Το πρωινό της γυναίκας που προσέχει τη διατροφή της και τον εαυτό της

Advertisement

Το πρωινό γεύμα μπορεί να θεωρηθεί ως το μαγικό ελιξίριο για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας με το σωστό τρόπο. Μας εφοδιάζει με ενέργεια για την απαιτητική καθημερινότητα και ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας. Ένα ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό και απαραίτητο!

Κάποιες φορές ωστόσο, μπερδευόμαστε ανάμεσα στις τόσες πληροφορίες και πολλές φορές κάνουμε τις λάθος διατροφικές επιλογές. Για παράδειγμα, έχουμε ακούσει ότι ό,τι κι αν καταναλώσουμε το πρωί δεν έχει και τόση σημασία, μιας και θα το “κάψουμε” στη διάρκεια της ημέρας. Αυτό όμως δεν ισχύει, αφού το πρωινό γεύμα θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες θερμίδες (όπως και όλα τα γεύματα), να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και σωστά “δομημένο”.

Σύμμαχος της γυναίκας που προσέχει τη διατροφή της και τον εαυτό της και που αναζητάει ένα ισορροπημένο πρωινό με όλα του τα οφέλη, είναι τα προϊόντα Fytro που εδώ και πολλά χρόνια προσφέρουν στους Έλληνες καταναλωτές προτάσεις υψηλής διατροφικής αξίας.

Σου προτείνουμε:

Νιφάδες Βρώμης
Διαχρονική επιλογή όσων αναζητούν κάτι απλό και θρεπτικό για πρωινό γεύμα. Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και μπορείς να τις εντάξεις σε γλυκές συνταγές αλλά και σε αλμυρές.

Πίτυρο Βρώμης
Πλούσιο σε φυτικές ίνες και ιδανική επιλογή που μπορείς να εντάξεις στα πιάτα σου. Απόλαυσέ το με γάλα ή γιαούρτι το πρωί, ή χρησιμοποίησέ το στο μαγείρεμα αντί για γαλέτα στα μπιφτέκια ή το ρολό, αντικατέστησε μέρος από το αλεύρι για την παρασκευή κέικ και μπισκότων.

Muesli
Το Muesli Fytro είναι ένας υπέροχος συνδυασμός από νιφάδες σίκαλης, βρώμης και καλαμποκιού και αποξηραμένα φρούτα (σταφίδα και μπανάνα) και θεωρείται ιδανική επιλογή για όσους θέλουν κάτι λίγο πιο ξεχωριστό και γευστικό. Πρόσθεσέ το στο διαιτολόγιό σου και χάρισε στον οργανισμό σου την ενέργεια που χρειάζεσαι για τις καθημερινές δραστηριότητες. Το Muesli Fytro είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, που συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου (όπως δηλαδή και η βρώμη), μέσα στο πλαίσιο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Crunchy Muesli (Τραγανές Μπουκιές Δημητριακών με Βρώμη και Σοκολάτα)
Θα σου προσφέρει ενέργεια και θα σε ενθουσιάσει με την γεύση του. Το Crunchy Muesli με σοκολάτα της Fytro είναι πηγή σιδήρου, φωσφόρου, βιταμίνης B1, περιέχει φυτικές ίνες και καθόλου γλουτένη. Υιοθέτησέ το στο πρωινό σου και αφέσου στην υπέροχη γεύση της σοκολάτας.

Ρόφημα Αμυγδάλου
Όλα όσα σου προανέφερα, φυσικά δεν μπορείς να τα απολαύσεις σκέτα! Έτσι λοιπόν, έχω να σου προτείνω το κατάλληλο “συνοδευτικό” που θα απογειώσει το πρωινό σου. Το Ρόφημα Αμυγδάλου της Fytro είναι ένα 100% φυτικό προϊόν και παράγεται με σύγχρονες μεθόδους φυσικής επεξεργασίας από αμύγδαλα. Είναι πηγή ασβεστίου και βιταμινών, ιδανικό για όσους έχουν αλλεργία στο γάλα, για ανθρώπους που δεν μεταβολίζουν τη λακτόζη του γάλακτος και σε όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, μιας και δεν περιέχει γλουτένη ή λακτόζη. Είναι χαμηλό σε λιπαρά και κατάλληλο για χορτοφάγους.

Μπορείς να το καταναλώσεις σκέτο ή σε συνδυασμό με χυμούς, φρούτα ή μούσλι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό για κρέμες, σάλτσες ή σούπες. Μπορεί να αντικαταστήσει το γάλα σε συνταγές για ψωμί, κέικ και άλλα γλυκίσματα.

Περνάμε στην επόμενη κατηγορία που θα την αφιερώσω σε όλες όσες είναι… της τελευταίας στιγμής. Αν έχεις ελάχιστο χρόνο για να απολαύσεις το πρωινό σου γεύμα, τότε έχω τη λύση που αναζητάς.

Ρυζογκοφρετάκια με Σοκολάτα Γάλακτος
Τα Ρυζογκοφρετάκια με Σοκολάτα Γάλακτος της Fytro είναι μια γλυκιά εναλλακτική που σε κρατάει στο δρόμο της ισορροπημένης διατροφής, μιας και περιέχει μόνο 17 θερμίδες ανά τεμάχιο, ενώ δεν περιέχει γλουτένη. Αν είσαι λάτρης της σοκολάτας θα τα λατρέψεις και θα τα εντάξεις στην καθημερινότητά σου, στο πρωινό γεύμα, αλλά και σαν σνακ μέσα στην ημέρα.

Ρυζογκοφρέτα
Οι Ρυζογκοφρέτες της Fytro είναι χωρίς γλουτένη και περιέχουν φυτικές ίνες. Πρόκειται για μια επιλογή που μπορείς να απολαύσεις μέσα σε λίγα λεπτά, ή απλά να την προσθέσεις στην τσάντα σου φεύγοντας από το σπίτι. Αν θέλεις μέσα στην ημέρα να μειώσεις την πείνα σου, τότε δοκίμασέ τες και απόλαυσέ τες σαν σνακ.

Ρυζογκοφρέτα με σουσάμι
Μια επιπλέον εναλλακτική είναι και οι Ρυζογκοφρέτες με Σουσάμι της Fytro που επίσης περιέχουν φυτικές ίνες και είναι χωρίς γλουτένη. Μπορείς και αυτές να τις απολαύσεις σαν σνακ ή να τη συνδυάσεις με άλλα γλυκά ή αλμυρά προϊόντα.

Σε αυτό το σημείο έχω να σου προτείνω την τέλεια λύση για να συνοδεύσεις τις ρυζογκοφρέτες σου (αν δεν θέλεις να τις απολαύσεις σκέτες) ή ακόμα και τις φρυγανιές σου.

Μαρμελάδα Βατόμουρο
Η αγαπημένη μου Μαρμελάδα Βατόμουρο Fytro με φρουκτόζη περιέχει ολόκληρα κομμάτια από επιλεγμένα φρούτα. Δεν περιέχει συντηρητικά και έχει μόλις 50 θερμίδες ανά μερίδα. Τέλεια επιλογή για ένα ισορροπημένο πρωινό σε συνδυασμό με τις Ρυζογκοφρέτες Fytro ή με το αγαπημένο σου γιαούρτι.

Φυσικά στη Fytro θα βρεις επιπλέον μαρμελάδες με γεύση φράουλα, βερίκοκο, ροδάκινο, αλλά και βύσσινο. Διάλεξε την αγαπημένη σου και αφέσου στην πλούσια γεύση της.

Last but not least! Τα πιο συνηθισμένα ροφήματα που καταναλώνουμε κάθε πρωί, ή ακόμα και στη διάρκεια της ημέρας, είναι ο καφές ή το τσάι που συνήθως συμπληρώνουμε με μερικά κουταλάκια ζάχαρη. Για να είναι απολαυστικό το πρωινό σου, έχω να σου προτείνω το εξής…

Μαύρη Ζάχαρη
Η Μαύρη Ζάχαρη Fytro είναι ένας ονειρεμένος γευστικός συνδυασμός μελάσας και κρυστάλλων καστανής ακατέργαστης ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο από τα νησιά του Ινδικού Ωκεανού. Εκτός του ότι μπορείς να την προσθέσεις στον καφέ σου, η εξωτική της γεύση και το γεμάτο άρωμά της, είναι ιδανικά για κοκτέιλ, κέικ φρούτων ή μπαχαρικών, προσφέροντας μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία.

Ελπίζω να σε βοήθησα με τις προτάσεις μου και η πλούσια ποικιλία της Fytro να “πλαισιώσει” το ισορροπημένο πρωινό σου και όχι μόνο, αφού τα προϊόντα Fytro μπορούν να γίνουν ο δικός σου “σύμμαχος” στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Read More

And More