Η ταλαντούχα σχεδιάστρια Άννα Βενέτη μιλάει για όλα στο Tlife!

Η Άννα ξεκίνησε να σχεδιάζει το 2013. 6 χρόνια μετά έχει καταφέρει να βρει τη δική της θέση στην ελληνική μόδα και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό χώρο , όπως οι bridal συλλογές. Ενώ την παρακολουθώ όλα τα χρόνια, ήταν η εμφάνιση της Τατιάνας Στεφανίδου με το breathtaking custom μαύρο φόρεμα που με έκανε να θέλω να την συναντήσω και από κοντά και μιλήσω με αυτή την ταλαντούχα σχεδιάστρια.

Η Άννα Βενέτη μας περίμενε στον υπέροχο ιδιόκτητο χώρο της ,στο ατελιέ της σε ένα ζεστό περιβάλλον που είναι γεμάτο με τις μοναδικές δημιουργίες της. Φως και λάμψη γέμιζαν τον καλαίσθητο χώρο, αφού η bridal συλλογή της είναι από τις κορυφαίες αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, με εξαιρετικές ραφές και σχέδια μοναδικά που κάνουν την διαφορά. Αφού μας ξενάγησε στο χώρο και ήπιαμε καφέ ξεκινήσαμε την κουβέντα μας.

 

Τι ή ποιος αποτέλεσε το ερέθισμα για να ασχοληθείτε με την μόδα;

Ο λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με την μόδα ήταν πολύ προσωπικός. Στην ουσία ήθελα να δημιουργήσω για μένα τα τέλεια ρούχα, αυτά που θα στέκονται σωστά πάνω μου, θα έχουν το απόλυτα fitting και κυρίως τέλεια ποιότητα, κάτι που δυσκολευόμουν να βρω στην αγορά. Πάντα με ενθουσίαζε η ιδέα να ασχοληθώ επαγγελματικά με ότι αγαπώ!

Αρχικά, λοιπόν, σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων και δούλεψα αρκετά χρόνια κυρίως σε μεγάλες εταιρείες. Στη συνέχεια, αφου γνώρισα τον σύζυγό μου, έκανα οικογένεια και όταν είχα ρυθμίσει τη ζωή μου, ώστε να έχω τον απαιτούμενο χρόνο, αποφάσισα να σπουδάσω στην σχολή Zer Fam σχέδιο μόδας.

Στο πρώτο έτος έφτιαξα μερικά κομμάτια για τις καλοκαιρινές μου διακοπές στην Πάρο όπου εκεί έγινε κάτι συναρπαστικά ωραίο. Συνεχώς με σταματούσαν και με ρωτούσαν από που αγόρασα αυτό που φοράω.

Έτσι ,όπως καταλαβαίνεις αποφάσισα να το δω πιο σοβαρά. Άνοιξα το πρώτο μου ατελιέ ολοκληρώνοντας παράλληλα και τις σπουδές μου, γνωρίζοντας όμως το πιο βασικό στοιχείο που είναι το πατρόν και από τότε όλα πήραν τον δρόμο τους.

Θυμάστε ποια ήταν η έμπνευση για την πρώτη σας συλλογή;

Εμπνέομαι από στοιχεία. Το πρώτο στοιχείο που μου τράβηξε την προσοχή ήταν το δέρμα. Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω δερμάτινα κομμάτια, jacket, φούστες, παντελόνια που δεν υπήρχαν στην αγορά, αλλά κυρίως θα ήταν αυτό που λέμε trend.

Τώρα πια ασχολούμαι περισσότερο με custom made δημιουργίες Όταν συναντώ αρχικά την κάθε πελάτισσα μου προσπαθώ να καταλάβω κυρίως την προσωπικότητα της και εκεί θα κάνω την πρόταση μου, όχι ένα συγκεκριμένο πατρόν ,δεν αρκεί μόνο αυτό, αλλά μπορεί ένα ύφασμα ή ένα υλικό που θα της πηγαίνει να είναι πιο σημαντικό για το αποτέλεσμα.

Έχετε και bridal και net a porter συλλογές σωστά;

Ναι έχουμε Bridal και Evening Haute Couture συλλογές καθώς και pret a porter. Το πιο σημαντικό της δουλειά μας είναι ότι δεν φτιάχνουμε ποτέ κάτι βασισμένο σε ένα σχέδιο-ρούχο που ήδη υπάρχει στις συλλογές μας, αλλά παίρνουμε ποικίλα στοιχεία από διάφορα σχέδια μας και δημιουργούμε κάτι μοναδικό για την κάθε περίσταση .

H pret a porter συλλογή μας διανέμεται κυρίως στην Κύπρο και στα πιο τουριστικά ελληνικά νησιά.

Υπάρχουν trends στα νυφικά;

Υπάρχουν trends στις γραμμές, αλλά κυρίως στα υλικά. Οι γραμμές είναι παρόμοιες περίπου κάθε σεζόν. Δεν ρισκάρει η νύφη εκείνη την ημέρα Ακόμη και μία πολύ ενημερωμένη που ακολουθεί τα trends εκείνη την ημέρα θα διαλέξει ίσως μία plain γραμμή αλλά σίγουρα posh υλικά.

3 συμβουλές σε μία νύφη που θα έρθει για νυφικό της.

Θα δώσω μία και καλή, να γίνει custom νυφικό, να ράψει κάτι μοναδικό για εκείνη την ημέρα. Όσες λοιπόν έχουν το χρόνο, να το προτιμήσουν, γιατί αν μπουν στην διαδικασία του custom θα της αρέσει πάρα πολύ το αποτέλεσμα.

Η γυναίκα που θέλετε να ντύσετε τι χαρακτηριστά έχει;

Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου, θα είμαι ειλικρινής, εμπνέομαι από όλες τις προσωπικότητες και κανένας σωματότυπος δεν είναι πρόβλημα για μένα. Η αρχή μου είναι ότι κάθε γυναίκα σίγουρα έχει ένα δυνατό σημείο, το σώμα της ή στην προσωπικότητα της. Εγώ από αυτό θα πάρω έμπνευση και θα δημιουργήσω.

Ποιος είναι ο σχεδιαστής που αγαπάτε;

Μου αρέσει ο Balmain, συνδυάζει τέλεια τα δυνατά στοιχεία πχ βάτες με απλές γραμμές, δουλεύει ιδιαίτερα υλικά και δίνει δυναμική στην γυναίκα. Ξεχωρίζω όμως για τα ιδιαιτέρα πατρόν τον Alexander McQueen, ήταν μοναδικός και συνεχίζουν και οι διάδοχοι του να έχουν αυτή την τεχνοτροπία που με συναρπάζει.

Ποια είναι τα υλικά που χρησιμοποιείται για τις κολεξιόν σας

Πέτρες κυρίως και να τονίσω την συνεργασία μας με την Swarovski , οι κεντημένες πέτρες στο χέρι μπορούν να κάνουν μοναδικό ακόμη και ένα plain σχέδιο είναι από τα αγαπημένα μου υλικά σε κάθε collection μου. Και το glitter που είναι πιο οικονομικό και δίνει λάμψη στο σύνολο είναι μία επιλογή που εμπιστεύομαι. Δεν θα παραλείψω και τις γαλλικές δαντέλες φυσικά που τις αγαπώ ιδιαίτερα .

Περιγράψτε μου το all time classic φόρεμα..

Έχει μαύρο χρώμα, που ανταποκρίνεται σε όλες τις περιστάσεις ,τετράγωνο ντεκολτέ με στρογγυλές γωνίες ένα σχέδιο που είναι chic και διαχρονικό, και τιράντα μετρίου πάχους που κολακεύει τις περισσότερες. Μήκος θα πω chic mini, όχι πολύ κοντό όχι όμως και το κλασικό midi. Μία all time πρόταση για όλες τις ηλικίες.

Πού μπορούμε να δούμε τις συλλογές σας;

Eδώ στον χώρο αυτό με ραντεβού και οnline στο site μας www.annaveneti.com που σιγά σιγά το δημιουργούμε και σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο με όλες μας τις συλλογές!

Tέλος, θα δώσετε μία συμβουλή για αυτή την σεζόν στην αναγνώστρια μας, ώστε να έχει μία stylish εμφάνιση;

Αγαπώ και προτείνω τα sneakers, δίνουν άνεση και cool style. Αν τα συνδυάσει με ένα ωραίο παντελόνι που της πάει σωστά ακόμη και jean και καλής ποσότητας tshirt έχει δημιουργήσει μία all day εμφάνιση, μία προσεγμένη εικόνα!

Προσεγμένη είναι η λέξη που χαρακτηρίζει και την ίδια αλλά και τις συλλογές της ,όπως και τον τρόπο που προσεγγίζει τις γυναίκες που επιλέγουν να την εμπιστευτούν.

 

Αnna Veneti

Λεωφ. Βουλιαγμένης 451, Ηλιούπολη

21 0968 0136

Read More

And More