Αυτές είναι οι πιο όμορφες ευρωπαϊκές βίλες που έχεις δει στον κινηματογράφο

Το Χόλιγουντ είχε πάντα έναν έρωτα με τις βίλες της Ευρώπης, τις οποίες δεν συναντάμε μόνο σε ρομαντικές ταινίες, όπως το Under the Tuscan Sun, αλλά και σε κωμωδίες και σε ταινίες δράσεις. Η ευρωπαϊκή εξοχή φαίνεται πως μαγεύει σκηνοθέτες και υπεύθυνους παραγωγής. Πολλές από αυτές τις κατοικίες όμως, έχουν και πλούσια ιστορία. Κάποιες έχουν χρησιμοποιηθεί ως κρυψώνες για τις παράνομες αγαπημένες πλούσιων ανδρών, ενώ μια ήταν οπλαποθήκη της μαφίας.

Από ένα μίνιμαλ κτίσμα στην Σουηδία, μέχρι τις ιταλικές βίλες που είναι Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, στα δωμάτιά τους έχουν φιλοξενηθεί μπαλαρίνες, κατάσκοποι, εραστές ακόμα και πολεμιστές από έναν πολύ πολύ μακρινό Γαλαξία. Πολλές από τις βίλες αυτές είναι διαθέσιμες προς ενοικίαση, ενώ άλλες λειτουργούν ως ξενοδοχεία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να αποτελέσουν το σκηνικό του επόμενου ταξιδιού σου.

Villa d’Este, Τίβολι, Ιταλία

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Arianna Gronchi (@bridgetmoore_leon2013) στις

Πριν την δούμε στις ταινίες του Γούντι Άλεν, του Μπρους Λι αλλά και της Χίλαρι Νταφ, η βίλα αυτή ήταν το παλάτι του Καρδινάλιου Ιππόλυτο Ντ’ Έστε. Είναι σχεδιασμένη από τον Πίρο Λιγκόριο και οι αναγεννησιακοί κήποι της αποτελούν Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Villa Balbianello, λίμνη Κόμο, Ιταλία

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Teytey H (@teyteyh) στις

Λίγα είναι τα μέρη που μπορούν να περηφανευτούν πως έχουν φιλοξενήσει και τον Τζέιμς Μποντ αλλά και τον Άνακιν Σκάιγουοκερ. Χτισμένη στο ακρωτήρι του Λαβέντο στην λίμνη Κόμο, η βίλα αυτή ανεγέρθη μετά από εντολή του Καρδινάλιου Ντουρίνι στα τέλη του 18ου αιώνα και αργότερα αποτέλεσε οικία του εξερευνητή Γκουίντο Μονζίνο. Η βίλα αλλά και οι κήποι της αποτέλεσαν σκηνικό για το Casino Royale και το Star Wars: Episode II – Attack of the Clones.

Villa Överby, Στοκχόλμη, Σουηδία

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη HAROLD MAGAZINE (@haroldmag) στις

Αυτή η μίνιμαλ βίλα χτίστηκε από τους αρχιτέκτονες του γραφείου John Robert Nilsson και την απολαύσαμε στην ταινία του 2011, The Girl with the Dragon Tattoo. Χτισμένη σε έναν βραχώδη λόφο, αποτέλεσε την τέλεια κατοικία για τον χαρακτήρα του Μάρτιν Βάγκνερ.

Villa Vignamaggio, Κιάντι, Ιταλία

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wedding Photographer (@nastiavesna_photo) στις

Η συγκεκριμένη βίλα κατοικήθηκε πρώτη φορά τον 14ο αιώνα από την οικογένεια Γκεραλντίνι, που ήταν συγγενείς της Μόνα Λίζα και είναι μια από τις πιο παλιές κατοικίες της Τοσκάνης. Αποτέλεσε το τέλειο σκηνικό για την ταινία του 1993, Much Ado About Nothing, σε διασκευή του Κένεθ Μπράνα.

Villa Fossette, Λε Λαβαντού, Γαλλία

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Villa Fossette (@villafossette) στις

Όταν ο Όττο Πέρμινγκερ χρειάστηκε σκηνικό για την ταινία του, Bonjour Tristesse το 1958, η κατοικία αυτή αποτέλεσε την ιδανική επιλογή. Η βίλα βρίσκεται στην νοτιοδυτική Γαλλία και περιβάλλεται από τα μαγευτικά νερά της Κυανής Ακτής.

Villa Malaparte, Κάπρι, Ιταλία

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Philippe Coussin-Grudzinski (@philippe_coussin_grudzinski) στις

Αυτή η μοντέρνα βίλα είναι σαν να φτιάχτηκε για να πρωταγωνιστήσει στην μεγάλη οθόνη. Χτισμένη στην άκρη ενός γκρεμού και με υπέροχη θέα στον Κόλπο του Σαλέρνο, είναι ακόμα ιδιωτική κατοικία, αλλά αν θέλετε να της ρίξετε μια πιο κοντινή ματιά μπορείτε να δείτε το φιλμ του 1993 του Ζαν-Λουκ Γκοντάρ, Contempt.

Villa Necchi Campiglio, Μιλάνο, Ιταλία

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Villa Necchi Campiglio (@villanecchicampiglio) στις

Όταν βλέπεις την Τίλντα Σουίντον στην μεγάλη οθόνη, είναι δύσκολο να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της, η βίλα αυτή όμως, της έκλεψε για λίγο την παράσταση. Η πολυτελής αυτή κατοικία βρίσκεται στο κέντρο του Μιλάνου και αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για το I Am Love του Λούκα Γκουαντανίνο. Σχεδιάστηκε από τον Πιέρο Πορταλούπι και ανακαινίστηκε την δεκαετία του 1950 από τον Τομάζο Μπούτσι.

Villa Leopolda, Villefranche-sur-Mer, Γαλλία

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @the_agnelligram στις

Ο βασιλιάς, Λεοπόλδος ο 2ος του Βελγίου, έχτισε την βίλα αυτή για την ερωμένη του, Μπλανς Ζέλια Ζοζεφίν Ντελακρουά. Την είδαμε για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη του 1948, στην κλασσική ταινία The Red Shoes., ενώ πλέον ανήκει στην Λίλι Σάφρα και σύμφωνα με το περιοδικό Forbes είναι η δεύτερη πιο ακριβή κατοικία στον κόσμο.

Villa Laura, Κορτόνα, Ιταλία

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Johanna (@johanna.janositz) στις


Οι φανατικοί των ρομαντικών κομεντί θα την αναγνωρίσουν από το Under the Tuscan Sun του 2003, με πρωταγωνίστρια την Ντάιαν Λέιν. Χτίστηκε τον 17ο αιώνα, ενώ ανακαινίστηκε το 2006 και πλέον λειτουργεί ως κατοικία που ενοικιάζεται.

Schloss Leopoldskron και Schloss Frohnburg, Σάλζμπουργκ Αυστρία

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Schloss Leopoldskron (@schlossleopoldskron) στις

Τα δυο αυτά κάστρα χρησιμοποιήθηκαν για τα να αποτυπώσουν το σπίτι της οικογένειας Φον Τραπ στην Μελωδία της Ευτυχίας. Η πραγματική βίλα Φον Τραπ, βρίσκεται πολύ κοντά και πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο.

Read More

And More