Το εστιατόριο που αποστομώνει την τελειομανία σου!

Δύο πράγματα αγαπώ στη ζωή μου. Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια. Στα πρώτα θα ήθελα να μένω για πάντα. Σαν τους μεγάλους σταρ. Να κοιμάμαι στα υπερπολυτελή κρεβάτια τους, το δωμάτιό μου να είναι πάντα συγυρισμένο και η τελειότητα να καθησυχάζει το είναι μου. Αυτό είναι το όνειρό μου. Τα εστιατόρια είναι η πραγματικότητά μου. Η διασκέδασή μου τα τελευταία χρόνια. Καλό φαγητό, καλό κρασί, καλή παρέα και περιβάλλον αισθητικής. Η ζώνη ασφαλείας μου. Όλα προσεγμένα μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας ώστε να μην διαταράσσεται η παρθενίσια φύση μου που πάντα το μάτι της πέφτει στα μικροπράγματα.

Εδώ και λίγο καιρό, τα δύο παραπάνω συνδυάζονται. Στη γειτονιά μου. Στο roof top του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens, το εστιατόριo The Grand by Interni.

Αυτό το τελευταίo, αυτό το by Interni είναι που χαϊδεύει την τελειομανία μου και τίποτα, απολύτως τίποτα, δεν γρατζουνάει τον απαιτητικό αμφιβληστροειδή μου. Η αισθητική του χώρου είναι αυτό που περιμένει κανείς από την υπογραφή που έχει γράψει ιστορία στην πρωτεύουσα, στη Μύκονο, στις αναμνήσεις μας, στις απαιτήσεις μας.

Executive Chef ο Θάνος Κακαράς, Chef του κοσμοπολίτικου Interni στη Μύκονο. Ξέρεις τι να περιμένεις. Το εκλεπτυσμένο fusion Μεσογείου και Ασίας χαρακτηρίζει τόσο τις γεύσεις όσο και το interior design. Είμαι πανευτυχής. Και ήρεμη. Δεν φοβάμαι ότι σε κάποια γωνιά θα έχει κρυφτεί κάποια ατέλεια που θα διαταράξει το ζεν της απόλαυσής μου. Άριστα δέκα από μια ξιπασμένη που το μάτι της πέφτει πάντα στο λάθος. Στο παραμικρό λάθος. Δεν βρήκα κανένα. Το αντίθετο. Η αυστηρότητά μου αποστομώθηκε.

Ψηλά. Πολύ ψηλά. Απολαμβάνεις τη Συγγρού, που από απόσταση μοιάζει όμορφη. Αφ υψηλού. Γιατί σου αξίζει. Κοιτάς την Αθήνα και καλοπιάνεις τον ουρανίσκο σου. Ξεπλένεις το βλέμμα σου από την ένταση της ημέρας και αφήνεσαι στις επιλογές σου. Τίποτα δεν ενοχλεί. Οι παραφωνίες απουσιάζουν. Διακριτικότητα. Ο χώρος σε σέβεται και χαμηλώνει το volume της φασαρίας μέσα σου.

Στο χώρο state-of-the-art στοιχεία και design έπιπλα συνθέτουν ένα περιβάλλον με μοντέρνο και εξωτικό χαρακτήρα. Μαζί. Τα design items είναι φυσικά από το Interni που υπογράφει το concept και την αισθητική κατεύθυνση, με τον Γρηγόρη Κωνσταντόπουλο στην εσωτερική αρχιτεκτονική του χώρου. Ευχαριστώ!

Η φύση έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σαν σε ένα urban garden, εκφράζοντας τη φιλοσοφία της ανεπιτήδευτης πολυτέλειας σε “διάλογο” με design κομμάτια όπως οι αυθεντικές 70’s καρέκλες της Bonaccina σε λαμπερό πορτοκαλί χρώμα.

Η γεύση σου κλείνει το μάτι. Η υψηλή γαστρονομία σε φλερτάρει. Κομψά. Η γευστικοί σου κάλυκες ανεβαίνουν στον υψηλότερο όροφο της πόλης και το στόμα σου γεμίζει δημιουργικότητα και σεβασμό στην πρώτη ύλη.

Πρέπει να πας. Αν ανήκεις σε εκείνη την κατηγορία που αποζητά την απόλαυση, εκτιμά την Interni αισθητική και ποιότητα πρέπει να πας. Αν είσαι από εκείνες που η γεύση είναι δίοδος προς την ευφορία, αν είσαι από τις απαιτητικές του είδους και από εκείνες που αναζητούν τα σημεία στην πόλη που όχι μόνο δεν σε απογοητεύουν, αλλά αντιθέτως σου δείχνουν και το πως θα έπρεπε να είναι όλα, τότε πρέπει να πας.

Να πιεις το κρασί σου, το φωτογενές και νοστιμότατο cocktail σου, να ανεβάσεις επίπεδο τον ουρανίσκο σου, να κατευνάσεις τον εκνευρισμό των όσων αποδείχθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών σου. Εδώ όλα είναι εκεί που πρέπει. Ψηλά. Με θέα την Ακρόπολη.

Η γειτονιά μου ομόρφυνε κι άλλο. Τα βήματά μου οδηγούν γρήγορα στην υψηλή αισθητική και στην υψηλή γαστρονομία. Είπε και βούτηξε στην λιμπιστική πισίνα… 😉

Read More

And More