Το Σκοτεινό Δάσος: Οι Εκδόσεις Πηγή παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Αλεξάνδρας Μπελεγράτη

Οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Αλεξάνδρα Μπελεγράτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου με τίτλο “Το Σκοτεινό Δάσος”, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αίτιον (Τζιραίων 8, Αθήνα, στάση μετρό Ακρόπολη), το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στις 18:00.

Ένα δυστοπικό μυθιστόρημα φαντασίας, πνευματικότητας, φιλοσοφίας και εσωτερικής αναζήτησης. Mετά τον τελευταίο Παγκόσμιο Πόλεμο, που έγινε με αφορμή τις θρησκείες, οι Παγετώνες έχουν επιστρέψει καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο του πλανήτη. Οι ελάχιστοι άνθρωποι που κατάφεραν να επιβιώσουν, έχουν χωριστεί στα δύο: σε αυτούς που ζουν στη Μητρόπολη και σε αυτούς που έχουν επιλέξει να ζουν απομονωμένοι στις Κάστες. Οι πόλεις δεν φέρουν ονόματα, αλλά κωδικούς, δεν επιτρέπεται η ελεύθερη μετακίνηση ούτε η μελέτη της Ιστορίας. H “παλιά γνώση” θεωρείται απαγορευμένη.

Στον νέο αυτό κόσμο, η νεαρή Ηλέκτρα, η έφηβη κόρη του αρχηγού των Καστών, σοκαρισμένη απ’ τον βίαιο θάνατο της μητέρας της, μετακομίζει στη Μητρόπολη. Όταν ξαφνικά βρεθεί αντιμέτωπη με θανάσιμες απειλές, επιλέγει να βρει καταφύγιο στην παλιά της ζωή. Εκεί, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι αναζήτησης μέσα στο σκοτεινό δάσος της ψυχής, αλλά και στον τόπο που ζει -ένα μέρος που, από την αρχαία εποχή, ονόμαζαν… “Δελφούς”.

Εκτός από τη συγγραφέα, για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας και σκηνοθέτης Κωστούλα Τωμαδάκη, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Πάνος Κοκκίδη και η συγγραφέας και επιμελήτρια Άρτεμις Βελούδου. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Εγγλεζάκη.

Μια ιστορία που καθρεφτίζει την ιστορική και πνευματική πορεία του ανθρώπου.

Παρουσίαση βιβλίου Το Σκοτεινό Δάσος
Σάββατο 24 Νοεμβρίου, 18:00
Πολυχώρος Πολιτισμού Αίτιον
Τζιραίων 8, στάση μετρό Ακρόπολη

Read More

And More