Site icon TLIFE

#Skiptousdiaxorismous: Η καθαριότητα είναι πιο απαραίτητη από ποτέ και το Skip στέκεται δίπλα στις ευπαθείς ομάδες

Αν σκεφτείς πώς ήταν η ζωή σου πριν από δύο μήνες (όχι και πολύ πίσω) και πώς είναι σήμερα, σίγουρα θα παρατηρήσεις πολλές αλλαγές. Το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας είσαι στο σπίτι σου και ασχολείσαι με δουλειές που σχετίζονται άμεσα μαζί του: τακτοποιείς τα αντικείμενα που τόσο καιρό δεν προλάβαινες, καθαρίζεις πολύ καλά όλες τις επιφάνειες και, αν χρειαστεί να βγεις έξω από το σπίτι (για τις υποχρεώσεις σου) το πρώτο πράγμα που κάνεις, μόλις επιστρέψεις, είναι να βάλεις τα ρούχα στο πλυντήριο, για να είναι ξανά καθαρά. Η ανάγκη λοιπόν για καθαρό ρούχο είναι πιο έντονη από ποτέ λόγω της πανδημίας του Covid19 αλλά δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο αγαθό για όλους τους συνανθρώπους μας.

Σε αυτή την ανάγκη που δημιούργησε η νέα κανονικότητα, δε θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip, συνεχίζοντας την πολύτιμη δράση του, που πρωτοξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια. Έτσι, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για τη δημιουργία νέων δομών αστέγων, δώρισε στεγνωτήρια, για να εξασφαλίσει ότι οι απαραίτητες πλύσεις ρούχων θα γίνονται σωστά και γρήγορα. Επίσης, για να φροντίσει και τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που αυτή τη στιγμή ζουν στο Γηροκομείο Αθηνών και Καστοριάς, προσέφερε δεκάδες απορρυπαντικά, για να ενισχύσει το δικαίωμα τους σε καθαρά ρούχα.

Αυτό είναι, όμως, κάτι που δεν πρέπει να σου κάνει εντύπωση. Από το 2017, ο συγκεκριμένος θεσμός αλληλεγγύης, μέσα από την κινητή του μονάδα, έχει στηρίξει αρκετούς ανθρώπους που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει μέσα σε λίγα 24ωρα: στις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, στην πυρκαγιά στο Μάτι, λίγους μήνες μετά, και πρόσφατα, τον περασμένο Νοέμβριο στις πλημμύρες στην Κινέτα. Από το 2017, μέσα από ενέργειες στα σημεία πώλησης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP έχει προσφέρει δωρεάν απορρυπαντικά για ένα χρόνο στα «Παιδικά Χωριά SOS» σε όλη την Ελλάδα, στα σωματεία «Ένα παιδί – Ένας κόσμος» και «Οι Φίλιοι του Παιδιού», καθώς και στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας. Έχοντας συνολικά προσφέρει μέσα σε μόλις 4 χρόνια, πάνω από 187.500 πλύσεις αγάπης και 1.500 τόνους (!) με καθαρά ρούχα.

Η περίοδος που διανύουμε είναι για όλους αρκετά δύσκολη και η ανάγκη για καθαρά και σωστά πλυμένα ρούχα μεγαλύτερη ποτέ. Και αν σε κάτι δεν πρέπει να υπάρχουν διαχωρισμοί, αυτό είναι σίγουρα το δικαίωμα στην καθαριότητα. Γιατί, ένα καθαρό ρούχο τη στιγμή που το έχεις ανάγκη, μπορεί να σου φτιάξει τη μέρα. Σκέψου το!

© 2024 tlife.gr