Οι συντάκτριες του TLIFE και οι Barbie αναμνήσεις τους! Υπάρχει κάποια που δεν είχε;

Δεν θα μείνω στο αυτονόητο, ότι όλες είχαμε Barbie. Θα μείνω και θα υπογραμμίσω το γεγονός πως όλες μας επηρέασε, όπως αποδείχτηκε στο μέλλον, στο παρόν μας δηλαδή, η Barbie μας. Εδώ θα ήθελα να σου προσθέσω μερικές πληροφορίες που θα σου κουμπώσουν με το παρακάτω… Η Μαρία Ρουμελιώτου, είναι τόσο πιστή στα ξανθά της μαλλιά που θα καταλάβεις. Και τόσο πιστή στη δουλειά της που επίσης θα καταλάβεις. Η Νατάσα Μπερέκου είναι τόσο χαρούμενη για το δικό της σπίτι που όντως μοιάζει σαν να εκπληρώθηκε ένα παιδικό όνειρο, το βλέπεις στο πρόσωπό της. Η Σοφία Σούζα, ναι, ακόμα ασχολείται με τις ενδυματολογικές τάσεις και προτάσεις που φοράει η Barbie. Διαβάζοντας τον τρόπο που γράφουν για τις κούκλες τους και γνωρίζοντάς τες χρόνια τώρα, έχω να πω, πως ναι. Η Barbie είναι the biggest influencer!!!! Και δεν μιλάω μόνο στιλιστικά. Είναι φυσικά περιττό να προσθέσω, πώς οι περισσότερες, έχουν ακόμα τις Barbie τους. Αννούλα, κάθε πότε τις βγάζεις από την ντουλάπα σου;
Εγώ δεν την έχω στην ντουλάπα, by the way. Την έχω διακοσμημένη στο χώρο μου. Να τη βλέπω, να μου θυμίζει, να μου υπενθυμίζει ότι έγινε τελικά αυτό που τότε ονειρευόμουν.

Ξένια Ιωάννου, Editor in Chier

 

“Είμαι μοναχοπαίδι και η πανέμορφη Βarbie ήταν η καλύτερή μου φίλη! Είχα μια μελαχρινή και μετά μια ξανθιά! Έγινε η αγαπημένη μου φυσικά (η ξανθιά)… Λέγαμε τα μυστικά μας και κάναμε μαζί τις αταξίες μας! Όταν γινόταν ζημιά στο σπίτι κοιτούσα τη μητέρα μου και της έλεγα: “Μαμά, το ξέρεις ότι το έκανε η Barbie, ε;” και εκείνη γελούσε! Η Barbie πέρασε ωραία αλλά βασανίστηκε και λίγο στα χέρια μου αφού την άφηνα μέσα στο κουτί για τα παιχνίδια όταν με τσάντιζε… Όταν όμως τα ‘χαμε καλά ήταν δίπλα μου στο κρεβάτι. Της έπαιρνα και μοντέρνα ρούχα! Φορέματα, body, ψηλοτάκουνες γόβες… αθλητικά και φόρμες!  Η Κορίνα -έτσι είχα ονομάσει την ξανθιά Barbie- είχε όμορφα ξανθά μαλλιά και φυσικά της έκανα κάθε μέρα και διαφορετικό hair style!

Η Βarbie μεγάλωσε όπως και γω… Είναι πλέον επιστήμονας, δικηγόρος, δημοσιογράφος… αλλά θα είναι πάντα η κολλητή μου και η πιο γλυκιά παιδική ανάμνηση!”

Μαρία Ρουμελιώτου, Editor in Chief News

 

“H Βarbie είναι μία κούκλα που όλες είχαμε παίξει μικρές, είτε γιατί ήταν δική μας είτε γιατί την είχε η φίλη μας- που τη ζηλεύαμε για αυτό. Τη θυμάμαι πάντα με υπέροχα μαλλιά και ξεχωριστά ρούχα, ήταν το παιχνίδι που σε έβαζε στον κόσμο της μόδας, με τα τέλεια σύνολα που είχε πάντα αυτή η κούκλα. Από τις λίγες που φορούσαν και παντελόνια αφήνοντας τα παλιομοδίτικα φορέματα για τις πιο συνηθισμένες, ενώ πάντα μου έκαναν εντύπωση τα υπέροχα αξεσουάρ της -τα καπέλα και οι τσάντες. Ίσως το πρώτο fashion icon που μπήκε στη ζωή μου.
Σήμερα παρακολουθώ τις διαφημίσεις που την αφορούν και ομολογώ ότι είναι μία κούκλα που εξελίσσεται πάντα με τις ανάγκες τις εποχής, συμβαδίζει με τις παγκόσμιες τάσεις και είναι πάντα fresh.
Τέλος, ό,τι δώρο και να προτείνω στη βαφτιστήρα μου κάθε Πάσχα η απάντηση είναι μία “Μια Barbie νονά”.

Σοφία Σούζα, Fashion Editor

“Μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια με τρεις κόρες -και ούσα η μικρότερη- ήταν πολλά… τα ήθη και τα έθιμα που “κληρονόμησα” από τις μεγαλύτερες αδερφές μου, όπως η πιο iconic κούκλα όλων των εποχών! Φυσικά, η φρενίτιδα που βιώνει κάθε παιδί με την Barbie ήταν και δικό μου χαρακτηριστικό, με αποτέλεσμα να θέλω να αποκτήσω ολόκληρο το σύμπαν που απαρτιζόταν από (τι άλλο;) την Barbie και τον Ken. Σπίτια στην πόλη, βίλες στην εξοχή, ροζ κάμπριο αυτοκίνητα, πισίνες, κομμωτήρια και αμέτρητα ρούχα: έπρεπε να τα αποκτήσω όλα! (Ευτυχώς, που δεν ήταν στο χέρι μου, γιατί θα είχαμε φαλιρίσει!) Και ενώ ως παιδί δεν κατάλαβα ποτέ πόσο μπορεί να με επηρέαζε, μεγαλώνοντας πλέον αντιλαμβάνομαι πως ήταν εκείνη που πρώτη μου έμαθε πως μπορώ να κατακτήσω τα πάντα, να είμαι όπως μου αρέσει και να εξελιχθώ σε ό,τι έχω ονειρευτεί! Κι αυτό δεν είναι και λίγο για μια πλαστική κυρία… 60 ετών!”

Νίκη Κλεισούρα, Deco & Food Editor

 

“Θυμάμαι να έχω δεκάδες Barbie, αλλά περισσότερο από τις κούκλες Barbie θυμάμαι την πιο ευτυχισμένη Πρωτοχρονιά της ζωής μου. Πρέπει να ήμουν 4-5 χρονών (που σημαίνει 1896 χρόνια πριν) και είχα ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη το σπίτι της Barbie. Όταν βρήκα το κουτί κρυμμένο κάπου μέσα στο σπίτι ήμουν το πιο ευτυχισμένο κορίτσι στον κόσμο. Έκτοτε πέρασαν… 1896 χρόνια και αυτή η Πρωτοχρονιά εξακολουθεί να παραμένει η αγαπημένη μου όλων. Και τη θυμάμαι τόσο έντονα… κι ας ήμουν 4-5 χρονών.
Κάπως έτσι, λοιπόν, πρέπει να μου μπήκε η ιδέα να φτιάξω το δικό μου σπίτι μεγαλώνοντας, εκείνο που θα συντηρώ εγώ χωρίς καμία βοήθεια από γονείς, εκείνο που θα διακοσμήσω όπως θέλω. Άρα, η Barbie για εμένα τότε χωρίς να το ξέρω (ούτε εγώ, ούτε εκείνη) ήταν η πρώτη μου προσλαμβάνουσα για να γίνω ανεξάρτητη, να μπορώ να στέκομαι στα πόδια μου, να έχω την δική μου καριέρα. Σήμερα, χωρίς να παίζω με Barbie εξακολουθεί να είναι το ίδιο πράγμα. Αν και η νονά μου φροντίζει να τη φέρνει στη ζωή μου κάθε τέτοια εποχή. Yeap, στα 37 μου παίρνω ακόμη λαμπάδα Barbie γιατί… Γιατί όχι;”

Νατάσα Μπερέκου, Beauty Editor

 

“Αναμφισβήτητα οι ωραιότερες παιδικές αναμνήσεις μου είναι συνυφασμένες με τις Barbie. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, τα παιχνίδια με τις Barbie, τα παιδιά τους, τα κατοικίδιά τους, το αυτοκίνητο, τη μηχανή αλλά και το εντυπωσιακό σπίτι τους ήταν τα αγαπημένα μου, αφού τόσο εγώ όσο και η μικρότερη αδερφή μου παίζαμε με τις ώρες στο δωμάτιο, στην αυλή, ακόμα και στη θάλασσα. Δεδομένου ότι ήμασταν δύο, σε κάθε γωνία του σπιτιού μας έβρισκες και κάτι δικό τους.
Μπορεί τα χρόνια να πέρασαν και εγώ να μεγάλωσα, όμως η Barbie και όλα της τα πράγματα έχουν μείνει φυλαγμένα στην ντουλάπα μου. Μαζί με εμένα βέβαια μεγάλωσε και εκείνη, εξελίχθηκε και τώρα αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για όλα τα κορίτσια.”

Άννα Καντζηλιέρη, Editor

Barbiegram – 60 Χρόνια Barbie!