Αναστασία Γκούβα: «Η μέγιστη κινητήρια δύναμη για τα πάντα είναι η αγάπη»

Η Αναστασία Γκούβα είναι δραστήρια λαμπερή, πρωτοπόρα, δυναμική, ευφυής, πιστή στους στόχος της και «επαγγελματίας» με ότι καταπιάνεται. Έχει αμέριστο σεβαστό στην έννοια της προσφοράς, της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, έχει βαθιά ενσυναίσθηση και  εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που καταφέρνει να τους εμπνέει να γίνονται η καλύτερη εκδοχή τους, έχει πολλά όνειρα και τα κάνει πράξη.

Η ίδια δραστηριοποιείται στο χώρο των διοργανώσεων εκδηλώσεων Πολιτισμού και Μόδας, είναι επιτυχημένη event manager και έχει συνεργαστεί με μεγάλους καταξιωμένους σχεδιαστές μόδας. Οραματίζεται έναν καλύτερο κόσμο και έχει συμπορευτεί με πολλούς  φιλανθρωπικούς και φιλοζωικούς οργανισμούς, λατρεύει τα παιδιά και τα ζώα και αναζητά το Φως και την Αλήθεια καθώς η πνευματική εξέλιξη της ψυχής  αποτελεί το πιο σημαντικό της «ταξίδι».

Ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος της Dreamteam, ενός κοινωνικού και πολιτιστικού φορέα, που μετουσιώνει όλα της τα όνειρα, καθώς προάγει τον Πολιτισμό και την Τέχνη και βασικό του κοινωνικό έργο είναι προσφορά στο περιβάλλον και τα ζώα, η Αναστασία Γκούβα μάς μιλά για τις δράσεις και τα όνειρά της.

Ποια η κινητήρια δύναμη που οδηγεί έναν άνθρωπο να δημιουργήσει ένα πολιτιστικό και κοινωνικό φορέα;

Για εμένα, η μέγιστη κινητήρια δύναμη για τα πάντα είναι η αγάπη. Η αγάπη για τα παιδιά, για τα ζώα και το περιβάλλον, για την ίδια την αξία της ζωής. Θεωρώ πως η προσφορά και ο εθελοντισμός γεννάται με  κυρίαρχο συστατικό την αγάπη σε συνδυασμό με την ενσυναίσθηση. Η χαρά της προσφοράς, δίνει πληρότητα στην ύπαρξή μου οπότε ήταν φυσικό επακόλουθο ή πιο εμφατικά μονόδρομος η δημιουργία ενός τέτοιου φορέα. Αναφορικά με το αποτέλεσμα που επιθυμώ να έχει, είναι αυτό που έχουμε βασικό μας moto στην Dreamteam και είναι η δημιουργία ενός καλυτέρου κόσμου.

Πώς ορίζετε εσείς τον καλύτερο κόσμο;

Για όλη την ομάδα της Dreamteam που αποτελείται από πολύ ικανά μέλη, όπως και για εμένα ο καλύτερος κόσμος ορίζεται, από τι αποτύπωμα αφήνουμε στον πλανήτη, από την χαρά που δίνουμε στους συνάνθρωπούς μας και κυρίως στα παιδιά, από το σεβασμό που έχουμε στα ζώα, από την ενδυνάμωση της Τέχνης,  και από την προαγωγή της συμμετοχής γιατί ο καλύτερος κόσμος δεν είναι ιδέα αφηρημένη, εμείς τον δημιουργούμε καθημερινά με κάθε μικρή ή μεγάλη μας πράξη, αρχίζει από εμάς και επιστρέφει σε εμάς. Αν πράξεις μας εμπεριέχουν την ευγένεια την καλοσύνη, την συνύπαρξη, τον σεβασμό και φυσικά την αγάπη τότε θα καταφέρουμε και την ειρήνη και την ευτυχία.

Σε μια περίοδο έντονων κοινωνικών προβλημάτων μήπως είναι πολυτέλεια να μιλάμε για προαγωγή της Τέχνης;

Δεν μπορώ, να επικαλεστώ μια δημόσια ομιλία, που ο ομιλητής αναφερόμενος  σε ένα ιδανικό ή  μια ύψιστη αξία να μίλησε για χρήματα… Αντιθέτως τα λόγια του, θα συνόδευσαν, ο στίχος ενός ποιητή, το γνωμικό ενός φιλοσόφου ή παραλληλισμός με έναν πίνακα. Αυτά που θρέφουν την ψυχή,  είναι αυτά που θρέφουν τις αξίες μας. Αν παρατηρήσουμε θα δούμε πως η τέχνη αποτέλεσε άλλοτε αρωγό και άλλοτε φάρο για να κρατηθούμε και πορευτούμε ακόμα κα στα δύσκολα.  Μόνο να σκεφτούμε ότι ο εθνικός μας ύμνος είναι 2 στροφές από ένα ποίημα του Διονυσίου Σολωμού, αυτό από μόνο του δείχνει πόσο αναπόσπαστο κομμάτι μας είναι η Τέχνη.

Ποιο είναι έμπρακτα το κοινωνικό έργο της Dreamteam;

Το βασικό κοινωνικό έργο της Dreamteam είναι το #oneiraki, ένα υφασμάτινο παιχνίδι, που γεννιέται μέσα από την ανακύκλωση των εναπομείναντων υφασμάτων των σχεδιαστών και της βιοτεχνίας της μόδας, και χαρίζεται σε παιδιά που βρίσκονται σε ιδιαίτερες συνθήκες για να τους δώσει χαρά και ελπίδα. Κάθε φορά γίνονται στοχευμένες δράσεις καθώς μαζί με το #oneiraki δημιουργούμε ένα προσωποποιημένο πακέτο για το κάθε παιδί.

Παράλληλα όλο τον χρόνο υποστηρίζουμε φιλοζωικά σωματεία με κυρίαρχη την δράση  μας «Lovethestrays» ενώ φέτος εγκαινιάζουμε το «LoveforGaia» που θα γίνει στις 19 Ιουνίου 2022 και αποτυπώνοντας θετικά μηνύματα σε βότσαλα θα δημιουργήσουμε ένα κύμα Αγάπης για την Ελλάδα μας, που βάλλεται περιβαλλοντικά με τις φωτιές και αφού δεν μπορούμε να την αγκαλιάσουμε θα της εκφράσουμε με αυτόν τον τρόπο την Αγάπη μας. Την ίδια μέρα θα κάνουμε καθαρισμό στον χώρο ή στην παράλια που θα γίνει η δράση. Θα ήταν χαρά μας να συμπράξουν οι άνθρωποι, από οπού βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα.

Αρκετές οι ιδιότητες σας, αν σας έβαζα να διαλέξετε μόνο μια ποια θα ήταν;

Ο πιο τιμητικός «τίτλος» για εμένα είναι Εθελόντρια #giaenankaliterokosmo. Προσωπικά πιστεύω ότι η επιτυχία μετριέται με το αποτύπωμα που αφήνουμε στον κόσμο. Και προσωπικός μου στόχος είναι να συμβάλλω τα μέγιστα για αυτό.

 

Read More

And More