Το ROBOGIRL μιλά σε όλα τα κορίτσια που πίστεψαν πως δεν θα τα καταφέρουν

Όταν ήσουν μικρή, πόσες φορές έφτασες στο σημείο να τα παρατήσεις μετά από μία προσπάθεια, πείθοντας τον εαυτό σου ότι δεν είσαι αρκετά ικανή ή πως οι δυνατότητές σου έχουν όριο; Ωραία, όλες αυτές τις φορές που μόλις έφερες στο μυαλό σου, θέλω να τις πολλαπλασιάσεις με τον αριθμό των κοριτσιών που είχες στην τάξη σου. Έπειτα, με τον αριθμό των κοριτσιών που φοιτούσαν στο σχολείο σου. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με τα κορίτσια της γειτονιάς σου, της πόλης σου, της χώρας και του κόσμου ολόκληρου; Τα μαθηματικά δεν λένε ψέματα και ο αριθμός που προκύπτει είναι απόλυτος. Για όλα αυτά τα κορίτσια, λοιπόν, για εσένα, για εμένα, για τις φίλες και τις αδερφές μας, αλλά κυρίως για τις κόρες μας, μιλάει και η ταινία ROBOGIRL της COSMOTE, η πρώτη για την εκπαιδευτική ρομποτική που γυρίστηκε στην Ελλάδα. H ιστορία της κρύβει μικρές διαφορετικές αλήθειες για καθεμία από εμάς!

“Μια οικογενειακή κωμωδία για τη δύναμη της ομάδας και τη δυνατότητα των παιδιών να πραγματοποιήσουν ακόμη και τις πιο απίθανες ιδέες” είναι η περιγραφή του φιλμ, που έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στο Youtube. Παρ’ όλα αυτά, το διαφημιστικό τρέιλερ για την κυκλοφορία της ταινίας, μου είχε δώσει ελαφρώς διαφορετική εντύπωση. Παρακολουθώντας, λοιπόν, το ολοκληρωμένο φιλμ, επιβεβαίωσα την αρχική εικόνα μου: το ROBOGIRL είναι μια βαθιά συγκινητική ιστορία ενός σύγχρονου κοριτσιού με το οποίο μπορούμε όλοι να ταυτιστούμε. Ευτυχώς, στο τέλος κερδίζουν… οι καλοί!

Η 13χρονη Σοφία έχει ένα μεγάλο πάθος στην ζωή της, το χορό. Ωστόσο, η σύγκριση με το μεγαλύτερο και αριστούχο αδερφό της, Χρήστο, είναι σχεδόν αναπόφευκτη, τόσο εντός, όσο και εκτός οικογένειας. Ο Χρήστος και το ρομπότ που κατασκεύασε κατάφεραν να κερδίσουν την πρώτη θέση στον ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής -τους διαγωνισμούς διοργανώνει ο WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE- , αποκτώντας έτσι μια υποτροφία, μεγάλη φήμη, αλλά και τεράστια αποδοχή. Και όλα αυτά τα κατορθώματα παραλίγο να καταλήξουν… στα σκουπίδια, όταν η παθιασμένη χορευτική κίνηση της Σοφίας διέλυσε το δημιούργημα του αδερφού της. Ποια θα είναι τώρα η επόμενη κίνηση της μικρής πρωταγωνίστριας; Θα παραδεχτεί το σφάλμα της ή θα προσπαθήσει να το διορθώσει; Και πώς θα τα καταφέρει χωρίς την παραμικρή γνώση ρομποτικής; Και όμως, με τη βοήθεια της κολλητής φίλης της, Μελίνας, και του συμμαθητή τους, Δημήτρη, “γεννιέται” ο Yoda, ένα ρομπότ με… καλλιτεχνικές ανησυχίες!

Τελικά, το ROBOGIRL είναι πραγματικά μια ταινία για την πίστη στις δυνάμεις μας, αλλά και στη σημαντική προσφορά της ομάδας. Γιατί, μπορεί να είναι “κλισέ”, αλλά η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει! Γι’ αυτό και οι “ομαδάρες” είναι εκείνες που κερδίζουν, όπως φαίνεται και από τις 12.000 ομαδικές συμμετοχές μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου στους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνει ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης, WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE! Και ενώ καταπιάνεται με μια ιδιαίτερη θεματική που ποτέ πριν δεν έχουμε δει να “πρωταγωνιστεί” σε οικογενειακή ταινία, την ίδια στιγμή βρίσκει το απολύτως αντιπροσωπευτικό πεδίο για τη σύγχρονη γενιά παιδιών, που λατρεύει να καταρρίπτει τα όριά της, να δοκιμάζεται σε νέες προκλήσεις και να βάζει τα δυνατά της!

Εάν θέλεις, λοιπόν, κι εσύ να εμπνεύσεις τους μικρούς ήρωες της ζωής σου, τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε παρέα το ROBOGIRL εδώ ή να περιμένετε την τηλεοπτική πρεμιέρα της το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στην COSMOTE TV (20.00, COSMOTE CINEMA 1HD). Επιπλέον, με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας, η COSMOTE καλεί τα παιδιά να γνωρίσουν τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα έως τις 5 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, στα καταστήματα COSMOTE στο Μαρούσι (The Mall), το Χαλάνδρι, την Θεσσαλονίκη (Ερμού 40), την Πάτρα (Γούναρη 38 & Κανακάρη) και τα Τρίκαλα, τα παιδιά θα μπορούν να πάρουν μέρος στις δράσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής και να κατασκευάσουν, προγραμματίσουν και να αλληλεπιδράσουν με ένα ρομπότ. Επίσης, θα μπουν σε κλήρωση με δώρο μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής, με βάση την εκπαιδευτική μέθοδο STEM.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο Γιώργος Πυρπασόπουλος μιλούν για το Robogirl:

ROBOGIRL:
Σενάριο: Μυρτώ Κοντοβά
Σκηνοθεσία: Βαρδής Μαρινάκης
Πρωταγωνιστούν: Σοφία Σιμονή (Σοφία), Μάγια Πιπερά (Μελίνα), Αστέρης Ριμαγμός (Δημήτρης)