Τι παίρνει μια beauty editor μαζί της όταν φεύγει για διακοπές (τρέχοντας)!

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου. Για την ακρίβεια: εκείνες οι 15 μέρες είναι η… “αγαπημένη μου” εποχή του χρόνου που θα φύγω διακοπές για να ξεκουραστώ. Και αυτές οι γραμμές γράφονται αφού έχω πληκτρολογήσει 48994 άρθρα και 4656+9+9+95 λέξεις με πολλή αγάπη όπως οτιδήποτε διαβάζεις μέσα από αυτήν εδώ τη στήλη επτά χρόνια τώρα. Αυτό είναι ένα (ακόμη) άρθρο, λοιπόν, που γράφεται μέσα από την καρδιά μου για να σου πω “καλό καλοκαίρι!”. Κι επειδή εδώ είναι μια beauty στήλη (η οποία θα λειτουργεί κανονικά όσο θα λείπω) φυσικά και το focus θα γινόταν στην ομορφιά. Ή καλύτερα: η ομορφιά μπορεί να είναι απλώς η αφορμή για να γραφτεί…

ΘΕΜΑ: Τι παίρνει μια beauty editor μαζί της όταν φεύγει για διακοπές; Παρακάτω σε ξεναγώ στον beauty κόσμο μου!

Μια μπάντανα

Έχω εμμονή με τα 90’s όπως ακριβώς έχω εμμονή με τις μπαντάνες κι έχω περίπου 7-8 από δαύτες που φοράω με διαφορετικούς τρόπους. Ο αγαπημένος μου, όμως, είναι να δένω το ponytail μου με αυτές ή να τις τυλίγω γύρω από το top knot που θα κάνω ψηλά. Ακόμη και αν φοράς το πιο αδιάφορο ρούχο του κόσμου, η μπαντάνα δίνει πόντους στιλ. Tip: προτίμησε μια μπλε που σετάρεται με ηλιοβασιλέματα και το μπλε της Ελλάδας! Tip2: για περισσότερους τρόπους για το πώς θα φορέσεις μια μπαντάνα μπορείς απλώς να με κάνεις follow @berenata. Θα βγάλω οοοοοοοολο μου το καλοκαίρι έτσι!

Κρέμες ματιών

Έχω εμμονή με το skincare σε αντίθεση με το μακιγιάζ (δεν πολυβάφομαι). Οι καλοκαιρινές μου διακοπές είναι το τέλειο διάστημα για να κάνω λίγο παραπάνω pampering στον εαυτό μου και να αφιερώσω εκείνα τα 2-3 παραπάνω λεπτά για να φορέσω σωστά τις κρέμες μου όπως σου έχω δείξει εδώ αλλά που ποτέ δεν τηρώ στην πόλη (μην το πεις, αλλά δεν κάνω πάντα αυτά που γράφω!). Επίσης, αγαπώ πολύ τα φυσικά καλλυντικά και δύο αγαπημένα μου brands είναι τα Origins και Kiehl’s.

Ενυδάτωση σώματος (και κολιέ για layering)

Οι διακοπές είναι η καλύτερη αφορμή για να ασχοληθείς λίγο παραπάνω με όλα αυτά που αμέλησες τον χειμώνα. Έναν χειμώνα, λοιπόν, ολόκληρο αμελούμε το σώμα μας και την επιδερμίδα του. Στις διακοπές δεν χορταίνω να βάζω κρέμες σώματος. Μάλιστα, ένα trick που ανακάλυψα φέτος και αγαπώ είναι να αναμειγνύω το λάδι Soleil Blanc του Tom Ford με το νέο body butter καρύδα της Dove. Δεν έχεις ιδέα πόσο τέλεια μυρίζει! Κι ένα tip εκτός… beauty χωραφιού: λατρεύω τα χρυσά και ασημένια αξεσουάρ στην μαυρισμένη μου επιδερμίδα. Με έναν τρόπο με κάνουν να δείχνω πιο μαυρισμένη, ίσως λόγω αντίθεσης! Καν’το και θα δεις!

Αμπούλες για τα μαλλιά

Στις καλοκαιρινές μου διακοπές ζω κάπως… χίπικα. Μου αρέσει να περπατάω ξυπόλυτη, να κόβω σύκα από τις συκιές, να κάνω camping σε παραλίες που μου αρέσουν χωρίς να το έχω οργανώσει. Αλλά μέσα σε οοοοοοολο αυτό το hippie-hippie shake δεν θα κοιμηθώ ποτέ με το αλάτι στα μαλλιά και θα φροντίσω ανά τέσσερις μέρες να τους κάνω μια θεραπεία με μάσκες ή αυτές τις θαυματουργές αμπούλες Pantene που ανακάλυψα πέρυσι. Η χίπικη ζωή μπορεί να περιμένει μέχρι να ξεβγάλω τη μάσκα μου!

Ένα έντονο κραγιόν και μια αντηλιακή με χρώμα

Το μακιγιάζ μου στις πρακτικές διακοπές είναι έως… ανύπαρκτο. Όμως, χρησιμοποιώ πάντα μια αντηλιακή με χρώμα την οποία θα χρησιμοποιήσω ίσως και το βράδυ όταν βγω και ένα χρώμα για τα χείλη από αυτά που σου κάνουν το τέλειο φρεσκοφιλημένο εφέ.

Πρακτικές παλέτες

Όταν σου λέω ότι δεν πολυβάφομαι στις διακοπές το εννοώ. Αλλά αυτή η παλέτα με σκιές δεν γινόταν να μείνει πίσω στην πόλη! Έτσι μπήκε στις αποσκευές μου. Στο κάτω- κάτω ταιριάζει τέλεια στο χίπικο πνεύμα που σου είπα παραπάνω: λέγεται Nude Beach 😉

Το άρωμά μου!

Όταν είσαι beauty editor έχεις ότι καλλυντικό θες στην διάθεσή σου. Μετάφραση: πας σε κατάστημα καλλυντικών μόνο γιατί έχεις ξεμείνει από μπατονέτες! Όμως, υπάρχει κάτι που αγοράζω φανατικά μια-δύο φορές μέσα σε ένα καλοκαίρι. Είναι το άρωμα μου, το Bronze Goddess της Estee Lauder. Δεν υπάρχει καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια (αλλά και πιο πριν που είχε κυκλοφορήσει ως Tom Ford Azuree) που να μην το έχω φορέσει. Είναι σαν να μην ήρθε ποτέ το καλοκαίρι αν δεν μυρίσω πάνω μου αυτή τη μυρωρδιά!

Βιβλία

Οι διακοπές μου περνάνε λίγο- πολύ κάπως έτσι: ωραία μαγειρέματα, ωραία φαγητά, παραλίες και ηλιοβασιλέματα και οπωσδήποτε ένα βιβλίο. Φέτος, θα διαβάσω την “Μικρή Ερωτική Ιστορία” και το “Μικρό Παριζιάνικο Βιβλιοπωλείο”. Προφανώς και έχω θέμα με τους (δεν θα ακούσεις αυτό που νομίζεις ότι θα ακούσεις!) Γάλλους συγγραφείς!

Ελπίζω στα παραπάνω να βρήκες τίποτα να εμπνευστείς, να δοκιμάσεις ή απλώς να χαζολογίσεις από την ξαπλώστρα σου μιας και (να σου πω και αυτά τα νέα) δεν έχει μείνει ψυχή στην Αθήνα. Θα τα πούμε σύντομα με beauty ιστορίες από τις διακοπές. Μέχρι τότε σε αφήνω με το αγαπημένο μου τραγούδι που μου θυμίζει τα τρία τελευταία καλοκαίρια μου στην Πάρο…

Ελπίζω αυτό το καλοκαίρι να βρεις κι εσύ το δικό σου τραγούδι που θα θες να ακούς ξανά και ξανά μαζί του. Στο κάτω- κάτω, καμία κρέμα δεν σου δίνει αυτή τη λάμψη που σου δίνει ο έρωτας. Και το καλοκαίρι.

And More