Επισκέφθηκα τα Praktiker με €100: Τα προϊόντα που επέλεξα για να μεταμορφώσω τον χώρο μου

Καθώς οι θερμοκρασίες αρχίζουν να πέφτουν και οι ημέρες να μικραίνουν, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη έχουμε όλοι να… αποσυρθούμε στον προσωπικό χώρο μας και να απολαύσουμε τη ζεστασιά που μας προσφέρει. Αυτό σημαίνει πως κάπου εδώ θα ξεκινήσει μια περίοδος που χαρακτηρίζεται από το βαθύ cocooning και το “αχαλίνωτο” pampering! Τίποτα, όμως, από όλα αυτά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αν προηγουμένως δεν έχουμε φροντίσει το σπίτι μας! Άλλωστε, η διακόσμηση δεν είναι πολυτέλεια, αλλά τρόπος ζωής. Και ξέρεις κάτι; Η ανανέωση του décor δεν χρειάζεται να είναι ούτε δαπανηρή, ούτε ριζική και φυσικά ούτε χρονοβόρα! Γι’ αυτό και έβαλα ένα challenge στον εαυτό μου: να ανανεώσω ένα δωμάτιο του σπιτιού με €100!

Ξεκίνησα, λοιπόν, να φτιάχνω ένα μικρό πλάνο με τις αγορές που θα χρειαστεί να κάνω για να φέρω δύο απαραίτητα στοιχεία στον χώρο: την άνεση και τη ζεστασιά. Αυτό για εμένα σημαίνει φίνες υφάνσεις, βαθιές αποχρώσεις, fluffy αξεσουάρ και χαμηλός φωτισμός. Επομένως οι στόχοι ήταν εξαρχής σαφείς! Χρειαζόμουν ένα καινούριο χαλί, ίσως κάποια μαξιλάρια, σίγουρα κάποια διακοσμητικά και μερικά νέα και stylish φωτιστικά! Και πού θα μπορούσα να τα βρω όλα αυτά, χωρίς να “οργώσω” την αγορά, αλλά και παραμένοντας πιστή στο budget μου; Στο κοντινότερο κατάστημα Praktiker!

Γι’ αυτό και παρακάτω θα μοιραστώ μαζί σου όλες τις επιλογές που έκανα! Είναι όλες από τα Praktiker και αφορούν τρεις βασικούς χώρους κάθε σπιτιού: το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο και την τραπεζαρία! Και το πιο βασικό; Καθένα από τα τρία δωμάτια μπορείς να τα ανανεώσεις με μόλις €100!

Καθιστικό

Το καθιστικό χρειάζεται να είναι αναπαυτικό και χαλαρωτικό, αλλά την ίδια στιγμή να διαθέτει μερικά chic στοιχεία, ώστε να φανερώνει το προσωπικό στυλ. Επομένως, οι σωστές αποχρώσεις, ο κατάλληλος φωτισμός και οι μικρές φινετσάτες πινελιές είναι εκείνες που θα αναδείξουν την αισθητική μας, αλλά ταυτόχρονα θα παρέχουν το ξεκούραστο πλαίσιο που χρειαζόμαστε! Συνολικό ποσό: €119,87 (Εντάξει, στο σαλόνι ξεπέρασα το budget κατά €19,87. Μην με παρεξηγήσετε!)

 

Χαλί Velvet Micro 80x200cm σε ροζ απόχρωση (€69,90)

 

Διακοσμητικό Μαξιλάρι Panama 40x40cm σε ανθρακί απόχρωση (€4,99)

 

Επιτραπέζιο φωτιστικό Brook σε μαύρη απόχρωση (€29,99)

 

Ξύλινη Κορνίζα Mondrian 40x50cm σε δρύινη απόχρωση (€14,99)

 

Τραπεζαρία

Γύρω από ένα τραπέζι γίνονται οι πιο σοβαρές, αστείες, αγαπησιάρικες, οικογενειακές, φιλικές, ερωτικές συζητήσεις. Γι’ αυτό και η τραπεζαρία πρέπει να είναι ένας χώρος φιλόξενος και ταυτόχρονα επίσημος. Να εκπέμπει στυλ και καλή διάθεση, χωρίς να χάνει την άνεσή του. Επομένως, ο εντυπωσιακός φωτισμός, οι ήπιες χρωματικές διακυμάνσεις και οι elegant υφές είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται!
Συνολικό ποσό: €99,97

Μεταλλικό Κρεμαστό φωτιστικό Carlton σε χρυσή απόχρωση (€29,99)

Χαλί Velvet Micro 80x150cm σε μπεζ απόχρωση (€49,99)

Κουρτίνα Dolly από γάζα 300x270cm σε καφέ απόχρωση (19,99€)

 

Υπνοδωμάτιο

Ένας ζωτικής σημασίας χώρος του σπιτιού, που έχει ανάγκη από χαλαρωτικές φόρμες και ήρεμη διάθεση. Βλέπεις, ο τρόπος που διακοσμούμε το υπνοδωμάτιο είναι καθοριστικός στην ξεκούραση που επιτυγχάνεται όταν βρισκόμαστε σε αυτό. Επομένως, μερικά φυσικά υλικά, οι μαλακές υφές και οι χαλαρωτικές αποχρώσεις είναι απαραίτητες για… όνειρα γλυκά!
Συνολικό ποσό: €82,95

 

Κουβέρτα Fleece 130x160cm με κρόσια σε ιβουάρ απόχρωση (€2,99)

 

Ψάθινο Χαλάκι Choti 50x120cm οβαλ (€14,99)

 

Επιτραπέζιο φωτιστικό με Κεραμική Βάση σε μαύρη απόχρωση (€4,99)

 

Μεταλλικός Καθρέφτης Hang 60cm σε μαύρη/καφέ απόχρωση (€49,99)

 

Ξύλινη Κορνίζα Raffaello 30x40cm σε χρυσή απόχρωση (€9,99)

 

Αυτές, λοιπόν, είναι οι δικές μου προτάσεις. Κάπως έτσι, όμως, εύκολα, γρήγορα, απλά και οικονομικά θα έχεις και εσύ την ανανέωση που χρειάζεσαι στο σπίτι σου! Με μια σύντομη και super διασκεδαστική βόλτα στα Praktiker!

Read More

And More