RBPD – URBAN NARRATIONS: Μια συλλογή που θα κάνει τη σύγχρονη γυναίκα να νιώθει ακόμα πιο δυνατή

Η RBPD ιδρύθηκε το 2012 σαν ένα customization και sur mesure πείραμα και εξελίχθηκε σε brand name τα τελευταία δύο χρόνια. H RBPD… δηλαδή Rich Bitch Poor Dog , είναι ένα πλουραλιστικό brand με μία καλλιτεχνική οπτική διάθεση. Κίνηση, συναίσθημα, ελευθερία έκφρασης και φαντασία είναι όλες έννοιες που συνδυάζονται στο πνεύμα της RBPD. «Πάθος σε κίνηση»

Αγαπάμε τους ανθρώπους που τολμούν και αντιμετωπίζουν την κάθε μέρα σαν μια περιπέτεια σε εξέλιξη. Αυτό που χαρακτηρίζει το brand είναι η μοναδικότητα των σχεδίων καθώς όλα τα υφάσματα, σχέδια, στάμπες, μοτίβα σχεδιάζονται αποκλειστικά από εμάς για εμάς προσφέροντας έτσι μία ιδιαίτερη σφραγίδα στις συλλογές μας.

Κάθε συλλογή αποτελεί μία σειρά «ψηφιακών» έργων με το ύφασμα να προσφέρει το λευκό καμβά και το τελικό προϊόν να διηγείται μία ιστορία. Η χειμερινή συλλογή για το ‘18-‘19 ονομάζεται «URBAN NARRATIONS», δηλαδή, «Αστικά Διηγήματα».

Το αστικό τοπίο της Αθήνας ενέπνευσε μία σειρά από ψηφιακούς «πίνακες», εικονογραφημένα σενάρια διαφορετικών οπτικών και οραμάτων της σύγχρονης πόλης, που συνυπάρχει με ίχνη από το παρελθόν της.

Οι ενδιάμεσοι χώροι, το λεγόμενο «αστικό κενό» και η «αστική μνήμη», οι δρόμοι, όπου οι άνθρωποι ζουν και περπατούν και υπάρχουν, είναι ένας ανοιχτός καμβάς. Ο άνθρωπος καθώς κινείται ανάμεσα σε αυτούς τους χώρους τους μεταβάλλει και αφήνει ίχνη είτε ορατά είτε αόρατα. Αυτά τα ψηφιακά έργα τέχνης μεταφέρουν τις ιστορίες τους μέσα στην πόλη, με «δοχείο» τον άνθρωπο, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο χώρο και μνήμη. Μέσα από αυτό η δυναμική, ανεξάρτητη και με αυτοπεποίθηση σύγχρονη γυναίκα νιώθει ακόμα πιο δυνατή.

Άσε κι εσύ το ίχνος σου στην πόλη σου. Δημιούργησε χώρο.

Ετικέτες