10 ταινίες που σε βάζουν σε φθινοπωρινό mood

Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω σιγά σιγά το καλοκαίρι και τις ζέστες και να υποδεχτούμε το φθινόπωρο με δέκα μοναδικές ταινίες. Το φύλλα των δέντρων ξεκινούν να κιτρινίζουν και να πέφτουν, τα μακρυμάνικα και τα ζακετάκια ξεπηδούν δειλά-δειλά από την ντουλάπα σου και η καλοκαιρινή σου διάθεση φεύγει για να έρθει η φθινοπωρινή. Καθώς η ημέρα μικραίνει, τα απογεύματα της παραλίας δίνουν τη θέση τους στο άραγμα στον καναπέ για ταινία στη νέα σου τηλεόραση. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να καλέσεις την παρέα σου, να ετοιμάσεις μερικά σνακ και να δείτε μια από τις παρακάτω φθινοπωρινές ταινίες που θα σε βάλουν ακόμα πιο γρήγορα σε φθινοπωρινή διάθεση.

Ο κύκλος των χαμένων ποιητών

Ξεκινάμε τη λίστα μας από μια all time αγαπημένη ταινία. Ο Κύκλος των χαμένων ποιητών, γυρισμένη το μακρινό 1989 σε σκηνοθεσία του Πίτερ Γουίαρ και πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Ρόμπιν Γουίλιαμς, συγκινεί εδώ και δεκαετίες μικρούς και μεγάλους. Με το υπόλοιπο καστ να αποτελούν μεταξύ άλλων οι Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ, Ίθαν Χοκ, Τζος Τσαρλς και Γκέιλ Χάνσεν η ταινία αποτελεί την ιδανική επιλογή για να ξεκινήσεις τα φθινοπωρινά σου “movie nights”. Βραβευμένη με όσκαρ Πρωτότυπου σεναρίου, η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα σχολείο αρρένων στο Βερμόντ όπου ο παραδοσιακός τρόπος μάθησης αλλά και γενικά η συντηρητική προσέγγιση της ζωής από τους μαθητές ταρακουνιέται με τον ερχομό του νέου καθηγητή αγγλικών τους.

Δεν σου λέμε περισσότερα. Απλά πάτα το play στην TV σου!

Αμελί

Οι συστάσεις εδώ είναι περιττές. Το αριστούργημα του Ζαν-Πιερ Ζενέ με πρωταγωνίστρια την Οντρέ Τοτού αποτελεί την αγαπημένη ταινία πολλών σινεφίλ και όχι τυχαία. Πολυβραβευμένη και έχοντας αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές παγκοσμίως, η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας ντροπαλής νεαρής σερβιτόρας που αποφασίζει να αλλάξει τόσο τη δική της ζωή όσο και άλλων ανθρώπων προς το καλύτερο. Παλεύοντας με την προσωπική της απομόνωση και αποξένωση η Αμελί προσπαθεί να βρει χαρά σε απλές καθημερινές στιγμές και να τη μοιραστεί με τους γύρω της.

Ψήσε ποπ κορν, βάλε λευκό κρασάκι και πάτα το play.

Φθινόπωρο στη Νέα Υόρκη

Ετοιμάσου να γνωρίσεις τη φθινοπωρινή Νέα Υόρκη μέσα από μια κλασική αμερικανική ρομαντική και δραματική ταινία. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν ο Ρίτσαρντ Γκιρ και η Γουινόνα Ράιντερ. Η ιστορία ακολουθεί ένα μεσήλικα και επιτυχημένο επιχειρηματία που αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα. Όλα αυτά μέχρι που γνωρίζει και ερωτεύεται μια γλυκιά νεαρή κοπέλα. Όμως τα πράγματα δεν μπορούν να εξελιχθούν ιδανικά, καθώς η νεαρή γυναίκα έχει διαγνωστεί με μια θανατηφόρο αρρώστια.

Ματίλντα

Εάν είσαι 30χρονών και άνω, τότε η Ματίλντα είναι η ιδανική ταινία για να θυμηθείς τα παιδικά σου χρόνια. Όλα θα μοιάζουν οικεία και θα γυρίσεις πίσω σε ξέγνοιαστες εποχές. Μιλάμε για μια κωμωδία φαντασίας, η οποία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή ενός μικρού κοριτσιού της Ματίλντα που αναπτύσσει στα ξαφνικά δυνάμεις όπως η τηλεκίνηση.. Η Ματίλντα χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει την… “σατανική” διευθύντρια του σχολείου και την οικογένειά της που την ταλαιπωρούν. Αν θυμάσαι τη σκηνή με το κέικ, τότε σου έχει μείνει χαραγμένη η ταινία όπως και σε εμάς.

Coco

Και περνάμε στην πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων της λίστας μας. Ακολουθούμε την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού κατά την Ημέρα των Νεκρών, τη γνωστή μεξικάνικη γιορτή που γιορτάζεται στις αρχές Νοεμβρίου. Μια ενδιαφέρουσα γεμάτη μουσική και αισθήματα ταινία, ιδανική για μικρούς και μεγάλους που περιστρέφεται γύρω από μια φθινοπωρινή εποχή. Καλού κακού έχε δίπλα χαρτομάντιλα! Θα σου χρειαστούν και σε αυτήν την ταινία της Pixar.

Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι

Προφανώς όταν σκέφτεσαι κάποιος μια λίστα με φθινοπωρινές ταινίες δεν θα μπορούσε να αφήσει απ’ έξω το “Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι”. Η σκηνή στο φθινοπωρινό Central Park όπου περπατούν ο Μπίλι Κρίσταλ με την Μεγκ Ράινα σε φόντο γεμάτο από πορτοκαλί χρώμα και πεσμένα φύλλα είναι εκπληκτική. Εάν ανήκεις ακόμα σε αυτούς που δεν την έχουν δει, άνοιξε την τηλεόραση, βρες την online και δες την!

Hocus Pocus

Το φθινόπωρο έχει συνδεθεί, αν όχι ταυτιστεί ειδικά στις ΗΠΑ, με τον εορτασμό του Halloween. Μικροί και μεγάλοι ντύνονται με διάφορες στολές και γυρνούν από σπίτι σε σπίτι να μαζέψουν γλυκά μοιράζοντας… τρόμο! Το Hocus Pocus είναι η ιδανική ταινία για φθινόπωρο. Η ιστορία ακολουθεί τρεις μάγισσες που καταδικάστηκαν σε θάνατο τον 17ο αιώνα και έρχονται στο σημερινό Σάλεμ. Κάπου εκεί αρχίζουν και τα… αξιοσημείωτα.

Ένα φθινοπωρινό απόγευμα

Για τους πιο… “ψαγμένους” του σινεμά, το “An autumn afternoon” του Γιασουχίρο Όζου είναι μια ταινία που σίγουρα αξίζει να δεις. Αν και φαινομενικά είναι απλή, τα βαθύτερα νοήματα που πηγάζουν από τις ερμηνείες, τους διαλόγους, τη σκηνοθεσία και τα ίδια τα πρόσωπα θα σε καθηλώσουν. Διαδραματίζεται στη μεταπολεμική Ιαπωνία και για πολλούς, πραγματεύεται ιδανικά τον φόβο της μοναξιάς.

Love Story

Εύπεπτη ρομαντική κομεντί που εκτυλίσσεται στο Cambridge της Μασσαχουσέτης κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου. Η ταινία που χάρισε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ερωτικά soundtrack, θα σου δώσει αυτό που ψάχνεις. Πραγματεύεται τον έρωτα δύο ατόμων από διαφορετικούς τελείως κόσμους. Η ευτυχία όμως δεν θα κρατήσει πολύ.

Ο μύθος του ακέφαλου καβαλάρη

Με έναν Τζόνι Ντεπ στα νιάτα του και στο ρόλο της πρωταγωνίστριας την Κριστίνα Ρίτσι σε σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον, λίγα πράγματα θα πάνε στραβά. Μουντό σκηνικό, κυνήγι σε δάσος και τρομερές σκηνές, συνθέτουν μια τέλεια παρέα για μια ιδανική φθινοπωρινή βραδιά.

Read More

And More