Πώς να κάνεις το πρωινό σου πιο υγιεινό και με λιγότερες θερμίδες

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Το τονίζουν άλλωστε διαρκώς οι διατροφολόγοι. Έτσι λοιπόν, πήραμε μια μεγάλη απόφαση στη ζωή μας και ορκιστήκαμε στον εαυτό μας να μην κάνουμε ποτέ ξανά “skip” το συγκεκριμένο γεύμα. Εξάλλου η ισορροπημένη διατροφή… από το πρωί φαίνεται!

Το πρώτο γεύμα της ημέρας θα πρέπει να είναι ισορροπημένο και σωστά “δομημένο” ώστε να μας προσφέρει ενέργεια και αντοχές να αντέξουμε στην καθημερινότητά μας. Παρόλα αυτά, επειδή είμαστε γυναίκες και προσέχουμε αρκετά τα κιλά μας και το σώμα μας, καλό θα ήταν να μην “ξεφεύγει” σε θερμίδες γιατί ξέρεις πολύ καλά ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Σε αυτό το σημείο λοιπόν, θέλω να σου αποκαλύψω ένα μεγάλο μου μυστικό: εγώ βρήκα τέσσερις τρόπους για να κάνω το πρωινό μου ακόμα πιο υγιεινό και με λιγότερες θερμίδες φυσικά! Πως τα κατάφερα; Πάμε να δούμε τις ιδέες μου κι αν θέλεις να τις υιοθετήσεις…

 

“Πόνταρε” στα φρούτα εποχής

Τα φρούτα είναι γεμάτα φυτικές ίνες κάτι που σημαίνει ότι σε διατηρούν χορτάτη. Επίσης, είναι πλούσια πηγή βιταμινών και θρεπτικών συστατικών, τα οποία εφοδιάζουν το σώμα με ενέργεια και “ενισχύουν” την υγεία! Μπορείς να τα απολαύσεις σε μια φρουτοσαλάτα, σε smoothies ή σε συνδυασμό με άλλα υλικά και μέλι. Στα plus ανήκει το γεγονός ότι τα φρέσκα φρούτα είναι πιο οικονομικά από αυτά που δεν είναι της εποχή!

 

Εμπιστεύσου την υγιεινή βρόμη

Ναι ωραία τα crunchy δημητριακά και τα σοκολατένια corn – flakes, αλλά ουσιαστικά δεν μας προσφέρουν κάτι και είναι γεμάτα με ζάχαρη τις περισσότερες φορές. Το ίδιο όμως δεν ισχύει για την “καθαρή” βρώμη. Αυτό το δημητριακό είναι γεμάτο φυτικές ίνες και μόνο μια μικρή ποσότητα αρκεί για να νιώθεις χορτάτη για ώρες. Επιπλέον, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και σαν αλεύρι σε συνταγές για muffins, cakes, pancakes.

 

Αφέσου στη δύναμη των νέων Φυτικών Ροφημάτων του Βιτάμ

Μια ακόμη γευστική απάντηση στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις δίνει το ΒΙΤΑΜ, λανσάροντας τρία 100% φυτικά ροφήματα που συμβαδίζουν απόλυτα με τις πολύτιμες αξίες της ευεργετικής για τον οργανισμό φυτικής διατροφής. Αντίστοιχα εντυπωσιακό με τη γεύση των νέων 100% φυτικών ροφημάτων ΒΙΤΑΜ είναι και το μοναδικό διατροφικό προφίλ τους: είναι πηγή απαραίτητων ω-3 & ω-6 λιπαρών και πλούσια σε βιταμίνη D, συστατικά που δεν τα προσλαμβάνουμε σε επαρκείς ποσότητες στην Ελλάδα. Επιπλέον, είναι πλούσια σε ασβέστιο, βιταμίνες Β2 & Β12, έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, δεν περιέχουν λακτόζη ή γλουτένη, είναι νηστίσιμα και κατάλληλα για διατροφή vegan και ελεύθερα από χρωστικές και τεχνητές αρωματικές ουσίες. Δοκίμασέ τα και απολαύστε τα κρύα ή ζεστά, σκέτα ή σε γλυκές και αλμυρές συνταγές, καθώς και σε λαχταριστά smoothies. Τα νέα Φυτικά Ροφήματα του Βιτάμ “κυκλοφορούν” στην αγορά σε τρεις υπέροχες γεύσεις: Σόγιας, Αμυγδάλου, Φουντούκι – Κακάο.

 

Πρόσθεσε ξηρούς καρπούς (εννοείται ανάλατους)

Οι ξηροί καρποί, σε μία λογική ποσότητα, προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια για τη συνέχεια της ημέρας, μας προμηθεύσουν με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία ενώ προκαλούν το αίσθημα του κορεσμού μέχρι το επόμενο γεύμα. Ακόμη οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε πολυακόρεστα λιπαρά, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες και βιταμίνες.

Ελπίζω να σου άρεσαν οι ιδέες μου και να τις υιοθετήσεις! Μπορείς να δοκιμάσεις όλα τα παραπάνω σε μια συνταγή για smoothie το οποίο θα έχει σαν βάση τα τόσο γευστικά Φυτικά Ροφήματα Βιτάμ.