Τρόποι να τυλίξεις τα χριστουγεννιάτικα δώρα με στιλ

Ποιος δεν λατρεύει τα δώρα! Και είναι αυτή η εποχή που έχουν την τιμητική τους. Μια κίνηση αγάπης που μοιράζει χαρά και σήμερα θα φροντίσουμε να έχει και την απαραίτητη δόση στιλ. Για να δώσουν το απαραίτητο διακοσμητικό twist όσο βρίσκονται κάτω από το δέντρο, αλλά και για να δώσεις το προσωπικό σου στίγμα αισθητικής.

Ας δούμε λοιπόν μερικούς ιδιαίτερους και ξεχωριστούς τρόπους να τυλίξεις τα δώρα σου, ώστε μία από τις πιο αγαπημένες χριστουγεννιάτικες συνήθειες να ντυθεί με το απαραίτητο στιλ…

Με φυσικά υλικά

Είναι η eco friendly περίπτωση, αφού μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαρτί περιτυλίγματος χωρίς χρωστικές ουσίες, βαμβακερό σπάγκο και φυσικά φυλλώματα, όπως πεύκο, δάφνη και ελιά ως διακοσμητικά στοιχεία.

Με μικρά στεφάνια

Τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια είναι βασικό διακοσμητικό αξεσουάρ για το σπίτι αυτό το διάστημα. Μπορούν, όμως, να γίνουν και το καλύτερο διακοσμητικό στο περιτύλιγμα των δώρων! Ειδικά όταν συνοδεύουν ένα ανακυκλωμένο ή επαναχρησιμοποιημένο χαρτί.

Με monochromatic look

Ένας μινιμαλιστικός και αισθητικά ανώτερος τρόπος να τυλίξεις τα δώρα σου είναι ο μονοχρωματικός, όπου το χαρτί περιτυλίγματος και ο χάρτινος φιόγκος που κοσμεί το κουτί έχουν ακριβώς την ίδια απόχρωση.

Με Furoshiki wrapping

Αυτή η ιαπωνική μέθοδος έχει λατρευτεί τα τελευταία χρόνια, μιας και είναι ένας από τους πιο οικολογικούς τρόπους τυλίγματος δώρων. Πώς γίνεται; Χρησιμοποιώντας μαντήλια και κομμάτια υφάσματος, με τα οποία τυλίγεις τα κουτιά και έπειτα τα δένεις φιόγκο! Τέλειο;

Με πομ πον

Άλλος ένας DIY, υφασμάτινος τρόπος να διακοσμήσεις τα δώρα σου είναι φτιάχνοντας από βαμβακερά νήματα μεγάλα πομ πον και έπειτα να τα τοποθετήσεις πάνω στα τυλιγμένα κουτιά!

Με χαρτοσακούλες

Θέλεις να αποφύγεις τα περίτεχνα τυλίγματα και τις κορδέλες; Τότε εφοδιάσου με χαρτοσακούλες, τοποθέτησε μέσα τα δώρα σου, φτιάξε μικρά φιογκάκια με σπάγκο, κόλλησε με κόλλα σιλικόνης κι ένα μικρό κλαδάκι δενδρολίβανου και είσαι έτοιμη!

Με αρωματικά στοιχεία

Στην ίδια λογική με τα φυσικά υλικά, εδώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις αποξηραμένα πορτοκάλια, αποξηραμένα μήλα, δενδρολίβανο, ευκάλυπτο, ξυλάκια κανέλας ή και κουκουνάρια, ώστε πέρα από εντυπωσιακό, το περιτύλιγμά σου να είναι και μυρωδάτο!

Με boho φουντίτσες

Εάν σου άρεσαν τα πομ πον, τότε σίγουρα θα λατρέψεις τις υφασμάτινες φουντίτσες. Μπορείς να τις φτιάξεις και αυτές μόνη σου, με ένα βαμβακερό νήμα και να τις συνδυάσεις με περισσότερο funky χαρτιά περιτυλίγματος!

Με stylish polaroid


Είτε είναι δικές σου, είτε τις έχεις εκτυπώσει, πάντως οι ατμοσφαιρικές φωτογραφίες polaroid που θα τοποθετήσεις πάνω στην κατά τα άλλα πάρα πολύ minimal συσκευασία των δώρων σου, θα ενθουσιάσουν τους παραλήπτες!

Με ζωγραφιστό φιόγκο


Αν βαριέσαι να βρίσκεις την τέλεια κορδέλα και δεν έχεις ιδέα πώς να δέσεις με αυτή το κουτί με το δώρο, τότε μπορείς πολύ απλά να ζωγραφίσεις έναν φιόγκο με λίγη τέμπερα ή και με έναν χοντρό μαρκαδόρο!

Read More

And More