Αυτά τα έπιπλα δεν είναι φτιαγμένα από μάρμαρο και μωσαϊκό, αλλά από… αφρό!

Αυτά τα έπιπλα δεν είναι φτιαγμένα από μάρμαρο και μωσαϊκό, αλλά από… αφρό! | tlife.gr

Δύο είναι τα υλικά που αυτή την περίοδο έχουν τεράστια απήχηση στο κοινό που λατρεύει το interior design και επειδή ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία, γνωρίζεις ήδη πως μιλάω για το μάρμαρο και το μωσαϊκό (terrazzo)! Γι’ αυτό και η αρχιτέκτονας Chrystele Karam από τη Βηρυτό αποφάσισε να “εκμεταλλευτεί” τη ροπή του κόσμου προς αυτές τις αισθητικές κατευθύνσεις και να τις συνδυάσει με μια τέχνη που ήδη κατείχε από την οικογένειά της, μιας και της ανήκει η εταιρία Nasri Karam and Sons που παράγεις αφρώδεις πρώτες ύλες. Κάπως έτσι, η σχεδιάστρια ίδρυσε το studio Blocksfinj και μόλις λάνσαρε την πρώτη σειρά διακοσμητικών αντικειμένων μέσα από δύο συλλογές! Το εκπληκτικό με τις δημιουργίες της Karam είναι πως πρόκειται για μεγάλες κυβιστικές επιφάνειες που λειτουργούν ως έπιπλα, αλλά και ως διακοσμητικά, τα οποία μιμούνται άψογα το μάρμαρο και το μωσαϊκό, ενώ στην πραγματικότητα είναι κατασκευασμένα από… αφρό!

Η σειρά των εύπλαστων επίπλων που μοιάζουν με συμπαγή πετρώματα αποτελείται από τις συλλογές Moonstruck που θυμίζει μάρμαρο και Bonding Blues που μιμείται το μωσαϊκό, ενώ και οι δύο παρουσιάστηκαν πρώτη φορά στο πλαίσιο του φετινού Beirut Design Week. Τα έπιπλα που κυκλοφορούν σε ποικίλα σχέδια, μορφές και χρώματα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως σκαμπό ή και side και coffee tables, αλλά και σε διακοσμητικές συνθέσεις.

“Ο αφρός είναι ένα απρόβλεπτο υλικό που επιτρέπει στο αφηρημένο και το τυχαίο να αποτελέσουν μέρος της διαδικασίας σχεδιασμού. Έχοντας μια αρχιτεκτονική ‘φύση’, η σειρά προσκαλεί παιδιά και ενήλικες να εξερευνήσουν διαφορετικούς συνδυασμούς στο χώρο, στήνοντας ένα δημιουργικό παιχνίδι” εξηγεί η σχεδιάστρια για τη νέα δουλειά της.

READ more