Αυτά τα προϊόντα ομορφιάς έρχονται στο πιο οικολογικό και 100% βιοδιασπώμενο packaging

Αυτά τα προϊόντα ομορφιάς έρχονται στο πιο οικολογικό και 100% βιοδιασπώμενο packaging | tlife.gr

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε εμπνευσμένους designers να καταπιάνονται με φυσικά απόβλητα ή να χρησιμοποιούν την μέθοδο της ζύμωσης και της βακτηριδιακής καλλιέργειας, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα νέο, βιοδιασπώμενο και 100% οικολογικό υλικό βιολογικής και φυτικής προέλευσης. Άλλωστε, σίγουρα θα έχεις διαβάσει εδώ για τις βρώσιμες συσκευασίες τροφίμων, εδώ για τα δοχεία από ζυμομύκητες, εδώ για τα δοχεία από πατάτα, αλλά και εδώ για το υλικό από κέλυφος αστακού! Σε αυτή, λοιπόν, την λίστα που διαρκώς εμπλουτίζεται έρχεται να προστεθεί η σχεδιάστρια Elena Amato από την Γουατεμάλα, που αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο υλικό για το packaging προϊόντων skin & body care! Μάλιστα, το δημιούργημά της είναι φτιαγμένο από βακτηριδιακή κυτταρίνη και θυμίζει την ποιότητα ενός χαρτιού με ιδιότητες πλαστικού!

Τα φύλλα κυτταρίνης είναι προϊόντα ενός μείγματος νερού και καλλιέργειας βακτηρίων με ζυμομύκητες (scoby), το οποίο έπειτα απλώνεται σε λεπτά στρώματα και μόλις στεγνώσει αποκτά την εικόνα του τελικού υλικού. Μάλιστα, με την χρήση φυτικών στοιχείων, όπως η σπιρουλίνα, το σαφράν, ο ιβίσκος και ο άνθρακας, το “χαρτί” αποκτά διάφορες αποχρώσεις! Επιπλέον, η Amato αντί να καλλιεργήσει το scoby από την αρχή, εφοδιάζεται από τους τοπικούς παραγωγούς υπολείμματα Kombucha. Επίσης, το νέο υλικό που προκύπτει έχει την ιδιότητα να συγκολλάται όταν βρέχεται με νερό και άρα δεν απαιτείται η χρήση κάποιου συγκολλητικού παράγοντας για το packaging.

Όσο για την συνολική εικόνα του τελικού καλλυντικού προϊόντος, η Amato έχει σχεδιάσει την συσκευασία σαν ένα φρούτο που πρέπει να ξεφλουδίσουμε. Έτσι, το πρώτο στρώμα είναι το νέο υλικό που δημιούργησε, το οποίο μόλις ανοίξεις φτάνεις στο δοχείο που περιέχει το προϊόν. Το δοχείο, όμως, είναι άλλη μία αποκάλυψη, αφού πρόκειται για σαπούνι, το οποίο όταν τελειώσει το καλλυντικό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικά για πλύσεις!

READ more