Ο Ρόουαν Άτκινσον είναι ο «Επιθεωρητής Μεγκρέ» στον πιο στωικό ρόλο της καριέρας του

Ο παγκοσμίου φήμης ηθοποιός Ρόουαν Άτκινσον πρωταγωνιστεί ως ο θρυλικός ντετέκτιβ Μεγκρέ του Ζορζ Σιμενόν σε δύο συναρπαστικές αστυνομικές ιστορίες που διαδραματίζονται στο Παρίσι της δεκαετίας του 1950…

Αυτόν τον Μάρτιο, το πολυαναμενόμενο αστυνομικό δράμα της δεκαετίας του 1950, «Επιθεωρητής Μεγκρέ», βασισμένο στα μυθιστορήματα του Βέλγου συγγραφέα Ζορζ Σιμενόν, κάνει πρεμιέρα στο Epic Drama. Με τον ασύγκριτο Ρόουαν Άτκινσον στον ρόλο του ευφυούς αλλά και αινιγματικού Αρχιεπιθεωρητή Ζουλς Μεγκρέ, σε έναν ρόλο που αναδεικνύει την ευελιξία του ως ηθοποιός, η πρώτη αυτή σεζόν αναμένεται να γοητεύσει το κοινό με τη συναρπαστική αφήγηση, τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες και την ατμοσφαιρική της κινηματογράφηση. Δύο επεισόδια μεγάλου μήκους, που θα προβληθούν στο Epic Drama στις 28 Μαρτίου και στις 4 Απριλίου στις 22:50, θα ταξιδέψουν τους λάτρεις του εγκλήματος στο Παρίσι του 1950 για να διαλευκάνουν μια πληθώρα σύνθετων μυστηρίων που απαιτούν τις κοφτερές ερευνητικές ικανότητες του Μεγκρέ.

Εμβαθύνοντας στο σκοτεινό υπογάστριο του εγκλήματος στη Μονμάρτη του 1950, ένας κατά συρροή δολοφόνος παραμονεύει στους δρόμους. Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, πέντε γυναίκες είναι νεκρές και ο κόσμος φοβάται να βγει έξω μετά το σκοτάδι. Οι εφημερίδες είναι γεμάτες εικασίες. Ο Μεγκρέ βρίσκεται χωρίς στοιχεία και υπό μεγάλη πίεση… Το δεύτερο επεισόδιο επικεντρώνεται στη δολοφονία ενός τζογαδόρου με διασυνδέσεις με μια κτηνώδη συμμορία από την Τσεχοσλοβακία, τα μέλη της οποίας ληστεύουν και σκοτώνουν πλούσιους Παριζιάνους.

Η ενσάρκωση του Μεγκρέ από τον Άτκινσον είναι μια απόκλιση από τους εμβληματικούς κωμικούς ρόλους του στο «Mr. Bean» και στο «Blackadder». Ο χαρακτήρας του Μεγκρέ είναι ένας στωικός και μεθοδικός ντετέκτιβ με ακλόνητη προσήλωση στη δικαιοσύνη. Ο Άτκινσον προσδίδει μια ήρεμη ένταση στο ρόλο, περιηγείται με δεξιοτεχνία στις πολυπλοκότητες του χαρακτήρα του Μεγκρέ και αποτυπώνει την ουσία του αγαπημένου ντετέκτιβ από τα μυθιστορήματα του Ζορζ Σιμενόν.

Στην πρώτη σεζόν πρωταγωνιστούν επίσης οι Σον Ντίνγκγουολ (The Mark of Cain), Λίο Στάαρ (Call the Midwife), Λούσι Κοχού (The Queen’s Sister), Έινταν ΜακΆρντλ (The Duchess), Ντέιβιντ Ντόσον (Luther), Φιόνα Σο (HarryPotter) και Ρεμπέκα Νάιτ (Wuthering Heights).

Η σειρά μυθιστοριμάτων «Μεγκρέ» είναι γνωστή για το ψυχολογικό τους βάθος, τις περίπλοκες πλοκές και τον χαρακτήρα του ίδιου του Ζυλ Μεγκρέ- ενός μεθοδικού και διαισθητικού ντετέκτιβ που περιηγείται στις πολυπλοκότητες της ανθρώπινης συμπεριφοράς για να εξιχνιάσει εγκλήματα. Ο Ζορζ Σιμενόν, ένας από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς του 20ού αιώνα, έγραψε συνολικά 75 μυθιστορήματα Μεγκρέ και 28 διηγήματα με πρωταγωνιστή τον εμβληματικό Γάλλο ντετέκτιβ. Το πρώτο μυθιστόρημα του Μεγκρέ, «Pietr the Latvian», εκδόθηκε το 1931 και η σειρά συνέχισε να γοητεύει τους αναγνώστες με τις ατμοσφαιρικές και γεμάτες χαρακτήρες αστυνομικές ιστορίες της μέχρι το τελευταίο μυθιστόρημα του Σιμενόν για τον Μεγκρέ, «Maigretand Monsieur Charles», που εκδόθηκε το 1972.

Ο «Επιθεωρητής Μεγκρέ» θα ταξιδέψει το κοινό στον κόσμο του εγκλήματος και της ίντριγκας, και θα προβληθεί αποκλειστικά στο Epic Drama, από τις 28 Μαρτίου στις 22:50.

Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε μας: https://www.facebook.com/EpicDramaGR

Read More

And More