Πώς θα χτενίζουμε τα μαλλιά μας την Άνοιξη του ’15 (και ένα ταξίδι στο Μονακό!)

Στο μυαλό μου τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα. Γιατί είχα σκοπό στο πρώτο post του 2015 (που το άργησα κιόλας!) να σου δώσω ευχές για τη νέα χρονιά. Αλλά να που αυτό το blog είναι blog ομορφιάς, έχω και στα συρτάρια μου κάποια ση-μα-ντι-κό-τα-τα beauty trends για την νέα χρονιά που πρέπει να σου αποκαλύψω, οπότε καταλήγουμε ξανά σε αυτό: στο μυαλό μου (και σε αυτό το post!) τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα! Θα κάνω, όμως, μια αρχή…

Σου εύχομαι για το 2015 να έχεις πολλά ταξίδια! Γιατί πολλά όμορφα πράγματα μπορούν να ξεκινήσουν από ένα ταξίδι. Γιατί φεύγεις (έστω και για μια μέρα) και μετά επιστρέφεις (ακόμη και μετά από μια μέρα) και το μυαλό σου έχει γεμίσει με νέες εικόνες, χρώματα στον ουρανό που δεν φανταζόσουν ποτέ ότι υπάρχουν, γνωρίζεις νέους ανθρώπους και αυτά τα κουτάκια που έχεις στο κεφάλι σου και που είναι πάντα τακτοποιημένα μπορεί να παραμένουν κουτάκια αλλά έχουν μέσα τους όλα τα χρώματα παύλα ανθρώπους παύλα εμπειρίες για τα οποία σου μίλησα λίγο πριν. Να, κάτι σαν τα δικά μου κουτάκια παρακάτω!

Σου έχω μιλήσει εκατομμύρια φορές για το πόσο λατρεύω αυτή τη δουλειά. Αυτή, λοιπόν, είναι η εκατομμύρια μία φορά. Γιατί σε ποια άλλη δουλειά πρέπει να πηγαίνεις ταξίδια γιατί ΠΡΕΠΕΙ; Ή πρέπει να συναναστρέφεσαι top hair stylists και make up artists (από αυτούς που κάθε γυναίκα θέλει να έχει στην ζωή της και την κάνουν όμορφη) γιατί ΠΡΕΠΕΙ; Ή πρέπει να δοκιμάζεις πρώτη κάποια καλλυντικά και να μαθαίνεις και πρώτη τι θα έρθει γιατί ΠΡΕΠΕΙ;

Στο πλαίσιο, λοιπόν, όλων αυτών των ΠΡΕΠΕΙ βρέθηκα πριν κάμποσο καιρό στο Μονακό σε ένα ταξίδι με την Wella και τα νέα λασναρίσματα παύλα trends του ’15.
PS: Αν δεν έχεις πάει ποτέ στο Μονακό βαλ’το στα Resolution του ’15 (ή του ’16, ή όποιας χρονιάς, τέλος πάντων αλλά πήγαινε!).

Εκεί, εμείς οι beautiezzz από την Ελλάδα συναντηθήκαμε και πάλι με δύο top, top, top hair experts από αυτούς που ορίζουν τι χρώμα θα βάψεις σε έναν χρόνο από τώρα τα μαλλιά σου χωρίς εσύ να το ξέρεις ή πώς θα χτενίζεσαι το καλοκαίρι, επίσης χωρίς εσύ να το ξέρεις! Και τα ονόματα αυτών; Josh Wood ο οποίος είναι ο official colorist της Wella και ο Eugene Souleiman, global creative director της Wella.

Θα ξεκινήσω με τον Josh Wood (βλ. παραπάνω). Στην παρουσίαση που μας έγινε την δεύτερη μέρα στο Μονακό (να σου πω ότι σε αυτή την παρουσίαση είμασταν beauty editors από οοοοοοολοοοο τον κόσμο και είναι το καλύτερό μου να πιάνω κουβέντα με συναδέλφους από το εξωτερικό 😉 είδα τα πιο ωραία dusty blonde μαλλιά: αυτό το ξανθό χωρίς ίχνος κίτρινου που κάθε ξανθιά γυναίκα θέλει να αποκτήσει και που κάθε καστανή θα ήθελε να έχει αν ποτέ γίνονταν ξανθιά (ναι, παίρνω παράδειγμα από τον εαυτό μου: αν ποτέ γινόμουν ξανθιά αυτό το ξανθό θα ήθελα να έχω). Και αυτό είναι ένα από τα trends που θα έρθουν το ’15. Γιατί όταν ρωτήσαμε τον Josh Wood ποιο είναι το επόμενο… ombre, εννοώντας ποιο είναι εκείνο το χρώμα που θα φορεθεί μετά μανίας, εκείνος μας απάντησε τα παστέλ. Ναι, τα ροζ- μοβ- φυστικί και σε κάποιες περιπτώσεις κι εκείνο το λευκό (εδώ τερματίζεις τα επίπεδα τόλμης σου!).

Και πράγματι:
1. Στα ξένα sites και blogs εντοπίζω συνεχώς κορίτσια που βάφουν έτσι τα μαλλιά τους.
2. Η Wella που είναι leader στον χώρο της βαφής έχει λανσάρει τελευταία το Instamatic by Color Touch, μια βαφή που φεύγει μετά από περίπου οκτώ λουσίματα και σου δίνει τα πιο stylish-σαν-να-βγήκες-από-catwalk παστέλ μαλλιά. Αν το σκέφτεσαι εδώ μπορείς να δεις περισσότερα.

Και μετά τον Josh Wood ήρθε η συνέντευξη με τον Eugene Souleiman. Ο Eugene Souleiman είναι επίσης respect στον κόσμο της μόδας και δεν έχεις ιδέα με πόσους οίκους έχει συνεργαστεί (μπορείς, όμως, να πάρεις γιατί στο τέλος αυτού του post θα δεις ένα video με τον Eugene και τα μαλλιά που έκανε για την σεζόν Spring- Summer 2015). Μια σύνοψη για τα χτενίσματα του ’15 έτσι όπως τα έμαθα από τον global creative director της Wella: Από την Ανοιξη και μετά θα δεις πολύ bedhead και κάτι φανταστικά πλεξιδάκια στα μαλλιά που δίνουν ένα boho twist και σε κάνουν από αυτά τα κορίτσια που περνάνε από μπροστά σου και λες τι ωραίο στιλ που έχουν; Ε, αυτά (πρόχειρα σκέφτομαι την Sienna Miller)! Επίσης, φέτος να αφήσεις κάτω τις πρέσες και τα πιστολάκια γιατί τα μαλλιά επιστρέφουν στην φυσικότητα. Με άλλα λόγια, δουλεύεις με ό,τι έχεις αλλά οφείλεις να έχεις υγιή μαλλιά (REPEAT AFTER ME: ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2015 ΘΑ ΚΑΝΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ!).

Από αυτά που με εντυπωσίασαν, όμως, περισσότερο απ’ όλα είναι ότι στο show του DKNY το κάθε μοντέλο είχε το δικό του ξεχωριστό χτένισμα. Τι προεκτάσεις μπορεί να έχει αυτό; Ότι η μόδα έχει αρχίσει να αναγνωρίζει την δυναμική και το στιλ που μπορεί να έχω εγώ, εσύ, το άλλο κορίτσι από μόνο του!

Και από το ΠΡΕΠΕΙ να ενημερωθώ για το πώς θα έχουμε τα μαλλιά μας, στο τελευταίο μεγάλο ΠΡΕΠΕΙ του ταξιδιού: το γεύμα της τελευταίας βραδιάς στο yacht club στο Μονακό. Και μακάρι να είχα τόσο καλή μνήμη ώστε να μπορώ να συγκρατήσω ονομασίες (και του ξενοδοχείου που μέναμε) ή συνταγές. Αλλά έχω εκείνη τη μνήμη της τέλειας εμπειρίας κι ενός ταξιδιού γεμάτο ομορφιά. Διπλής 😉

Γι’ αυτό σου λέω: να βάλεις σαν στόχο το ’15 να πας τουλάχιστον ένα (όχι απαραίτητα τέτοιο) ταξίδι. Να δεις όμορφα πράγματα, να χρωματίσεις τα κουτάκια που έχεις στο μυαλό σου. Και να κάνεις οπωσδήποτε αυτά τα μαλλιά σε κάποιο από τα ταξίδια σου και να με σκέφτεσαι. Την στιγμή που εγώ θα ταξιδεύω για να σου μεταφέρω τα επόμενα beauty νέα!

Pre- Last chance info: Η Wella έχει ένα ακόμη πολύ συγκλονιστικό νέο που ακόμη, όμως, δεν πρέπει να πω. Μπορώ να σου δώσω, όμως, ένα πολύ, πολύ μικρό hint: αυτό το νέο έκανε ειδικά της Ελληνίδες beauty editors να ανοίξουμε τα μάτια μας διάπλατα. Από ενθουσιασμό. Και υπερηφάνεια.

Last chance info: Έρχεται και ένα ακόμη ταξίδι σύντομα. Και από εκεί θα σου έχω πολλά! Μέχρι τότε να κάνεις οπωσδήποτε ένα από τα χτενίσματα που έκανε και μας έδειξε ο Eugene Souleiman και μην ξεχνάς…

Be… youtifull!
(Ξανατσέκαρε το pre-last chance info. Με έναν τρόπο συνδέονται, θα δεις!).

And More