Μαγνήσιο: για τις… ultra ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας!

Η γυναίκα σήμερα καλείται καθημερινά να αντεπεξέλθει σε πολλούς ρόλους. Γυναίκα, σύζυγος, εργαζόμενη, μητέρα, γιαγιά και κάθε ένας από τους παραπάνω με δεκάδες «παρακλάδια» και πολλές απαιτήσεις που πρέπει να καλυφθούν. Η πίεση της καθημερινότητας μεγάλη, 24 ώρες ποτέ δεν είναι αρκετές και ο οργανισμός φτάνει πολλές φορές στα όριά του, στέλνοντας σημάδια «SOS». Μυϊκοί πόνοι; Αϋπνίες; Κακή διάθεση; Άγχος; Μειωμένη ενέργεια; Μήπως χρειάζεστε μαγνήσιο;

Το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο – σύμμαχος της καλής υγείας του οργανισμού μας καθώς συμμετέχει σε πολλές λειτουργίες του, όπως η παραγωγή, η μεταφορά και η αποθήκευση ενέργειας. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του νευρικού συστήματος και των μυών, συμπεριλαμβανομένου και του καρδιακού μυός και είναι, επίσης, απαραίτητο για τη σύνθεση των πρωτεϊνών, τον μεταβολισμό των υδατανθράκων και των λιπών, καθώς και για τη διατήρηση της καλής υγείας των οστών.

Τα σημάδια της έλλειψης
Η έλλειψη μαγνησίου έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία μας, που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας, αλλά και την ποιότητα ζωής μας. Μερικά από τα σημάδια της έλλειψης μπορεί να είναι μεταξύ άλλων:

  • μυϊκές κράμπες και μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια
  • μειωμένη ενέργεια, κόπωση και αδυναμία
  • αϋπνία
  • διαταραχές της διάθεσης, όπως ευερεθιστότητα, στρες κ.ά.
  • έλλειψη όρεξης, δυσκοιλιότητα ή διάρροια
  • πονοκέφαλος και ημικρανία
  • ταχυκαρδίες

Οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα του μαγνησίου στον οργανισμό είναι πολλοί, όπως η κακή διατροφή, το στρες, η εγκυμοσύνη, αλλά και η πρόοδος της ηλικίας που επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις ανάγκες του οργανισμού.

Ultra φροντίδα του γυναικείου οργανισμού
Το μαγνήσιο είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του γυναικείου οργανισμού καθώς πολλές μελέτες έχουν αποδείξει τα σημαντικά οφέλη του.

Βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου δηλ. των σωματικών και των συναισθηματικών διαταραχών που συχνά εμφανίζονται πριν την έμμηνο ρύση (ευερεθιστότητα, άγχος, αίσθημα κόπωσης, πονοκέφαλο, πρήξιμο στην κοιλιά κ.ά.) αλλά και από τους κοιλιακούς πόνους που ταλαιπωρούν τις περισσότερες γυναίκες κατά τη διάρκεια αυτής.

Είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, περίοδος κατά την οποία αυξάνονται σημαντικά οι ανάγκες του οργανισμού σε μαγνήσιο. Σε αυτό το σημαντικό χρονικό διάστημα στη ζωή κάθε γυναίκας, το μαγνήσιο συντελεί στη μείωση της εμφάνισης κραμπών και συσπάσεων της μήτρας καθώς και στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων της αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου, με αποτέλεσμα να συνεισφέρει στην προστασία από την εμφάνιση πιθανών επιπλοκών.

Πολύ σημαντικός είναι ο ρόλος του μαγνησίου και κατά της διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Σ’ αυτή την ιδιαίτερη περίοδο στη ζωή κάθε γυναίκας, οι διακυμάνσεις στα επίπεδα των οιστρογόνων δημιουργούν αυξημένες ανάγκες στον οργανισμό, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν, ώστε να διατηρηθούν οι αναγκαίες ισορροπίες. Το μαγνήσιο συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και είναι ένας σημαντικός σύμμαχος της μυοσκελετικής υγείας των γυναικών. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην απορρόφηση του ασβεστίου και στη βελτιστοποίηση των επιπέδων της βιταμίνης D στον οργανισμό συμβάλλοντας στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Επιπλέον, συμβάλλει στη βελτίωση της διάθεσης και του ύπνου, που επίσης διαταράσσονται τη συγκεκριμένη περίοδο. Σημαντική είναι, τέλος, η βοήθεια που προσφέρει στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, βοηθώντας στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως είναι η δυσκοιλιότητα και η δυσπεψία, συνεπακόλουθα, πολλές φορές, των ορμονικών διακυμάνσεων της εμμηνόπαυσης.

Για… ultra κάλυψη των αναγκών του οργανισμού μας!
Την ανεπαρκή πρόσληψη ή τις αυξημένες ανάγκες του οργανισμού μας σε μαγνήσιο, έρχεται να καλύψει το UltraMag® Oro, το μοναδικό σκεύασμα μαγνησίου που χρησιμοποιεί μία καινοτόμα, βραβευμένη και διεθνώς πατενταρισμένη τεχνολογία (σουκροσωμική τεχνολογία) η οποία βασίζεται στην σουκροσωμική δομή και στην ικανότητά της να περνά αναλλοίωτη από την πεπτική οδό εξασφαλίζοντας

  • υψηλή απορρόφηση
  • αποφυγή ανεπιθύμητων ενεργειών από το γαστρεντερικό σύστημα
  • λήψη οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, με γεμάτο ή άδειο στομάχι
  • απουσία μεταλλικής γεύσης.

Το UltraMag® Oro διατίθεται σε μορφή σκόνης που διαλύεται απευθείας στο στόμα, δεν χρειάζεται νερό και έχει ευχάριστη γεύση.

 

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 107924/29-11-2017 (Δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ)

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυες, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.