Αυτό είναι το πρώτο… εκτυπωμένο σπίτι του κόσμου και πολύ θα ήθελες να γίνει δικό σου!

Σε μια ήσυχη γειτονιά του ανατολικού Austin στο Texas, πίσω από έναν ξύλινο φράχτη και στο κέντρο ενός minimal κήπου με παχύφυτα και κάκτους, στέκεται πλέον το πρώτο σπίτι που φτιάχτηκε με την μέθοδο του 3D printing! Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του γραφείου ICON 3D Tech, που πρωτοπαρουσιάστηκε στον κόσμο το 2018 και έκτοτε έχει αποκτήσει επίσημη άδεια “ανέγερσης”! Με έκταση που φτάνει τα μόλις 32 τ.μ. και συνολικά τρεις χώρους, το εκπληκτικό σπίτι της ICON κατασκευάστηκε σε λιγότερο από 48 ώρες από τσιμέντο τρεις φορές πιο δυνατό από το ξύλο, καθιστώντας το έτσι πιο ανθεκτικό σε φυσικές καταστροφές, όπως οι τυφώνες.

Το κόστος κατασκευής του εντυπωσιακού σπιτιού άγγιξε τα $10.000, ενώ η τιμή μπορεί να πέσει και στα $4.000 για υποανάπτυκτες περιοχές του κόσμου, όπου κρίνονται πλέον απαραίτητες αυτού του είδους οι κατοικίες. Ωστόσο, σήμερα, ένα χρόνο μετά την πρώτη εμφάνιση του καινοτόμου σπιτιού, η εταιρία ανέπτυξε το νέο μοντέλο εκτυπωτή, Vulcan II, που υπόσχεται να ολοκληρώνει την ανέγερση του κτιρίου σε λιγότερο από 24 ώρες, με δυνατότητες να εκτυπώσει έως και 185 τ.μ.

Οι εσωτερικοί χώροι του πρωτότυπου “εκτυπωμένου” σπιτιού διακοσμήθηκαν από την interior designer, Sara Barney, που χρησιμοποίησε κομμάτια τοπικής, περιορισμένης παραγωγής. Στόχος της ήταν να αναδείξει τον cozy χαρακτήρα του minimal κτίσματος, αλλά και να διατηρήσει την τεξανή προσωπικότητα που χαρακτηρίζει την περιοχή.

Read More

And More