Architectures: Η πρώτη έκθεση γλυπτικής του Karl Lagerfeld είναι γεγονός

Μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του 21ου αιώνα φιλοξενεί στον χώρο της η παριζιάνικη Carpenters Workshop Gallery των Julien Lombrail και Loic Le Gaillard, μιας και από τα τέλη Οκτώβρη θα κάνει εκεί το ντεμπούτο της η έκθεση γλυπτικής Architectures του Karl Lagerfeld! Η έκθεση σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο κορυφαίος σχεδιαστής και creative director των οίκων Chanel και Fendi αποφασίζει να καταπιαστεί με την τέχνη της γλυπτικής, σε μια προσπάθεια να αναδείξει την μοναδικότητα της αρχαιότητας την οποία ο ίδιος θεωρεί “αρχή της ομορφιάς, του πολιτισμού και του μοντερνισμού”.

Το σύνολο του συγκεκριμένου έργου του Lagerfeld αποτελείται από μονοχρωματικά γλυπτά με χρηστικό και λειτουργικό χαρακτήρα, που αντλούν έμπνευση και έχουν εμφανείς επιρροές από την αρχαία αρχιτεκτονική. Κάπως έτσι, τα Architectures του designer συνθέτουν ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό τοπίο με ελληνικές καταβολές, αφού τα εκθέματα συνδυάζουν την ακρίβεια των αναλογιών με ένα ευγενές υλικό, όπως το μάρμαρο.

Με μια σειρά από ανυψωμένα και κανονικά τραπέζια, φωτιστικά, κονσόλες, σιντριβάνια και καθρέφτες, κάθε κομμάτι της έκθεσης έχει δημιουργηθεί από δύο κατηγορίες μαρμάρου: το Arabescato Fantastico είναι ένα σπάνιο είδος λευκής πέτρας με γκρι “φλέβες” και το μαύρο Nero Marquina περιλαμβάνει λευκές γραμμές στο εσωτερικό του. Στο πλευρό του για την δημιουργία των artworks του, ο Lagerfeld είχε την αρχιτέκτονα Aline Asmar d’Amman, η οποία είναι υπεύθυνη για την πραγμάτωση των σχεδίων του designer.

Read More

And More