Έβγαλες τη γλουτένη από τη ζωή σου, αλλά δεν χρειάζεται να βγάλεις και τη γεύση! Σου έχουμε τη λύση

Γλουτένη: ένα συστατικό, που είτε είσαι Fitness-Girl (και κοιτάς, ακόμα και την παραμικρή διατροφική λεπτομέρεια), είτε όχι, ακούς τελευταία πολύ συχνά. Η αλήθεια είναι ότι τα, τελευταία χρόνια, έχει γίνει το νούμερο ένα θέμα συζήτησης, όταν η κουβέντα αφορά θέματα διατροφικά. Το Fitness Trend που θες να ακολουθήσεις.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Τι είναι η γλουτένη; Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μία πρωτεΐνη που υπάρχει σε μερικές τροφές, όπως τα δημητριακά ή το ψωμί. Υπάρχουν άτομα που έχουν εντεροπάθεια από δυσανεξία στη γλουτένη ή αλλιώς κοιλιοκάκη.

Πέρα, όμως, από τα παραπάνω, η γλουτένη αποτελεί εκείνο το συστατικό που δημιουργεί αντιπάθειες, αλλά και συμπάθειες. Παρά τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό, μερικοί δε θέλουν να την αποχωριστούν, επειδή, φοβούνται ότι μαζί της, θα αποχωριστούν και τη γεύση που δίνει στο ζεστό τους ψωμί.

 

Πώς θα αντιδρούσες, λοιπόν, αν σου έλεγα ότι μπορείς να βγάλεις τη γλουτένη από τη ζωή σου, χωρίς να χάσεις τη γεύση της;

 

Ναι, λύση υπάρχει! Και μάλιστα είναι άκρως… γευστική. Γιατί, όλοι έχουν δικαίωμα στην καλή γεύση (ακόμα και εμείς, που η δυσανεξία στη γλουτένη, τόσο καιρό μας εμποδίζει και μας προβληματίζει.)

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θες να ετοιμάσεις σπιτικό και αφράτο κέικ, επίλεξε φαρίνα χωρίς γλουτένη. Ναι, καλά διάβασες. Οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου πρωτοπορούν και δημιουργούν μία φαρίνα, γλυκιά και γευστική, χωρίς να υπάρχει ίχνος γλουτένης στη συνταγή. Βάση της; Το ρυζάλευρο, το καλαμποκάλευρο και το άμυλο πατάτας.

Και εσύ, όμως, που θες να απολαύσεις το ψωμί σου χωρίς τις αρνητικές συνέπειες της γλουτένης, πρόσθεσε στη συνταγή (και τη ζωή σου) το αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου. Θα με θυμηθείς.

Τι; Εσύ που αγαπάς την πίτσα και θες να τη φτιάχνεις μόνη σου με φρέσκα υλικά, θα μείνεις παραπονεμένη; Φυσικά, και όχι. Φόρα τα γάντια σου και στον πάγκο της κουζίνας άπλωσε το μείγμα αρτοποιίας από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου. Προσθέτεις τα υλικά που λαχταράς και Voila!

Τέλος, επειδή όλοι μας ψάχνουμε πώς θα κάνουμε το γλυκό μας επιτυχημένο, ίσως, η λύση να είναι στην επόμενη μας δημιουργία να χρησιμοποιήσουμε το μείγμα ζαχαροπλαστικής χωρίς γλουτένη.

Επιλέξτε ένα από τα άλευρα Μύλοι Αγίου Γεωργίου χωρίς γλουτένη για τέλειο αποτέλεσμα σε ό,τι κι αν δημιουργήσετε. Απολαύστε αλμυρά και γλυκά που δεν τους λείπει τίποτα….εκτός από τη γλουτένη!

www.alevri.com/glutenfree

 

Read More

And More