Αυτή η συλλογή επίπλων και design αξεσουάρ έχει εμπνευστεί από την δομή των ποιημάτων

Την δομή ενός ποιήματος ανέλυσαν και μελέτησαν οι σχεδιαστές του μεξικάνικου design studio Peca, καταλήγοντας έτσι στην ολοκαίνουρια συλλογή επίπλων του brand που είναι βασισμένη σε τοπικές πρώτες ύλες και τεχνικές της περιοχής. Άλλωστε, το studio φημίζεται για την συνεργασία του με τοπικούς τεχνίτες για την δημιουργία των επίπλων, διακοσμητικών και των projects του. Τώρα, λοιπόν, η νέα σειρά επίπλων και αξεσουάρ της εταιρίας χρησιμοποιεί την μορφοποίηση ενός ποιήματος για να εμπνευστεί για τα τρία διαφορετικά προϊόντα, τα οποία και ονομάστηκαν Verso (στίχος), Rima (ρίμα) και Pausa (παύση) από τα τρία βασικά μέρη της ποίησης.

Η πρώτη δημιουργία τους, Rima, αντλεί έμπνευση από τον ρυθμό του ποιήματος και πρόκειται για έναν χειροποίητο μπουφέ με ξύλινες πτυχώσεις και οβάλ μορφή, ώστε να προάγει την αίσθηση της αρμονίας και της ισορροπίας.

Το δεύτερο κομμάτι τους, Verso, είναι ένα ξύλινο side table με οργανική αίσθηση και δύο “διαπλεκόμενα” τμήματα στον σκελετό.

Τέλος, το τρίτο προϊόν της συλλογής αποτελείται από πρες παπιέ και σελιδοδείκτες που έχουν κατασκευαστεί από διάφορα υλικά, όπως όνυχα, μπρούτζο και ξύλο.

Read More

And More