Πρέπει να μάθεις αυτό κόλπο για να σου κρατάει το χτένισμα κάθε φορά που κάνεις ψαλίδι! PS: ακόμη κι αν έχεις ολόισια μαλλιά!

Αν έχεις ίσια μαλλιά έχεις επιχειρήσει καναδυό φορές να κάνεις αυτούς τους κυματσιμούς/σγουρά/μπούκλες (η τελευταία λέξη δεν δημιουργεί καλούς συνειρμούς λόγω στιλιζαρίσματος και κακής προϊστορίας που λίγο πολύ όλες είχαμε). Αλλά να που αυτό το αποτέλεσμα δεν έχει κρατήσει παραπάνω από μισή μέρα οπότε δεν το επιχείρησες ποτέ ξανά.Λοιπόν, λοιπόν! Αυτό το άρθρο έχει στηθεί πάνω σε μια υπερφανταστική τεχνική που μου έμαθε πολύ πρόσφατα η hair stylist από τα κομμωτήρια Ikonomakis, Φωτεινή Καραβά, και επειδή ανήκει στην θα-σου-αλλάξει-την-ζωή κατηγορία εννοείται πως θα την μοιραζόμουν μαζί σου!
Bonus info: δεν σου δίνει απλώς διάρκεια ακόμη κι αν έχεις τα πιο ίσια μαλλιά του κόσμου, αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που σου δίνει το απλό ψαλίδι. Θα το διαπιστώσεις στα κομπλιμέντα που θα εισπράξεις και στις photo παρακάτω…
Βήμα 1: Συνήθως όταν κάνουμε ψαλίδι στα μαλλιά μας απλώς τα τυλίγουμε τούφες γύρω από το ψαλίδι. Το μυστικό εδώ για την στριφτή μπούκλα είναι να στριφογυρίζεις τούφα- τούφα γύρω από τον εαυτό της προτού την στριφογυρίσεις γύρω από το ψαλίδι. Ο χρυσός κανόνας είναι στριφογύρισε προς τα μπροστά…


Βήμα 2: … Κι έπειτα τύλιξε τα μαλλιά σου γύρω από το ψαλίδι με φορά προς τα πίσω.
Βήμα 3: Αφού ολοκληρώνεις κάθε τούφα, ψέκασε από κοντινή απόσταση με λακ.
Βήμα 4: Έπειτα με τα δάχτυλά σου άνοιξε τις μπούκλες όσο θες εσύ. Η λογική αυτή του χτενίσματος είναι περισσότερο glossy και λιγότερο grunge αλλά μπορείς να το παρακάνεις όσο εσύ θες. Πάντως, ένα tip που έχω να σου δώσω από την εμπειρία μου: την δεύτεη μέρα έτσι κι αλλιώς τα μαλλιά σου θα ανοίξουν και θα γίνουν πιο messy από μόνα τους. Οπότε, γιατί να μην έχεις δύο διαφορετικά looks σε δύο διαφορετικές μέρες; (την τρίτη μπορείς να τα πιάσεις ψηλή κοτσίδα και να τη δέσεις με μια βελούδινη κορδέλα. Θα σου δώσει πολύ ρομαντικό αποτέλεσμα).
Done! Και τώρα είναι η σειρά σου να το δοκιμάσεις και να τσεκάρεις μόνη σου πόσο διαρκεί!
Και μερικοί ακόμη κανόνες από την hair stylist για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα όποιο μήκος- πυκνότητα- τύπο μαλλιών- ό,τι έχεις:
– ‘Οταν κάνεις δεξιόστροφη περιστροφή τυλίγεις τα μαλλιά προς τα αριστερά. Όταν κάνεις αριστερόστροφη περιστροφή τυλίγεις τα μαλλιά προς τα δεξιά
– Κράτησε πάντα την τούφα μέχρι το τέλος της περιστροφής
– Αν έχεις λεπτά μαλλιά διαχώρισε μεγάλα τμήματα μαλλιών και τύλιξε μεγαλύτερες τούφες
– Αν έχεις πυκνά μαλλιά διαχώρισε μικρότερα τμήματα και τύλιξε μικρότερες τούφες
– Αν έχεις κοντά μαλλιά πάνω από τους ώμους το κεραμικό ψαλίδι πρέπει να είναι μικρότερο σε διάμετρο για να έχεις μοντέρνο look χωρίς να χάνεις μήκος
– Στα μακριά μαλλιά μπορείς να προσαρμόσεις όλα τα μεγάθη κεραμικών ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ουσιαστικά, είσαι πιο ευνοημένη γιατί σου κάνουν όλα!
Και το look όπως το είδαμε στα catwalks του φθινοπώρου και συγκεκριμένα στο show της Diane Von Furstenberg!

Για την ιστορία: μέσα στη χρονιά θα ακολουθήσουν πολλά, πολλά θέματα για σγουρά μαλλιά. Γιατί πολύ απλά τα σγουρά είναι τα νέα ίσια και ήρθε η ώρα εμείς όλες που καυχιόμασταν όλα αυτά τα χρόνια να κάνουμε ένα βήμα πίσω!

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής
Μαλλιά: Φωτεινή Καραβά, Ikonomakis hair
Make up: Μίνα Κίκη, Make Up Lab by Yiannis Marketakis

Read More

And More