Site icon TLIFE

#MinEisaiApousa: Βοήθησε κι εσύ ώστε κανένα κορίτσι να μην χάνει το σχολείο του κατά τη διάρκεια της περιόδου του!

Συμβαίνει κάπου δίπλα μας και δεν έχουμε ιδέα. Φανταζόσουν εσύ πριν την καμπάνια της Always ότι υπάρχουν κορίτσια που δεν πηγαίνουν στο σχολείο κατά τη διάρκεια της περιόδου τους, γιατί η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να αγοράσουν προϊόντα προσωπικής υγιεινής; Σοκ. Αυτό ένιωσα. Ένα σφίξιμο στο στομάχι. Γιατί τελικά τα αυτονόητά σου δεν είναι για όλους αυτονόητα…

Η αφύπνιση ήρθε από μια καμπάνια. Ύστερα από την έρευνα που διενήργησε η MRB για την Always, αποκαλύφθηκε πως πάνω από 10.000 κορίτσια στην Ελλάδα εκτιμάται πως έχουν χάσει το σχολείο κατά την διάρκεια της περιόδου τους, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας να αγοράσουν προϊόντα προσωπικής υγιεινής.

 

ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΚΙ ΕΣΥ…

-Χρησιμοποίησε το αγαπημένο σου instagram για να βοηθήσεις. Χρησιμοποίησε τη δυναμική των social media για να είσαι κοινωνικά ενεργή και να γίνεις -έστω και από μακριά- καλή φίλη με ένα κορίτσι που σε έχει ανάγκη. Ανέβασε μια φωτογραφία (μέχρι 17/10) με τους αγαπημένους σου φίλους με το hashtag #MinEisaiApousa και αυτό αρκεί ώστε η Always να δωρίσει μία επιπλέον σερβιέτα στα κορίτσια που έχουν ανάγκη. Γιατί το σχολείο δεν είναι μόνο εκπαίδευση, είναι και φιλία. Και όσο εσύ ποστάρεις τους φίλους σου, κάποιο άλλο κορίτσι θα δει τους φίλους του. Γιατί δεν χρειάζεται να μείνει σπίτι.


-Επίλεξε προϊόντα
Always Duopack. Η αγορά υποστηρίζει και ενισχύει την περαιτέρω δωρεά για τα κορίτσια που έχουν ανάγκη. Με άλλα λόγια, με κάθε αγορά, βοηθάς τα κορίτσια που έχουν ανάγκη να μην χάσουν το σχολείο κατά την διάρκεια της περιόδου.

Είναι κάτι που ούτως ή αλλιώς εσύ θα ψωνίσεις. Αν ψωνίσεις με συνείδηση, θα προσφέρεις στη ζωή ενός κοριτσιού αυτό που πριν δεν μπορούσε. Και θυμήσου… Θυμήσου πως ήσουν στην εφηβεία σου… Πόσο σου κόστιζαν όλα, πόσο συναισθηματική γινόσουν, πόσο σε πλήγωνε ότι σε διαχώριζε από τους φίλους σου!

 

H Always και η Ένωση “Μαζί για το Παιδί έχουν διανείμει ήδη πάνω από 880.000 προϊόντα προσωπικής γυναικείας υγιεινής στα πλαίσια της καμπάνιας #MinEisaiApousa και ταυτόχρονα έριξε φως σε ένα θέμα που όλες μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε.

Κάποια κορίτσια δεν μπορούνε να πάνε σχολείο. Κάποια κορίτσια μένουν σπίτι. Κάποια κορίτσια στερούνται τα μαθήματά τους, για κάτι που δεν περνούσε καν από το μυαλό μας. Σκέφτεσαι πώς νιώθουν; Φαντάστηκες ποτέ το πλήγμα στον ψυχισμό τους; Δεν νομίζεις ότι κάτι πρέπει να κάνουμε όλες για αυτό;

Η υποστήριξη των κοριτσιών και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους κατά τη διάρκεια της εφηβείας είναι ένας σκοπός που υπηρετεί έμπρακτα η Always παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα. Η καμπάνια #MinEisaiApousa ξεπέρασε τον αρχικό της στόχο, δωρίζοντας περισσότερα από 880.000 προϊόντα γυναικείας υγιεινής σε περισσότερα από 5.200 κορίτσια στην περιοχή της Αττικής, της Βόρειας Ελλάδας, της Κορίνθου, του Αγρινίου και του Μεσολογγίου.

Η καμπάνια συνεχίζεται από τους μήνες Αύγουστο έως Οκτώβριο του 2019 με δεύτερο κύμα δωρεών. Η Always και η Ένωση «Μαζί για τα Παιδί» στοχεύουν να προσφέρουν ξανά πάνω από 860.000 προϊόντα γυναικείας υγιεινής έτσι ώστε να καλύψουν τις ετήσιες ανάγκες περισσότερων από 5.000 κοριτσιών στην Ελλάδα, που τα χρειάζονται για την επόμενη σχολική χρονιά.

Και πρέπει να είσαι κι εσύ εκεί. Μαζί με τη Ζέτα Δούκα, με την Ελένη Τσολάκη, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, την Έλενα Ασημακοπούλου, τη Μαντώ Γαστεράτου, την Βασιλική Μιλούση. Κι εσύ. Μην μένεις άπραγη.

Μπορείς να πράξεις τα αυτονόητα… και να βοηθήσεις!
#MinEisaiApousa. Μπορείς κι εσύ να συμμετέχεις σε έναν σκοπό που αν μη τι άλλο θα σε κάνει να νιώσεις όμορφα. Έστω κι ένα κορίτσι να μπορέσει να παρακολουθήσει τα μαθήματά του εξαιτίας σου, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Και θα σε κάνει να χαμογελάσεις…

Μην το σκέφτεσαι. Πόσταρε φωτογραφίες με τους φίλους σου και πρόσθεσε το ανάλογο hashtag. #MinEisaiApousa! ok?

 

© 2024 tlife.gr