμα δεν θα ήταν… αυτό το θέμα!

Η σκέψη ήταν η εξής: πόσο-γρήγορα-στο-μισό-χρόνο-και-από-τη-μια-μέρα-στην-άλλη μπορεί να γεράσει το πρόσωπό μας αν δεν το περιποιούμαστε, ξενυχτάμε, πίνουμε αρκετά, μπλα, μπλα, μπλα και κυρίως καπνίζουμε; Κι επειδή όλα αυτά ούτε που τα σκέφτεσαι μέχρι να τα δεις μπροστά σου να παίρνουν σάρκα και οστά, ζήτησα από την Έλσα να μου κάνει ένα μακιγιάζ που να δείχνει πώς θα είναι η επιδερμίδα μου σε μερικά χρόνια από τώρα αν δεν την φροντίζω σωστά και κυρίως αν καπνίζω. Έπειτα πήρα έναν καθρέφτη και είδα το πρόσωπό μου!

Δες το βίντεο παρακάτω…

Αν με ρωτούσες ποιο είναι το πολυτιμότερο αγαθό θα σου έλεγα ο χρόνος! Δεν μπορείς να το σταματήσεις, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να φέρεις τις στιγμές σου πίσω. Έχεις, όμως, σκεφτεί αντί να τον σταματήσεις να περπατάτε μαζί δίπλα- δίπλα; Κι αντί να θες να φέρεις τις στιγμές σου πίσω, να αποφασίσεις πως στο εξής θα απολαμβάνεις κάθε στιγμή σου και θα δημιουργήσεις όσο μπορείς τις καλύτερες συνθήκες για να σε βρουν οι επόμενες στιγμές σου όμορφη, νέα και κυρίως υγιή;

Κάποτε μια σπουδαία αισθητικός μου είχε πει το εξής: Έχεις αυτή την αποστολή! Να προετοιμάσεις τον εαυτό σου να μπει στα 40 και να είσαι τότε όμορφη, γοητευτική, λαμπερή και υγιής! Και μου έρχεται η φωνή της κάθε φορά που πάω να βγω έξω χωρίς αντηλιακή προσώπου (δεν βγαίνω ποτέ χωρίς αντηλιακή προσώπου. Εντάξει, το βράδυ βγαίνω χωρίς αντηλιακή προσώπου!).

Και αν τα κάνεις όλα αυτά θα είσαι εσύ εκείνο το τυχερό κορίτσι (για μένα είμαστε όλες κορίτσια!) που θα δει τον εαυτό του όπως είμαι εγώ δεξιά! Και θα είσαι τυχερή γιατί θα τον δεις έτσι, αλλά στα 80 σου!

Εν τω μεταξύ μην ξεχνάς να πιάσεις τον χρόνο από το χέρι και να σε φροντίζεις! Α! Δεν σου είπα! Τα αγαθά είναι δύο: ο χρόνος και ο εαυτός σου!

Be youtifull!

And More