Η νέα συλλογή του studio Nendo για το Milan Design Week είναι και η πιο πρωτότυπη μέχρι τώρα!

Η νέα συλλογή του studio Nendo για το Milan Design Week είναι και η πιο πρωτότυπη μέχρι τώρα! | tlife.gr

Το ιαπωνικό studio Nendo είναι ένα από τα αγαπημένα αυτής της στήλης και όχι άδικα, αν αναλογιστείς πόσο καινοτόμα είναι σταθερά η δουλειά που παρουσιάζει! Μία από αυτές είναι και η ολοκαίνουρια συλλογή που πρόκειται να παρουσιάσει στο επερχόμενο Milan Design Week, που μονοπωλεί το ενδιαφέρον του design κόσμου τους τελευταίους μήνες! Για τις ανάγκες, λοιπόν, της διεθνούς έκθεσης, το δημιουργικό studio Nendo αποφάσισε να συνεργαστεί με την εταιρία κατασκευής κλιματισμού Daikin και να λανσάρει μία συλλογή από… καπάκια! Ναι, καλά διάβασες, η νέα συλλογή ακούει στο όνομα Air Lids και απαρτίζεται από συνολικά πέντε διαφορετικούς τύπους από πώματα, τα οποία πέρα από το εργονομικό σχεδιασμό τους, παρέχουν και ένα super stylish τρόπο να κινείσαι στην κουζίνα σου!

Τα καινοτόμα “καπάκια” της σειράς Air Lids από τη Nendo έχουν κατασκευαστεί από ένα ειδικό υλικό, που ονομάζεται fluoroelastomer, το οποίο θυμίζει στις ιδιότητές του τη σιλικόνη, αλλά με πολύ πιο απαλή αφή (σαν μετάξι, όπως περιγράφεται), αλλά και με μεγάλη αντοχή στη θερμότητα, ενώ ταυτόχρονα είναι αδιάβροχο και προβάλλει αντίσταση στις ελαιώδεις υφές. Επιπλέον, κάθε ένα από “καπάκια” μιμείται τις κινήσεις των χεριών!

Σύμφωνα με το studio, τα πώματα της συλλογής συμβολίζουν “κάτι ανάμεσα στον άνθρωπο και ένα αντικείμενο”. Τα πέντε Air Lids είναι: το “Pick-up” με οβάλ σχήμα που διαθέτει δύο οπές για τα δάχτυλα, ώστε να ανοίγεις το δοχείο με τα μπαχαρικά και να πιάνεις μια πρέζα από αυτά, το Press με το εργονομικό σχήμα που προορίζεται για δοχεία με υγρά και το οποίο όταν πιέζεται ανοίγει ένα στόμιο, το Push με ωοειδές σχήμα και χερούλι που όταν βυθίζεται στο δοχείο του σπρώχνει το υγρό προς τα έξω, το Pinch σε κωνικό σχήμα που όταν πιέζεται εμφανίζεται ένα μικροσκοπικό κουταλάκι και το Pull που έχει σφαιρικό σχήμα και τεντώνεται έξω από το δοχείο νερού για να σερβίρεις σε ένα ποτήρι.

READ more