Αυτά τα οργανικά είδη σερβιρίσματος σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για το iconic εστιατόριο Under

Μέσα στον Μάρτιο, το πρώτο υποθαλάσσιο εστιατόριο της Ευρώπης άνοιξε τις πόρτες του στη Νορβηγία, με ένα εκπληκτικό υποβρύχιο σχεδιασμό από το κορυφαίο αρχιτεκτονικό γραφείο Snøhetta! Πέρα, όμως, από το iconic μονολιθικό κτίριο που κατασκευάστηκε για να στεγάσει το Under, και στο εσωτερικό του συναντάμε μια συλλογή από είδη σερβιρίσματος, τα οποία σχεδιάστηκαν από το νορβηγικό studio Ment αποκλειστικά για τις ανάγκες -λειτουργικές και αισθητικές- του εκθαμβωτικού εστιατορίου! Μάλιστα, όλα τα items είναι χειροποίτητα, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί άμμος και ορυκτά από την βραχώδη ακτή που απλώνεται γύρω από το κατάστημα, το οποίο λειτουργεί και ως ερευνητικό κέντρο θαλάσσιας ζωής.

Οι δύο σχεδιάστριες και αδερφές του studio Ment, Ingvild και Sidsel Forr Hemma, συνεργάστηκαν για έναν ολόκληρο χρόνο απευθείας με τον σεφ του Under, Nicolai Ellitsgaard, προκειμένου να σχεδιάσουν, να μελετήσουν και να ελέγξουν την ποιότητα των σκευών σερβιρίσματος για το μενού των 18 πιάτων που σερβίρει. Και κάπως έτσι, παρασκευάστηκαν περίπου 500 κομμάτια στο χέρι από τις δύο αδερφές, με βάση 17 μοναδικά σχέδια μικρών αποκλίσεων σε μέγεθος, υλικό και χρώμα. Η συλλογή αποτελείται από κούπες νερού, δοχεία για οδοντογλυφίδες, φλιτζάνια καφέ και τσαγιού, κανάτες για γάλα και βάζα για ζάχαρη, καθώς και τις σειρές πιάτων και μπολ σερβιρίσματος. Όλα τα είδη έχουν κατασκευαστεί από πορσελάνη, πέτρα, ξύλο, άμμο και διάφορους πηλούς, ενώ για τον χρωματισμό τους, οι σχεδιάστριες άντλησαν έμπνευση από τα φύκια, την άμμο και τους βράχους της ακτής.

Read More

And More