Το καλοκαίρι είναι για μαντήλια στα μαλλιά! 5 πανεύκολοι τρόποι να τα φορέσεις!

Είναι κάποια πράγματα που σου αρέσει να χαζεύεις στο pinterest και στο instagram. Ένα από αυτά τα πράγματα είναι τα μαντήλια και ο τρόπος που έχουν εντάξει αυτά τα μαντήλια τα it girls των social στην καθημερινότητά τους. Είμαι σίγουρη πως θα έχεις δει 6-7 διαφορετικές φωτό από πρόχειρα σινιόν φωτογραφημένα πλάτη πιασμένα με μαντήλια.

Λοιπόν, εδώ και κάποιες μέρες έχω αποφασίσει αυτά που βλέπω κι εγώ στα αγαπημένα μου προφίλ να τα εντάξω στην καθημερινότητά μου. Και το έχω κάνει! Και ξέρεις τι έχω διαπιστώσει; Ότι τα μαντήλια στα μαλλιά α) σου φτιάχνουν την διάθεση β) είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να απογειώσεις ακόμη και το πιο basic σύνολό σου (βλ. τζιν και λευκό T-shirt). Οι αγαπημένες Stealing Beauty μου έδωσαν μερικές ιδέες για το πώς θα υιοθετήσω τα μαντήλια στα μαλλιά μου και όλες απαθανατίστηκαν από τα κλικ του Αλέξανδρου Μακρή. Γιατί, bottom line, οτιδήποτε διαβάζεις εδώ είναι βιωματικό!

1ος τρόπος: πρόχειρο σινιόν

Αυτός ο τρόπος να φοράς μαντήλια στα μαλλιά είναι και ο πιο πολυφωτογραφημένος στο instagram και στο pinterest. Καν’το κι εσύ, ειδικά το επόμενο διάστημα που στο φόντο σου θα έχεις κάποιο ελληνικό νησί. Για να το πετύχεις, πιάσε ένα πρόχειρο σινιόν (έχε στο νου σου την Meghan Markle) και δέσε κόμπο ένα μαντήλι, ιδανικά μακρόστενο. Επίσης, κάτι πολύ βασικό για να μην λυθεί το σινιόν σου είναι να το πιάσεις πρώτα με ένα λαστιχάκι.

2ος τρόπος: half up

Το αγαπημένο χτένισμα της JLO γίνεται πιο fresh και updated με ένα μαντήλι το οποίο είναι προτιμότερο να είναι πιο μικρό ώστε να μην δημιουργεί ιδιαίτερο όγκο στο κεφάλι σου. Για να ενισχύσεις το messy αποτέλεσμα ψέκασε προηγουμένως με ένα dry shampoo.

3ος τρόπος: χαμηλό ponytail

Είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φορέσεις το μαντήλι στα μαλλιά σου. Απλώς πιάνεις μια χαμηλή κοτσίδα με ένα λαστιχάκι και από πάνω σφίγγεις ένα μαντήλι το οποίο ιδανικά πρέπει να είναι μακρόστενο. Όσον αφορά το μήκος από το μαντήλι που θα επιλέξεις, φρόντισε να είναι ανάλογο του μήκους των μαλλιών σου. Δεν μπορείς να φορέσεις ένα πολύ μακρύ μαντήλι αν έχεις καρέ ούτε ένα κοντό μαντήλι αν τα μαλλιά σου φτάνουν μέχρι τι μέση σου. Αλλιώς το αποτέλεσμα θα δείχνει υπερβολικό στην πρώτη περίπτωση, φτωχό στη δεύτερη.

4ος τρόπος: μαλλιά κάτω

O 70’s τρόπος να φορέσεις μαντήλια στα μαλλιά, να προσθέσεις στιλ στην εμφάνισή σου και να καμουφλάρεις και μια bad hair day. Κι εδώ το μυστικό για να μην γλιστράει το μαντήλι από τα μαλλιά σου είναι να ψεκάσεις με dry shampoo. Τέλος, παίξε με τη φυσική υφή των μαλλιών σου (ίσια αν έχεις ίσια, σγουρά αν έχεις σγουρά και πάει λέγοντας) και μην ξεχάσεις να βάλεις και ένα μαντήλι στην τσάντα παραλίας σου, ειδικά αν φριζάρουν!

5ος τρόπος: Boxer braids

Αν αναζητάς πιο ευφάνταστους τρόπους να βάλεις ένα μαντήλι στα μαλλιά σου αυτός είναι ένας από τους πολλούς. Πλέξε δύο boxer braids και ένωσε τις δύο κοτσίδες στη βάση του αυχένα σου με ένα μαντήλι.

Φωτογράφος: Αλέξανδρος Μακρής

Makeup/μαλλιά: Stealing Beauty

Μεταξωτά μαντήλια: Silqui

Ευχαριστούμε πολύ το Coco-mat Hotel στο Κολωνάκι για την φιλοξενία

And More