Μία έκθεση φωτογραφίας που αξίζει να δεις αυτό το καλοκαίρι!

Το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας, η Πρόεδρος Βικτωρία Καρέλια, και το Διοικητικό Συμβούλιο, φιλοξενούν από τις 12 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου στο χώρο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών “Βικτωρία Γ. Καρέλια”, την εικαστική έκθεση των Βαγγέλη Κύρη και Anatoli Georgiev “Α VOYAGE WITHIN”,ένα υποσυνείδητο ταξίδι στις ρίζες της παράδοσης, και απόσταγμα του ελεύθερου δημιουργικού συνδυασμού της τέχνης της φωτογραφίας και της τέχνης του κεντήματος.

Η έκθεση αυτή αποτελεί το σημείο εκείνο στο νοητό χάρτη του νου όπου η τέχνη είναι μία και οι διαφορετικές εκφράσεις της μπορούν, σε ιδανικές συνθήκες, να συνυπάρξουν, να αλληλοσυμπληρωθούν και να αναγνώσουν, στο τέλος, την πραγματικότητα μέσα από ένα εντελώς καινοτόμο πρίσμα.

Τα εντυπωσιακά πορτρέτα του φωτογράφου Βαγγέλη Κύρη φέρουν το απόσταγμα της εμπειρίας του στα νοητά, υποσυνείδητα και κυριολεκτικά ταξίδια του ανά τον κόσμο, τα σύνορα του οποίου «έκλεισε» μέσα από τη ματιά του στο πλαίσιο ενός κάδρου, στο χάρτη ενός τοίχου. Ένα συνοθύλλευμα εικόνων από όλη τη γη, που ξεκινά από την Ασία και την Αφρική για να φτάσει στην Ελλάδα, όπου ο φωτογράφος εστιάζει σταθερά το βλέμμα του στις ρίζες της παράδοσης, σε μία ελεύθερη δημιουργική προσέγγιση μακριά από τη λαογραφική απεικόνιση.

Τυπωμένες σε καμβά, οι εικόνες του κληροδοτούν το βάθος και τη σύνθετη ανάγνωση ενός πίνακα ζωγραφικής. Ο φίλος και συνεργάτης του φωτογράφου τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Anatoli Georgiev, πιάνει στα χέρια του τον καμβά για να κεντήσει πάνω του ασυνείδητα σχεδόν λεπτομέρειες και στοιχεία, χαρίζοντας στα πορτρέτα του Βαγγέλη Κύρη ένα ζωντανό, τρίτο επίπεδο, ξεκλειδώνοντας έτσι καινούργιες, πολυεπίπεδες αναγνώσεις του ίδιου έργου, μέσα από την υφή.

Η έκθεση αυτή είναι στην πραγματικότητα μία ιστορία αγάπης όπου οι σύγχρονες εφαρμογές της φωτογραφίας αγκαλιάζουν τις παραδοσιακές τεχνικές του βαψίματος των κλωστών με τσάι και τη διάβρωση/παλαίωση των υλικών, στην υπηρεσία ενός οράματος που οι δύο συνεργάτες μοιράζονται από κοινού, αλλά και με την τρίτη δύναμη της ομάδας, την Έρικα Βασιλείου, μία διορατική και οξυδερκή λάτρη της τέχνης που λειτούργησε καταλυτικά στην ανάδειξη αυτής της μαγικής σύμπραξης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 και ώρα 8:00 μ.μ., Σταδίου 64 Καλαμάτα – Τηλ. 27210 86923 – 86927

Read More

And More