Ο απόλυτος οδηγός για να γίνεις ένα επιτυχημένο μοντέλο!

O χώρος του modeling είναι ένας από τους πιο λαμπερούς χώρους σε επαγγελματικό επίπεδο και πολλά νέα κορίτσια ονειρεύονται να ασχοληθούν με αυτόν. Στα 90s, η γενιά των περίφημων “σούπερ” μοντέλων άλλαξαν το τοπίο και καθιέρωσαν supermodels με τεράστιες αμοιβές και δύναμη που ακόμη και σήμερα δεν έχουν αντικατασταθεί, ακολούθησαν τα 00s με τις πιο ευλύγιστες φιγούρες και φτάσαμε στη σημερινή πραγματικότητα με τα μοντέλα να είναι και influencers, με μία επαγγελματική ζωή που έχει πολλές διαστάσεις.

Τι κάνει όμως σήμερα ένα μοντέλο επιτυχημένο και, αν θες να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτόν τον χώρο, ποια είναι τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις, ώστε να επιτύχεις σε ένα άκρως ανταγωνιστικό χώρο; Εμείς μιλήσαμε με τους ειδικούς και συγκεκριμένα με την κα Βενετία Κυρίου. Είναι ιδιοκτήτρια του γραφείου Happy People που δραστηριοποιείται στο χώρο του modeling, της διαφήμισης και του social media marketing, έχοντας στο ενεργητικό τις πολυάριθμες συνεργασίες με τηλεοπτικά κανάλια, παραγωγές και καταξιωμένα brands όπως : Green Cola, Huawei, Herz, Yamaha, Anytime, LOreal, Cosmote, Renault κλπ!

Μιλήσαμε μαζί της και έχουμε τις σωστές  απαντήσεις σχετικά με τους κανόνες του σύγχρονου μόντελινγκ, αλλά και πρακτικές λύσεις για όσες επιθυμούν να υιοθετήσουν κάτι από τον σαγηνευτικό αέρα της πασαρέλας. Πάμε να δούμε λοιπόν τα βασικά στοιχεία που πρέπει να προσέξεις και να έχεις για μία σωστή αρχή στον χώρο του modeling!

1. Πρακτορείο
Το Α και το Ω στο ξεκίνημα κάθε νέου μοντέλου. Η κατάλληλη ομάδα και ο επαγγελματίας booker συνιστούν το κλειδί για την απογείωση της καριέρας κάθε φιλόδοξου κοριτσιού που ονειρεύεται να κατακτήσει τον χώρο της βιομηχανίας της μόδας. Το μόνο που χρειάζεται είναι η εμπιστοσύνη στα χέρια των ειδικών.

2.Πασαρέλα ή αλλιώς Mindful Walking
Το περπάτημα με επίγνωση, μας δίνει την ευκαιρία να εστιάσουμε την προσοχή μας, που συχνά διασπάται μέσα στην ημέρα και να επανέλθουμε στο παρόν μέσα από τις αισθήσεις του σώματος που κινείται. Εφαρμόζοντας το ενσυνείδητο περπάτημα στο catwalk, το σώμα έρχεται σε αρμονία, αναδεικνύοντας τον αέρα του μοντέλου. Το runway είναι δικό σου!

3. Σωστή στάση σώματος
Έρευνες έχουν δείξει ότι η σωστή στάση σώματος επηρεάζει τόσο τον τρόπο που βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας όσο και τον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι. Μην καμπουριάζεις, πρότεινε το στήθος σου, περπάτα με άνεση και σιγουριά, κοίτα τους άλλους στα μάτια, νιώσε περήφανη γι’ αυτό που είσαι, και θα δεις την αυτοπεποίθησή σου να εκτινάσσεται στα ύψη.

4. Επιμελημένη εμφάνιση
Δεν αρκεί μόνο να δουλέψεις τον εσωτερικό σου κόσμο. Ο τρόπος που ντύνεσαι και το κατά πόσο φροντίζεις και επιμελείσαι την εμφάνισή σου επηρεάζει την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σένα. Ανάδειξε τα δυνατά σου σημεία, φρόντισε να είσαι πάντα καθαρή, φρεσκολουσμένη, όμορφα ντυμένη και περιποιημένη. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να θεωρείσαι καλοντυμένη. Αρκεί καλό γούστο, καλή διάθεση και αγάπη για τον εαυτό σου… και γίνε η Μiss Αυτοπεποίθηση.

5. Αποδοχή
Να μην ανησυχείς και να μην στεναχωριέσαι για πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις. Η εμφάνιση είναι κάτι που μας δόθηκε. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου τόσο εμφανισιακά όσο και εσωτερικά. Και πίστεψέ μας μπορείς να πετύχεις θαύματα.

6. Διαχείριση στρες
Χρησιμοποίησε τεχνικές χαλάρωσης, όπως διαφραγματική αναπνοή και χαλάρωση των μυών. Οι τεχνικές αυτές προσφέρουν τόνωση, θετική ενέργεια, αισιοδοξία, αίσθηση αυτοελέγχου και προσωπικής ευθύνης σε σχέση με την ψυχολογική, συναισθηματική και σωματική κατάσταση, πίστεψε μας μπορείς να πετύχεις θαύματα.

7. Υγιεινή διατροφή
Ακολούθησε υγιεινή διατροφή. Τα μικρά, συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, διατηρούν σταθερό το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα, ενώ η υπογλυκαιμία μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και άγχος. Περιόρισε τη χρήση καφεΐνης και αλκοόλ και απόφυγε το τσιγάρο και άλλες εθιστικές ουσίες.

8. Αυτοεκτίμηση
Η αυτοεκτίμηση είναι ένα αναγκαίο εφόδιο για την υγιή κοινωνική ζωή και διαχέεται στις σχέσεις. Η υψηλή αυτοεκτίμηση κάνει κάποιον να αντιμετωπίζει τις κοινωνικές καταστάσεις με θάρρος, παρρησία, χωρίς να φοβάται ότι θα εκτεθεί, ότι θα ρεζιλευτεί, ότι θα τα χάσει. Ταυτόχρονα, όταν τα πηγαίνουμε καλά σε μια κοινωνική περίσταση, αυξάνεται η αυτοεκτίμησή μας, καθώς έχουμε αποδείξει στον εαυτό μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, δοκιμαζόμαστε σε διάφορες συνθήκες, λαμβάνουμε ανατροφοδότηση από τους άλλους (π.χ. όταν κερδίζουμε τη συμπάθεια κάποιου) και νιώθουμε πιο δυναμικοί, πιο ισχυροί, πιο ικανοί.

Το να είσαι μοντέλο δεν είναι σίγουρα κάτι απλό, παρά ταύτα είναι μια δουλειά που σου προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες : ταξιδεύεις, ενημερώνεσαι για τις τάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, γνωρίζεις κόσμο και δουλεύεις συνεχώς με δημιουργικούς ανθρώπους.To πρακτορείο Happy People θα σε προετοιμάσει σωστά για αυτό το νέο σου ξεκίνημα!