Αυτή η νέα συλλογή από κουζίνες είναι η επιτομή του σύγχρονου minimal τρόπου ζωής

Αυτή η νέα συλλογή από κουζίνες είναι η επιτομή του σύγχρονου minimal τρόπου ζωής | tlife.gr

Μία ακόμη εντυπωσιακή παρουσίαση γίνεται αυτές τις ημέρες στο πλαίσιο του Salone del Mobile (Milan Design Week) του Μιλάνου, αυτή τη φορά ως μέρος της έκθεσης EuroCucina 2018, η οποία επικεντρώνεται στις κουζίνες! Εκεί, το ιαπωνικό label, Sanwa, λάνσαρε μία νέα συλλογή κουζινών, που προορίζεται για compact spaces, δηλαδή για σπίτια με περιορισμένο χώρο! Ακολουθώντας το σύγχρονο ρεύμα του small-living, η εταιρία κάνει focus στα μικρά σπίτια και δημιουργεί μια σειρά από έπιπλα κουζίνας, ιδανικά για να εξοπλίσουν χώρους με το στυλ και την απαράμιλλη λειτουργικότητά τους, παρά το “μικροσκοπικό” μέγεθός τους!

Οκτώ νέα προϊόντα παρουσιάζονται στη φετινή διεθνή έκθεση από την Sanwa, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν ευκολία και χρηστικότητα τόσο στο μαγείρεμα, όσο και στο πλύσιμο δοχείων, μέσα από μία μονάδα που συγκεντρώνει όλες τις εργασίες στο μικρό χώρο της. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν εκείνη που είναι “καμουφλαρισμένη” ως γραφείο, η τροχήλατη κουζίνα, αλλά και μία που πρέπει να κρεμαστεί στον τοίχο!

Σύμφωνα με την ομάδα της Sanwa, η νέα σειρά κουζινών είναι σχεδιασμένη για να “κάνει θαύματα, ακόμη και σε μικρούς χώρους, συνδυάζοντας το εκλεπτυσμένο σύγχρονο με το μινιμαλιστικό design, ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της ιαπωνικής παράδοσης” και συνεχίζει: “Οι λύσεις που επιλέξαμε τονίζουν τη σημαντική έρευνα που κάναμε για να παρέχουμε μοναδικό στυλ, το οποία ταιριάζει με τα σημερινά διακοσμητικά trends του contemporary σχεδιασμού”.

Τρεις από τις κουζίνες έχουν δημιουργηθεί από Ιταλούς αρχιτέκτονες και designers, όπως η AM 01 του Alessandro Mendini με τις πορτοκαλί, κίτρινες και πράσινες λεπτομέρειες, η QB 01 των Bestetti Associati που φέρει τροχούς για να μετακινείται και η EO 01 της Elisa Ossino που προορίζεται για lofts και open plan χώρους. Επιπλέον, η σειρά AC 01 που σχεδιάστηκε από τον ανερχόμενο σχεδιαστή Yuto Rie είναι εκείνη που λειτουργεί και ως γραφείο και με το πάτημα ενός κουμπιού μετατρέπεται σε κουζίνα. Για αυτό το λόγο, η Sanwa την προτείνει και ως λύση για άτομα με ειδικές ανάγκες.

READ more