Το αμερικανικό The Diner σερβίρει… burger και τηγανητές πατάτες στο Μιλάνο!

Όπως ακριβώς είχαν υποσχεθεί ένα μήνα νωρίτερα (δες εδώ!), ο Αμερικανός αρχιτέκτονας, David Rockwell, και το κορυφαίο περιοδικό για το design, Surface, κατέφθασαν στο φετινό Milan Design Week για να φέρουν μία από τις βασικές πτυχές της αρχιτεκτονικής και της παράδοσης της Αμερικής στην ιταλική πόλη! Το “pop-up” εστιατόριο The Diner είναι γεγονός και… κερνάει δροσιστικά ποτά και γευστικές μπουκιές στους επισκέπτες της διεθνούς έκθεσης! Μάλιστα, η εγκατάσταση βρίσκεται εντός μια σιδηροδρομικής στοάς, κάτω από τις γραμμές που διατρέχουν ολόκληρη την έκταση του Μιλάνου!

Το εντυπωσιακό installation που λειτουργεί ως diner, δηλαδή ως εστιατόριο και μπαρ για όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, σερβίρει τυπικά αμερικανικά πιάτα σε ένα περιβάλλον που παραπέμπει στα παραδοσιακά diners που συναντά κανείς σε όλες τις περιοχές των Η.Π.Α. Συγκεκριμένα, ο David Rockwell και το αρχιτεκτονικό γραφείο του, Rockwell Group, του οποίου η δουλειά κυμαίνεται από πολιτιστικούς χώρους έως σκηνογραφικά set για θεατρικές παραστάσεις, σχεδίασε το The Diner με τέτοιο τρόπο, ώστε να συνδυάζει τέσσερα διαφορετικά στυλ αμερικανικών εστιατορίων: εκείνων που βρίσκονται στις μεγάλες εθνικές οδούς, των “light” εστιατορίων που υπάρχουν στην ανατολική ακτή, των diners των δυτικών πολιτειών και εκείνων της δυτικής ακτής.

Στο κέντρο του The Diner έχει εγκατασταθεί μία μπάρα 14 μέτρων, από όπου σερβίρονται τα ποτά, ενώ ακριβώς πάνω της πολλαπλά neon lights σχηματίζουν το μενού του diner. Ο χώρος έχει χωριστεί σε δύο μέρη, με το μπροστινό μέρος να είναι χρωματισμένου σε διαφορετικούς τόνους του γκρι και διακοσμημένο με μεταλλικά στοιχεία, ενώ με τη βοήθεια μία κουρτίνας διαχωρίζεται το δεύτερο τμήμα της μονοχρωματικής ροζ σάλας με την tropical αισθητική!

Read More

And More