Γιάννης Σαλκιντζής: Ο μετρ της μπουγάτσας έχει κάνει τις «Φυλλοσοφίες» σημείο συνάντησης

Αν ταξιδέψεις στο Ηράκλειο Κρήτης και περάσεις μία βόλτα από την πλατεία στα Λιοντάρια, θα έχεις την ευκαιρία να… φιλοσοφήσεις (ή να φυλλοσοφήσεις) την… τέχνη της μπουγάτσας. Ο Γιάννης Σαλκιντζής, ο μετρ του είδους, μαζί με μία πολυμελή ομάδα ανθρώπων, με αγάπη και μεράκι θα σε πάνε μία γευστική «απόδραση» που θα σου μείνει αξέχαστη.

«Ανέλαβα ένα κατάστημα που ήταν μόλις 12 τ.μ. και οι γονείς μου θυμάμαι ότι δεν ήθελαν να έχει καφέ. Θεωρούσαν ότι το μαγαζί είναι μόνο για μπουγάτσα και για προϊόντα που είχε φέρει ο παππούς μου. Τότε, στο ξεκίνημά μου έβλεπα ότι αυτό θα έπρεπε να εμπλουτιστεί και να υπάρξουν κι άλλα πράγματα. Να εκσυγχρονιστεί, να ανακαινιστεί. Οπότε με το που το ανέλαβα, έκανα κατευθείαν μία ανακαίνιση, γιατί ήθελα να είναι στα δικά μου μέτρα, να είναι «Γιάννης». Το μετονόμασα από «Λιοντάρια» σε «Φυλλοσοφίες»» σημειώνει ο επιχειρηματίας στο TLIFE.

Το μαγαζί έχει παράδοση 100 χρόνων.

«Το αγκάλιασαν πολύ στην κοινωνία. Τα νεόφερτα από τη Μικρά Ασία προϊόντα τα αγκάλιασαν κατευθείαν οι ντόπιοι. Ο παππούς μου λόγω του νησιού και των ιδιαίτερων τυριών που είχε, είπε να πειραματιστεί σε κάποιο τοπικό νησί, όπως μυζήθρα. Κάπως έτσι ξεκίνησε ο παππούς μου με τα λιγοστά προϊόντα. Από εκεί και πέρα, όταν εγώ το ανέλαβε, σκεφτόμουν πώς θα πάρει ο κόσμος τα επιπρόσθετα προϊόντα -γιατί ίσως να εγκυμονούσε κάποιους κινδύνους όπως το να χαλάσει η ταυτότητα του μαγαζιού, ή αν αξίζει τον κόπο-.

Παρόλα αυτά προσθέσαμε την χορταρένια, χορταρένια με ξινομυζήθρα, και τα επικοινωνούσαμε αρχικά δίνοντάς τα να τα δοκιμάσει ο κόσμος ή με κάποιους άλλους τρόπους marketing. Τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε 10 διαφορετικά είδη μπουγάτσας, που σκέφτομαι μήπως φτιάξουμε κι έναν έξτρα κατάλογο».

 

Ο Γιάννης Σαλκιντζής έχει μόνο έναν στόχο κι έναν σκοπό καθημερινά. «Να φύγει ο πελάτης από το μαγαζί και να του φτιάξουμε τη διάθεση. Να φύγει έχοντας καλύτερη ενέργεια».

Όσο για τα επόμενά του σχέδια; Ο ίδιος υπογραμμίζει με χαμόγελο στο TLIFE: «Θέλουμε να κρατήσουμε στον χρόνο όλες αυτές τις αναμνήσεις που έχω πάρει από τον παππού και τον πατέρα μου. Να επεκταθεί μεν αλλά να κρατήσουμε τις μνήμες δε. Θα ήθελα με κάποιον τρόπο, αυτή την αγάπη που έχουμε για τη μπουγάτσα, να μπορεί κάποιος να τη δοκιμάσει σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας».

Αναμφίβολα, η μπουγάτσα στο Ηράκλειο έχει μόνο ένα όνομα, ΦΥΛΛΟΣΟΦΙΕΣ!

Read More

And More