Η Serena Williams είναι η αθλήτρια της δεκαετίας σύμφωνα με το Associated Press

Λίγο πριν την εκπνοή του 2019, η κορυφαία τενίστρια, Serena Williams κατόρθωσε να πάρει μια ακόμη μεγάλη διάκριση. Δεν πρόκειται για έναν ακόμα τίτλο Grand Slam, αλλά για τον τίτλο της καλύτερης αθλήτριας της δεκαετίας. Αυτό, προέκυψε από τα αποτελέσματα ενός διαγωνισμού που διεξάγει ο ειδησεογραφικός κολοσσός Associated Press σε ετήσια και δεκαετή βάση και στον οποίο ψηφίζουν αθλητικογράφοι και beat writers του AP. Έτσι, για τη δεκαετία που μας πέρασε η Serena Williams κέρδισε το γυναικείο βραβείο και ο LeBron James το ανδρικό.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που το Associated Press τιμά τη Serena Williams, αφού την έχει ανακηρύξει 5 φορές αθλήτρια της χρονιάς. Όμως αυτή τη φορά η αξία του βραβείου που έδωσε στη μεγάλη τενίστρια ήταν δεκαπλάσια! Πίσω από τη Williams σε ψήφους ήρθε η Simone Biles της ενόργανης γυμναστικής, η οποία δήλωσε ότι η Serena ήταν το είδωλο της μεγαλώνοντας και πως τη θαυμάζει και ως αθλήτρια και ως άνθρωπο.

Το γυναικείο τένις σίγουρα θα ήταν φτωχότερο χωρίς αυτή την αθλήτρια-θρύλο. Η Williams έχει καταφέρει να κάνει το όνομα της συνώνυμο με το άθλημα, και όχι άδικα. Από πολλούς θεωρείται ως η καλύτερη όλων των εποχών, καθώς έχει κερδίσει συνολικά 39 τίτλους Grand Slam -23 στο μονό, 14 στο διπλό και 2 στο μικτό γυναικών. Μία γυναίκα που έχει καταφέρει να είναι στο Νο1 για 186 συνεχόμενες εβδομάδες, ενώ αθροιστικά έχει παραμείνει στην κορυφή για περίπου… 6 χρόνια!

Στα 38 της χρόνια συνεχίζει να αγωνίζεται, με μία μόνο μικρή διακοπή λόγω μητρότητας. Το 2017 έγινε μητέρα ενός κοριτσιού, με το όνομα Alexis Olympia και η ευτυχία της ολοκληρώθηκε. Μετά από αυτό, χωρίς να χάσει καιρό, ξεκίνησε προετοιμασία για να επιστρέψει στα κορτ. Παρότι έλειψε αρκετούς μήνες, κατάφερε πολύ σύντομα να βρεθεί και πάλι μέσα στην κορυφαία 10αδα του WTA, συνεχίζοντας να καταπλήσσει τους πάντες…

Δύο από τα «αγαπημένα» της τουρνουά είναι το Αυστραλιανό και το Αμερικανικό Όπεν. Στη Μελβούρνη έχει πανηγυρίσει 7 τίτλους στο σύνολο, ενώ στη Νέα Υόρκη 6. Το πρώτο Grand Slam της φετινής χρονιάς ξεκινάει σε λίγες μέρες και το στοίχημα για το Αυστραλιανό Όπεν γυναικών στη bwin δείχνει τη Serena Williams κορυφαίο φαβορί για το 2020. Οσάκα και Χάλεπ είναι οι επόμενες επικρατέστερες για τον τίτλο και μένει να δούμε αν η Williams θα επιβεβαιώσει την κυριαρχία της επί Αυστραλιανού εδάφους. Όπως και να έχει, η Serena είναι από τις λίγες αθλήτριες που την πορεία και την καριέρα της θα ζήλευαν πολλές συναθλήτριες της.

Μάλιστα, όπως δήλωσε και η Stacey Allaster, διοικητικό στέλεχος του επαγγελματικού τένις στην Ένωση Τένις των ΗΠΑ, «όταν γραφτούν τα ιστορικά βιβλία του μέλλοντος, μπορεί η Serena Williams να αναφέρεται ως η καλύτερη αθλήτρια όλων των εποχών… μου αρέσει να το αποκαλώ ως οι σούπερ-δυνάμεις της Serena. Γιατί έχει τη νοοτροπία της πρωταθλήτριας. Απέναντι σε οποιεσδήποτε αντιξοότητες και προγνωστικά, εκείνη δε σταματά να πιστεύει στον εαυτό της».

Read More

And More