Ένα ολοκαίνουριο design label αποφάσισε να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον μας για τα 20s

New kid on the (design) block! Ή μάλλον, όχι τόσο “new”, μιας και ο Δανός δημιουργός Casper Vissers μετρά αρκετά χρόνια στο χώρο του design, αλλά αυτό είναι το νέο επαγγελματικό βήμα του! Το ολοκαίνουριο brand Revised είναι, λοιπόν, το νέο… παιδί του Vissers και η πρώτη συλλογή του είναι γεγονός! Μάλιστα, όλα τα έπιπλα και φωτιστικά που απαρτίζουν τη σειρά είναι σχεδιασμένα από το συνεργάτη του και ταλαντούχο designer, Sjoerd Vroonland!

Χρησιμοποιώντας τα πιο “παραδοσιακά” υλικά, όπως ξύλο, πέτρα, γυαλί και μέταλλο, τα συνολικά 44 αντικείμενα της συλλογής αποτελούν σχέδια του επίσης Δανού Vroonland, ο οποίος όταν του ζητήθηκε να συνεργαστεί με το καινούριο label ενθουσιάστηκε τόσο που κατέληξε να υπογράψει ολόκληρη της σειρά! “Κατάλαβε το concept, οπότε η κοινή δουλειά μας ξεκίνησε ακριβώς εκείνη τη στιγμή” τονίζει ο Casper Vissers και συνεχίζει: “Είναι αδύνατο να πούμε πως θα υπάρχει μονάχα ένας σχεδιαστής στην πορεία του Revised, αλλά καταρχάς η πρώτη συλλογή δουλεύτηκε από μία καταπληκτική ομάδα”.

Η πρώτη συλλογή του Revised αντλεί έμπνευση από το στυλ της δεκαετίας του ’20, όπως αυτό επηρέασε τον Vissers από τα ταξίδια του ανά τον κόσμο. Άλλωστε, όπως επισημαίνει: “Πιστεύουμε ότι επιδεικνύουμε ένα νέο concpet, αλλά προφανώς είναι ξεκάθαρα επηρεασμένο από αντικείμενα του παρελθόντος. Το Revised είναι μια σύγχρονη και μοντέρνα επιχείρηση design, αλλά κοιτάζουμε πίσω και εμπνεόμαστε από τις όμορφες μορφές, τις ιδέες και την ατμόσφαιρα παλαιότερων εποχών”.

Πεπεισμένοι οι δύο δημιουργοί πως ο κόσμος σήμερα έχει ανάγκη από περισσότερο χρώμα και cozy υφές, ώστε να καταφέρει να χαλαρώσει στο χώρο του, έδωσαν έμφαση σε αυτά ακριβώς τα στοιχεία. Ξύλο καρυδιάς και βελανιδιάς, αλλά και μάρμαρο είναι τα βασικά υλικά με τα οποία επενδύονται τα έπιπλα της συλλογής, ενώ οι καμπύλες που τα πλαισιώνουν και οι στρογγυλεμένες γωνίες συμπληρώνουν την εικόνα!

Read More

And More