Βιταμίνη D: Τι πρέπει να κάνεις ώστε ο οργανισμός σου να παίρνει την απαραίτητη δόση Ήλιου καθημερινά

Αν υπάρχει ένα πράγμα που λείπει από τον οργανισμό σου, αυτό είναι σίγουρα η Βιταμίνη D. Αλλά (μεταξύ μας), δεν είσαι και η μόνη.

H αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας παρατηρείται το λεγόμενο μεσογειακό παράδοξο. Παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλο το χρόνο επικρατεί ηλιοφάνεια (με το να βγαίνεις στον ήλιο ακόμα και 10 λεπτά σε καθημερινή βάση λαμβάνεις την απαραίτητη βιταμίνη D3), όλοι μας εμφανίζουμε έλλειψη στη συγκεκριμένη βιταμίνη. Συγκεκριμένα, πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι μόλις το 47% των εφήβων έχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης D, με τις γυναίκες να ακολουθούν.

Η βιταμίνη D, όμως, είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό σου, αφού:

  • βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου και το φωσφόρου.
  • σου χαρίζει γερά οστά, ρυθμίζοντας τη συγκέντρωση του ασβεστίου στο αίμα.
  • ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα.
  • συμβάλλει στη πρόληψη της οστεοπόρωσης.
  • μειώνει την πιθανότητα να πάθεις κατάγματα.

Όπως, λοιπόν, καταλαβαίνεις η έλλειψη βιταμίνης D είναι ένα σημαντικό πρόβλημαΚαι όπως κάθε πρόβλημα, έτσι και αυτό πρέπει να λυθεί.

  • Αρκετοί επιλέγουν τρόφιμα πλούσια στη συγκεκριμένη βιταμίνη. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε λιπαρά ψάρια (αν αγαπάς το σολωμό, είσαι πολύ τυχερή), σε αυγά και σε χυμό πορτοκαλιού. Όμως, είναι λίγο αδύνατο να περιορίσεις τόσο πολύ τις επιλογές στο φαγητό σου. Ως αυθεντικός λάτρης των γεύσεων, μπορώ να σου εξομολογηθώ ότι είναι πολύ δύσκολο και (μεταξύ μας) ανιαρό.
  • Από την άλλη, το να εκθέτεις το σώμα σου στην ηλιακή ακτινοβολία είναι μία λύση. Όμως, πόσο συχνά έχεις πράγματι αυτή την ευκαιρία; Μπήκαμε ήδη στο φθινόπωρο και ο καιρός αλλάζει.
  • Έτσι, τα συμπληρώματα διατροφής έρχονται στο προσκήνιο. Όχι, για σένα (και για μένα) που δεν αντέχουν τη γεύση της κάψουλας ή δυσκολεύονται με την κατάποση.

Για καλή μου τύχη, βρήκα τη λύση στην έλλειψη μου. Το Meritene Vita D+ είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής, με βάση τη Βιταμίνη D. Επειδή, λοιπόν, μπορεί να δυσκολεύεσαι να καταπιείς το χάπι, σου έχω το καλό νέο της ημέρας: είναι Spray. Αν έχεις διαταραχές στο στομάχι σου, τότε το πρωτοποριακό αυτό προϊόν, θα σου λύσει τα χέρια, αφού παρακάμπτει το πεπτικό σύστημα.

Εάν περνάς πολλές ώρες την ημέρα στο σπίτι ή στο γραφείο, αν έχεις λίγα παραπάνω κιλά, αν έχεις χαμηλά επίπεδα ασβεστίου, θα χρειαστείς το Meritene Vita D+ Spray. Ξέρω. Το πρώτο πράγμα που θες να με ρωτήσεις είναι τι διαφορετικό έχει το συγκεκριμένο spray από την καθιερωμένη κάψουλα. Σου έχω την απάντηση.

  • Αρχικά, είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι η Βιταμίνη D3 σε μορφή spray απορροφάται γρηγορότερα και ταχύτερα.
  • Είναι το πλέον κατάλληλο για σένα που αντιμετωπίζεις γαστρεντερικά προβλήματα ή σύνδρομο δυσαπορρόφησης.
  • Πριν ή μετά το πρωινό ή το μεσημεριανό, δεν υπάρχει περιορισμός. το Meritene είναι εύκολο στη χρήση, καθώς δεν απαιτεί να το πάρεις μαζί με το φαγητό. Τρεις ψεκασμοί την ημέρα σου προσφέρουν 1000 ΙU βιταμίνης D. Έτσι, έχεις την απαραίτητη δόση του ήλιου που χρειάζεσαι κάθε μέρα!
  • Δεν περιέχει χρωστικές και (ευτυχώς) καθόλου γλουτένη.
  • Α, έχει και γεύση μέντας που σε δροσίζει και κάνει το στόμα σου να μοσχοβολά.
  • Θα το βρεις στα φαρμακεία.

Και έχεις τη δόση ήλιου που χρειάζεσαι καθημερινά στο τσεπάκι σου!

***Στο πλαίσιο ενός δραστήριου και υγιεινού τρόπου ζωής είναι σημαντικό να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή. Τα συμπληρώματα διατροφής δε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Συμβουλευτείτε τον ιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.