5 υγιεινά και νόστιμα snacks για το σχολείο που θα ζηλέψουν όλοι οι συμμαθητές του

Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχει το παιδί σου μέσα στη σχολική του τσάντα, αμέσως μετά τα βιβλία και την κασετίνα του; Αν όχι, σου δίνω λίγα λεπτά (αν και είμαι σίγουρος ότι θα χρειαστείς δευτερόλεπτα), προκειμένου να σκεφτείς τι είναι αυτό που θα του δώσει ενέργεια, για να έχει δυνάμεις για το σχολείο, αλλά και τις υπόλοιπες δραστηριότητες του, μετά τη λήξη του τελευταίου. Ακόμη, να το βρεις;

Η απάντηση βρίσκεται στο φαγητό. Και πιο συγκεκριμένα, στο snack, το οποίο, θα απολαύσει το παιδί σου, πιθανότατα στο τρίτο διάλειμμα -που είναι και το μεγαλύτερο σε διάρκεια.

Όμως, θα αφήσεις ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας (αφού, ελάχιστα παιδιά προλαβαίνουν να φάνε ολοκληρωμένο πρωινό) αποκλειστικά στην ευθύνη του κυλικείου; Στο μέρος, που, ναι μεν, τα φαγητά είναι νόστιμα, αλλά, σε καμία περίπτωση, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν θρεπτικά και υγιεινά, αφού τις περισσότερες φορές είναι γεμάτα από επεξεργασμένα λιπαρά και λάδια, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον 3 φορές.

Και, δε θέλω να μου αγχώνεσαι, γιατί υπάρχει τρόπος και η υγιεινή διατροφή να γίνει απολαυστική και άκρως διασκεδαστική. Το κλειδί βρίσκεται στα Stikeez, σε 24 μικρές φιγούρες, που έφερε η Lidl Ελλάς στη ζωή μας, προκειμένου η ντομάτα και κάθε λαχανικό να γίνουν ο καλύτερος φίλος του παιδιού σου και να καλλιεργήσουν στο μυαλό του ότι το να τρως υγιεινά έχει και αυτό την πλάκα του.

Αν το πρωινό είναι για σένα το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, τότε το κολατσιό αποτελεί για το μικρό σου μαθητή, που έχει μπροστά του μία κουραστική ημέρα, το πιο σημαντικό εφόδιο, για να τα καταφέρει.

Μήπως, λοιπόν, η νέα σχολική χρονιά είναι η καλύτερη αφορμή για να μυήσεις το παιδί σου σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής; Και, μήπως, η καλύτερη ευκαιρία βρίσκεται στο snack που θα φάει το παιδί σου στο σχολείο; Γιατί, δεν του ετοιμάζεις…

#1 Χορταστική αραβική πίτα
Ίσως, το πιο εύκολο και δροσερό snack που μπορείς να του ετοιμάσεις για την επιστροφή στα θρανία. Θα χρειαστείς μόλις μία αραβική πίτα, την οποία αν δεν αλείψεις με λίγο βούτυρο, χρειάζεται απλά να τη βγάλεις από το ψυγείο 5 λεπτά πριν τη γεμίσεις. Μέσα μπορείς να βάλεις από καπνιστή γαλοπούλα μέχρι στήθος κοτόπουλου, τυρί με χαμηλά λιπαρά, ντομάτα, μαρούλι, ακόμα και κοτομπουκιές που μπορεί να έχουν περισσέψει από την προηγούμενη ημέρα.

 

#2 Φρουτοσαλάτα
Αποτελεί το πιο υγιεινό snack που μπορεί να πάρει το παιδί σου στο σχολείο. Εσύ, χρειάζεται να ξεφλουδίσεις τα φρούτα. Προτίμησε μπανάνα, πορτοκάλι, μήλο, αχλάδι, ίσως και καρπούζι, μιας και η εποχή το επιβάλλει ακόμα. Η σαλάτα αυτή και θα τον δροσίσει και θα του προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία. Επίλεξε προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας και όπλισε το με ακόμα περισσότερες βιταμίνες.

 

#3 Παστέλι με φρούτο
Όσο απροσδόκητος και να σου φαίνεται ο συνδυασμός, στην πραγματικότητα δημιουργεί το απόλυτο super-food. Λίγο το χορταστικότατο παστέλι με μέλι, λίγο η μπανάνα. Και, επειδή, εμένα μου αρέσει να αντιμετωπίζω το φαγητό και τη μαγειρική ως παιχνίδι, αυτή την περίοδο, προτιμώ το πορτοκάλι με αυτούς τους δύο μικρούς μου φίλους πάνω, τους Stikeez, οι οποίοι κάνουν την επιστροφή στο σχολείο ακόμα πιο διασκεδαστική – για αυτούς τους νέους μου φίλους θα σου πω σε λίγο, επειδή έχω ακόμα να σου κάνω δύο προτάσεις για snacks.

 

 

#4 Σπιτική μπάρα δημητριακών με σοκολάτα
Πρόσφατα, προσπάθησα να φτιάξω σπιτικές μπάρες δημητριακών και μπορώ να σου πω ότι το αποτέλεσμα με δικαίωσε, αφού, όντας δύσπιστο άτομο, αδυνατούσα να δεχτώ ότι θα είναι νόστιμη. Και, όμως, δεν μπορούσα να σταματήσω να την απολαμβάνω. Εύκολη συνταγή, με 5 υλικά και το καλύτερο; Μπορείς να την έχεις έτοιμη από την προηγούμενο βράδυ. Πρόσθεσε και μικρά κομματάκια σοκολάτας και το παιδί σου θα ξετρελαθεί.

 

#5 Ψωμάκι ολικής με αυγό, τυρί και αβοκάντο
Επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, την επόμενη φορά που θα πας στο super-market, επίλεξε ψωμί του τοστ ολικής, τυρί, εννοείται, light και αβοκάντο, τον καρπό της υγιεινής διατροφής. Το αβοκάντο το φρούτο, όχι το νέο μου Stikeez φίλο, που έχει το σχήμα και το όνομα του.

 

Μυστικό tip: Προσωπικά, προτιμώ να πηγαίνω στο super-market μία φορά την εβδομάδα και να αγοράζω ό,τι χρειάζομαι για το σχολικό snack του παιδιού για τις επόμενες 5 ημέρες. Συνήθως, πηγαίνω το Σάββατο, γιατί που να βρεθεί χρόνος μέσα στην εβδομάδα. Εντάξει, αν χρειαστώ κάτι έκτακτο, θα πεταχτώ. Μπορώ να κάνω και αλλιώς;

Και άκου το καλύτερο: Πηγαίνοντας στα Lidl, που βρίσκονται και 5 λεπτά με τα πόδια από το σπίτι μου, με κάθε 25€ αγορών, αποκτάς και μία συλλεκτική φιγούρα Stikeez, των πολύ αστείων φίλων μου που σου ανέφερα και πριν. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα μου είναι πιο θα πρωτοδιαλέξω -γιατί μου αρέσουν όλα. Και δεν είναι ένα και δύο, αλλά 24 διαφορετικές φιγούρες, εμπνευσμένες από προϊόντα καθημερινής διατροφής, όπως η ντομάτα και η μπανάνα. Και, επειδή μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, ιδού:

 

 

Όχι, πες μου εσύ, ποιο να πάρω πρώτο και ποιο να αφήσω για αργότερα. Πάντως, το αργότερα δεν με αγχώνει, γιατί οι φιγούρες αυτές θα βρίσκονται στα ράφια των σουπερμάρκετ Lidl μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.

Και, πέρα από εμένα, θα έχει κάτι και το παιδί για να παίξει, ακόμα και μέσα στην τάξη. Επειδή, όμως, σίγουρα κάποιο παιδάκι θα θέλει να του πάρει το extra cute, Stikeez του ή είναι πολύ πιθανό κάποιο να χαθεί και το παιδάκι σου να στεναχωρηθεί, μαζί με το πρώτο ανθρωπάκι, πάρε και το άλμπουμ συλλογής, το ψυγείο τους, δηλαδή, προκειμένου να μη σου ξεφύγει ούτε ένα Stikeez. Για αυτό, θα χρειαστείς μόλις 3€.

Και παιχνίδι, και υγιεινή διατροφή και το παιδάκι σου μαθαίνει τη θρεπτική αξία όλων των φρούτων και λαχανικών;
Η πιο διασκεδαστική σχολική χρονιά ξεκινά!
Τρεχάτε, Stikeez ποδαράκια μου!