Αυτή η πολυθρόνα είναι το απόλυτο trend τώρα – ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

Η μπερζέρα ή η γνωστή tub chair, έχει τις ρίζες της στον 18ο αιώνα, ενώ μέσα στα χρόνια εξελίχθηκε και σήμερα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στο έπιπλά. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι το μισοφέγγαρο που σχηματίζεται από τη πλάτη μέχρι τα μπράτσα της, καθώς και το βαθύ κάθισμα, στοιχεία που την κάνουν, εκτός από εντυπωσιακή, και εξαιρετικά βολική. Οι interior designers την εντάσσουν όλο και περισσότερο στους χώρους που δημιουργούν, ενώ το καμπυλωτό σχήμα της βλέπουμε τόσο σε καναπέδες όσο και καρέκλες τραπεζαρίας και σκαμπό. 

@interiordesignmag

Το καμπυλωτό σχήμα με τις στρογγυλεμένες γωνίες  το έχουμε δει και σε μοντέρνους καναπέδες. Τα υφάσματα που τη ‘ντύνουν’ ποικίλουν, ωστόσο κυριαρχούν το βελούδο και το μπουκλέ, ενώ οι αποχρώσεις κυμαίνονται από γήινες μέχρι εκτυφλωτικές pop. 

@house.of.courage

Το συγκεκριμένο φουτουριστικό στιλ ταιριάζει κατά κανόνα σε μίνιμαλ χώρους, ενώ υλικά όπως το μάρμαρο, το ξύλο αλλά και το κρύσταλλο συνδυάζονται αρμονικά. για τους πιο τολμηρούς, σκεφτείτε ένα 80s mix από neon installations, γούνες και καθρέφτες… ένα σκηνικό βγαλμένο από τη τα lofts της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του ’80!

 

Πολυθρόνα Cassina by Patricia Urquiola.

Πολυθρόνα Rico by ferm LIVING.

Πολυθρόνα Bibendum by Classicon.

Καρέκλα Cila by Arper.

Καρέκλα Ditzel by Fredericia.

Καναπές Ellipse by Ethnicraft.

Καναπές Haiku by Fredericia.

Κεντρική φωτογραφία: iStock

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164