Μια Σαμαρόπετρα και μια “Μαύρη Πάπια” μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση για πάντα!

Μερικές φορές τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλεις. Μερικές φορές τα νεύρα σου γίνονται κρόσσια. Η κούραση σε αποσυντονίζει. Τα προσωπικά σου ή τα επαγγελματικά σου σε αποδεκατίζουν. Κι εκεί ακριβώς είναι που έρχονται οι φίλοι και τα βάζουν όλα στη θέση τους. Με ένα ποτήρι κρασί. Πάντα. ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ του κτήματος Κυρ-Γιάννη κατά προτίμηση. Γιατί έτσι ηρεμεί το δικό μου κρανίο και αγαλλιάζει ο ουρανίσκος μου. Με 100% Sauvignon Blanc. Ζευγαρώνει ιδανικά με καλοκαιρινές συζητήσεις, αγαπημένους φίλους, καλοκαιρινά χαμόγελα σε  έναν κήπο που έχει καταφέρει να γίνει φίλος με το χρόνο. Black Duck Garden. Ραντεβού για εκτόνωση και βραδινή αποσυμπίεση. Εξομολογήσεις, νεύρα που μαλακώνουν στο “γκλινγκ” των ποτηριών και όσο η νύχτα εξελίσσεται ξεχνάς τα πάντα. Είσαι ξανά καθαρή. Χωρίς τοξίνες από την καθημερινότητα. Χωρίς ζιζάνια να κατατρώνε τον εσωτερικό σου κήπο. Βρίσκεσαι στον ωραιότερο κήπο της πόλης και κάνεις την “πάπια” σε όσα σε χαλάνε…

Πάτα Pause!
Το μπουκάλι σου γράφει 2018. H ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ σου, λευκός ξηρός οίνος. Ο κήπος σου, ο κρυμμένος κήπος σου γράφει 1833.

Πριν 180 χρόνια, εδώ δεν ήταν το κέντρο της πόλης. Δύσκολο να το φανταστείς, αλλά η πλατεία Κλαυθμώνος στις βόρειες παρυφές της Αθήνας, ήταν ένα απεριποίητο αγροτεμάχιο και τα σπίτια ελάχιστα. Το 1833 χτίστηκε το σπίτι του Σταματίου Δεκόζη Βούρου, που σήμερα στεγάζει το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών και λίγο αργότερα ενώθηκε με το γειτονικό σπίτι του Αφθονίδη. Στο συγκρότημα αυτό εγκαταστάθηκε ο Όθωνας, πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας, αφού παντρεύτηκε την 18χρονη Αμαλία.

Η νεαρή βασίλισσα, ήταν αυτή που οργάνωσε τον κήπο γύρω από την προσωρινή κατοικία του ζεύγους το 1836. “Ο κήπος του παλαιού Παλατιού” ήταν ο πρώτος δημόσιος κήπος της πρωτεύουσας, με τέσσερις εισόδους, σιντριβάνι και μία στέρνα με χρυσόψαρα. Συμπεριελάμβανε τη σημερινή πλατεία Κλαυθμώνος και έφτανε μέχρι την πλατεία Κολοκοτρώνη.

Ο σημερινός κήπος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών αποτελεί ένα μικρό μόνο μέρος, εκείνου του μεγάλου κήπου. Αποτελεί όμως μία μοναδική μικρή όαση στο κέντρο της Αθήνας, με ζωντανό ακόμα τον φοίνικα που φύτεψε η Αμαλία.

Τώρα, το Black Duck Multiplarte μεταφέρει την εμπειρία του εδώ και σε υποδέχεται σε έναν ανοιχτό χώρο στην καρδιά της πόλης. Με σεβασμό στο ιστορικό και φυσικό περιβάλλον, το Black Duck Garden – Athens City Museum Bistrot σε περιμένει…

 

Cheers!
Σε περιμένει να ζευγαρώσεις το λευκό κρασί σου με τις υπέροχες γεύσεις του. Να κάνεις το απαραίτητο food pairing και να αφεθείς στη μαγεία της απόλαυσης και της καλοπέρασης. Να θυμηθείς ότι όλα είναι μια θετική σκέψη μακριά.

Για μένα σαλάτα με φρέγκολα, καλαμπόκι, καρότο με μυρωδικά και σάλτσα από πεπόνι, γιατί προσέχω τη διατροφή μου, γιατί φοράω μπικίνι, γιατί είναι καλοκαίρι. Γκασπάτσο με κρέμα αρσενικού στο τραπέζι, carpaccio χταποδιού με κρέμα από αρακά και μέντα και φρέσκο καλαμάρι με μαύρο ρύζι, miso και σάλτσα καρύδες με λάδι μυρωδικών. Τσιμπολογάμε. Τρώμε. Συζητάμε. Ξεφορτώνουμε τα σώψυχά μας στον αγαπημένο μας κήπο και σετάρουμε ιδανικά τη ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ του κτήματος Κυρ-Γιάννη με γεύσεις που του πρέπει.

Καλό καλοκαίρι! Θα σε δω στην Μαύρη Πάπια…

 

Black Duck Garden Athens City Museum Bistrot
Παπαρρηγοπούλου 5 – 7, πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα, τηλ.: 210 3252396

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read More

And More