7 ιδέες διακόσμησης που μπορείς να «κλέψεις» από το παιδικό σου δωμάτιο και να τις φέρεις στο σήμερα

Αν οι αναμνήσεις από το παιδικό σου δωμάτιο σε γεμίζουν με αισθήματα θαλπωρής και νοσταλγίας, τότε δεν έχεις παρά να εμπνευστείς από αυτό και να πάρεις ιδέες για το πως μπορείς να μεταφέρεις αυτή την αίσθηση στον τωρινό σου χώρο.


Άλλωστε, ο χώρος όπου κοιμόμαστε πρέπει να είναι ο πιο χαλαρωτικός του σπιτιού και σε αυτό παίζουν ρόλο τόσο τα χρώματα όσο και τα αντικείμενα που επιλέγουμε να βρίσκονται μέσα σε αυτόν. Ωστόσο μην ξεχνάς πως όσο πιο ‘ήσυχο’ είναι το υπνοδωμάτιο σου από άποψη διακόσμησης (καλό είναι να αποφεύγεις να έχεις πολλά μικροαντικείμενα) είναι πιο εύκολο να χαλαρώσεις και να έχεις έναν καλό ύπνο. Εμείς έχουμε να σου προτείνουμε 7 tips διακόσμησης που θα σου ξυπνήσουν τις πιο τρυφερές και ανέμελες αναμνήσεις σου.

Τουαλέτα με καθρέφτη, Ikea.

Το boudoir διαθέτει από μόνο του αυτή την αίσθηση νοσταλγίας που αναζητούμε. Επέλεξε ένα κομμάτι με αισθητική antique που μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με πιο μοντέρνα έπιπλα. 

Πούφ, Zara Home.

Ένα μαλακό και άνετο πουφ μπορεί να αντικαταστήσει την κλασική πολυθρόνα και να χρησιμοποιηθεί σαν ένα βοηθητικό έπιπλο δωματίου.

Κοσμηματοθήκη, Zara Home.

Μια γυάλινη κοσμηματοθήκη μπορεί να χρησιμεύσει για να βάζεις τα μικροαντικείμενα σου. Σαν το κουτάκια με τους μικρούς “θησαυρούς” που βρίσκαμε σαν παιδιά.

Φλοράλ παπλωματοθήκη, Zara Home.

Τα φλοράλ μοτίβα κυρίως σε σεντόνια παπλώματα και μαξιλαροθήκες δίνουν μια χαριτωμένη και παιχνιδιάρικη νότα διακόσμησης. 

Μαξιλαροθήκη με βολάν, La Redoute.

Παστέλ αποχρώσεις και βολάν. Ότι πιο girlie μπορεί να αντιγράψει κανείς από το παιδικό υπνοδωμάτιο. 

Κορνίζα, Ikea.

Αν ήσουν από εκείνους που οι τοίχοι σου ήταν γεμάτοι από posters, μια καλή εναλλακτική είναι ο συνδυασμός από διαφορετικές κορνίζες τοίχου. 

Φωτογραφίες: iStock

Read More

And More