Κατερίνα Γερονικολού και Γιάννης Τσιμιτσέλης στο 1ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου

Στην Μυροβόλο Χίο, τόπο ευλογημένο, ανέπαφο στο πέρασμα του χρόνου, πραγματοποιήθηκε, το «1ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Χίου», από τις 3 ως 5 Σεπτεμβρίου, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του ΕΟΤ.

Μέσα σε τρεις ημέρες διοργανώθηκαν επτά παράλληλες εκδηλώσεις στην πόλη και στα μεσαιωνικά χωριά της Χίου που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον επισκεπτών, ταξιδιωτών, κατοίκων του νησιού αλλά και των εκπροσώπων των ΜΜΕ και του καλλιτεχνικού χώρου που ταξίδεψαν ειδικά για το Φεστιβάλ στο νησί . Με οδηγό την Τέχνη, το «1ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ», έκανε μια αναδρομή στην ιστορία και στον Πολιτισμό της Χίου από τα χρόνια του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης μέχρι σήμερα. 

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουντζούρης και η σύζυγός του, Δήμητρα Μουντζούρη υπήρξαν οι πιο φιλόξενοι οικοδεσπότες.

Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνούς φήμης καταξιωμένος σκηνογράφος, ενδυματολόγος και ζωγράφος Γιάννης Μετζικώφ, που κατάγεται από την Χίο συμπράττοντας με τον επίσης σημαντικό και πολύ αγαπητό σκηνοθέτη και ηθοποιό Αντώνη Λουδάρο δημιούργησαν ένα εικαστικό δρώμενο, με τίτλο «Χρώματα μιας άλλης εποχής», που φιλοξενήθηκε στο Κάστρο της Χίου. Η ιδιαίτερη εικαστική παράσταση κατάφερε να ζωντανεύσει μεσαιωνικές και αναγεννησιακές μνήμες με ένα μοναδικό συνδυασμό μουσικής, ποίησης και θεάματος και με αναφορές στην ιστορία της Χίου.

Την παρουσίαση του Φεστιβάλ έκανε η Κατερίνα Γερονικολού, που έχει αγαπήσει πολύ το νησί μετά την περσινή παραμονή της εκεί με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη».

Δες περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω:

Read More

And More