Skin-Care Mini Fridge: τι πρέπει να ξέρεις για αυτά τα μικρά ψυγεία που βλέπεις παντού στο instagram και πού θα τα βρεις!

Πριν λίγες μέρες ανέβασα ένα βίντεο στο instagram μου στο οποίο φαίνεται, μεταξύ άλλων, να ανοίγω ένα μικρό ψυγειάκι που φυλάω κάποια προϊόντα skincare. Τα DM που έλαβα εκείνη την ημέρα για το ψυγειάκι αυτό ήταν περισσότερα από τις αναπάντητες κλήσεις της μαμάς μου όταν με έχει πάρει μια φορά και δεν της το έχω σηκώσει. Λίγες μέρες μετά το fashionista είχε αφιέρωμα στα SCMF (aka skincare mini fridge). Αυτό το άρθρο, λοιπόν, ήταν κάπως αναπόφευκτο να γραφτεί!

https://www.instagram.com/p/BzYTpgJFWj3/

Τι είναι τα Skin Care Mini Fridge

Αν ακολουθείς τους σωστούς λογαριασμούς στο instagram και αν είσαι beauty addict θα ξέρεις πως αυτά τα mini fridges είναι παντού! Πρόκειται για μικρά ψυγειάκια που μέχρι να αποφασίσουμε εμείς οι εθισμένες στην ομορφιά ότι είναι τέλεια για να βάζεις μέσα τις κρέμες σου, ήταν στις σελίδες του amazon επί χρόνια και περίμεναν αγοραστές. Σήμερα, οι πωλήσεις τους έχουν εκτοξευτεί! Πρόκειται, λοιπόν, για μικρά ψυγειάκια με καλώδιο που μπαίνει στην πρίζα και διατηρεί κρύα από ροφήματα μέχρι καλλυντικά (το πρώτο ούτε που μας ενδιαφέρει). Τι κάνουν τα Skincare Mini Fridge; Διατηρούν τα καλλυντικά σου κρύα. Στην πραγματικότητα αυτό το ψύχος βοηθά σε δύο πράγματα: αφενός να έχεις εσύ καλύτερη αίσθηση όταν φοράς την αγαπημένη σου ενυδατική κρέμα ενώ εκεί έξω έχει 40 βαθμούς και αφετέρου να μειώνονται τα πρηξίματα καθώς, όπως γνωρίζουμε, το ψύχος αποσυμφορίζει. Όμως, είναι λάθος να πιστεύεις ότι βάζοντας ένα προϊόν στο ψυγείο μεγιστοποιείς την δράση του. Μην ξεχνάς πως η φόρμουλα μένει ίδια, η αίσθηση είναι αυτή που αλλάζει!

Τι να βάλεις μέσα!

Οι ενυδατικές σου κρέμες, ειδικά αυτές που είναι σε μορφή gel είναι πολύ καλό να μπαίνουν στο ψυγείο γιατί, όπως είπαμε, έτσι εξασφαλίζεις καλύτερη αίσθηση όταν τις φοράς. Επίσης, οι sheet masks είναι τέλειες για το ψυγείο! Σκέψου να έχεις γυρίσει από την θάλασσα: τίποτα καλύτερο από το να κάνεις μια μάσκα και από πάνω μασάζ με το jade roll που επίσης σου χαρίζει ακόμη πιο τέλεια αίσθηση σε χαμηλούς βαθμούς. Οι κρέμες ματιών, ειδικά οι depuf είναι ιδανικές για το μικρό σου ψυγειάκι όχι, όμως, τα serum και τα έλαια θα σταθεροποιηθούν λόγω ψύχους και ενδεχομένως να αλλοιωθεί και η δράση τους! Τέλος, όσον αφορά τα δραστικά συστατικά, οι κρέμες με ρετινόλη ή υπεροξείδιο του βενζολίου (benzoyl peroxide) διατηρούνται περισσότερο στο ψυγείο (αν και αυτό το “περισσότερο” είναι ελάχιστο) ενώ η βιταμίνη C που είναι ένα αρκετά “ευαίσθητο” συστατικό δεν κινδυνεύει από την θερμοκρασία αλλά από την επαφή της με τον αέρα. Γι’ αυτό και η κρέμα σου με βιταμίνη C δεν πρέπει να είναι σε βαζάκι γιατί έτσι οξειδώνεται!

Τα χρειάζεσαι πραγματικά;

“Δεν θέλω κάτι που να χρειάζομαι! Θέλω κάτι που να θέλω!” και τα skincare mini fridges ανήκουν ξεκάθαρα σε αυτή την κατηγορία! Σκέψου το: έχεις ένα πολύ μεγάλο ψυγείο στην κουζίνα σου, στην πόρτα του οποίου (εκεί είναι η σωστή θέση λόγω θερμοκρασίας) μπορείς να αποθηκεύσεις κάθε προϊόν skincare που θες. Γιατί, λοιπόν, να δώσεις λεφτά για κάτι που ήδη έχεις; Γιατί το θες και αυτό είναι η μόνη απάντηση που μόλις σου εκμαίευσα! Και κάτι ακόμη: σε αυτό το ψυγειάκι θα έχεις μόνο τα καλλυντικά σου οπότε δεν κινδυνεύεις κάθε φορά που το ανοίγεις να φεύγεις παίρνοντας και μια σοκολάτα!

Πού θα τα βρεις;

Υπάρχουν σχεδόν παντού online ενώ από την έξαρσή τους και μετά δημιουργήθηκαν brands που πουλάνε αποκλειστικά Skin Care Mini Fridges. Παρακάτω σου έχουμε μερικά αγαπημένα αλλά κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να κολλήσεις αυτοκόλλητα και να δώσεις στο mini ψυγειάκι σου το δικό του χαρακτήρα.

Cooluli Mini Beauty Refrigerator, $59.95. Θα το βρεις εδώ

Swan SRE10010CN, Retro Mini Fridge, $89.99, amazon.co.uk

 

The Beauty Fridge, $219.95, θα το βρεις εδώ

 

And More