Αυτά τα παιδικά έπιπλα έχουν ένα μήνυμα να “περάσουν” στα μικρά μας!

Αυτά τα παιδικά έπιπλα έχουν ένα μήνυμα να “περάσουν” στα μικρά μας! | tlife.gr

Σίγουρα, όταν σκέφτεσαι παιδικά έπιπλα δεν σου περνάει από το μυαλό ότι θα μπορούσαν να έχουν δημιουργηθεί από ανακυκλωμένα… παιχνίδια! Και όμως, το design studio Ecobirdy με έδρα την Αμβέρσα αποφάσισε να δημιουργήσει μια σειρά επίπλων κατασκευασμένα εξολοκλήρου από παλιά πλαστικά παιχνίδια, τα οποία μάλιστα είναι και 100% ανακυκλώσιμα! Ο στόχος τους; Να διδάξουν στα παιδιά την έννοια της ανακύκλωσης και της βιωσιμότητας των υλικών! Η συλλογή λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Maison & Objet στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα και ο design κόσμος υποδέχτηκε την κίνηση με διθυραμβικές κριτικές!

Η σειρά παιδικών επίπλων αποτελείται από μια πανάλαφρη καρέκλα με το όνομα Charlie, καθώς και ένα τραπέζι που το συνοδεύει, με το όνομα Luisa. Επιπλέον περιλαμβάνει ένα αποθηκευτικό διακοσμητικό που θυμίζει πουλί και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για το υπό εξαφάνιση πτηνό Κίουι, ενώ ένα φωτιστικό σε σχήμα ρινόκερου τραβά την προσοχή γύρω από το θέμα των ρινόκερων και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν! Με λίγα λόγια, το design studio προσπαθεί να περάσει στους μικρούς φίλους του μεγάλη γκάμα μηνυμάτων γύρω από το περιβάλλον και την ανάγκη να το προστατεύσουμε με όλους τους τρόπους!

Σύμφωνα με δηλώσεις από την Ecobirdy, τα έπιπλα έχουν δημιουργηθεί για να εμπνεύσουν τη δημιουργικότητα των παιδιών, ενώ την ίδια στιγμή τα διδάσκει τι σημαίνει περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. “Ανακαλύψαμε πως τα πλαστικά παιχνίδια χρησιμοποιούν πλαστικό πολύ περισσότερο από άλλα υλικά αγαπά. Δίνοντας, λοιπόν, νέα ζωή στα παλιά πλαστικά, στόχος μας είναι να απελευθερώσουμε το οικοσύστημά μας από τις ολέθριες επιπτώσεις του. Καθώς χρησιμοποιούμε καινοτόμες τεχνολογίες, που δημιουργήσαμε για την επαναχρησιμοποίηση του πλαστικού, δεν εισάγουμε καθόλου χρωστικές ουσίες ή ρητίνη στα προϊόντα μας. Χάρη στον ακριβή διαχωρισμό, καθάρισμα και άλεσμα της διαδικασίας ανακύκλωσης, το πλαστικό όλων των προϊόντων μας είναι απολύτως καθαρό από επιβλαβή χημικά, είναι αγνό και 100% ασφαλές για τα παιδιά” δηλώνουν οι σχεδιαστές των επίπλων.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείς να πάρεις μια μικρή γεύση από την ευφάνταστη και οικολογική συλλογή για παιδιά της Ecobirdy!

READ more