Αυτή η πορτοκαλί εγκατάσταση που βραβεύτηκε στην Miami Art Basel φτιάχτηκε από φοιτητές

Αυτή η πορτοκαλί εγκατάσταση που βραβεύτηκε στην Miami Art Basel φτιάχτηκε από φοιτητές | tlife.gr

Τι γίνεται όταν μια ομάδα φοιτητών αρχιτεκτονικής αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν μια εικαστική παρέμβαση σε δημόσιο χώρο; Η απάντηση βρίσκεται στο Brickell Stage που εμπνεύστηκε και κατασκευάστηκε από το τμήμα αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι για να γιορτάσει τη συμμετοχή του στην κορυφαία διεθνή έκθεση για το design και τις Τέχνες, Miami Art Basel του περασμένου μήνα! Μάλιστα, οι σπουδαστές αποφάσισαν να επέμβουν σχεδιαστικά κάτω από τον ομώνυμο ηλεκτρικό σταθμό της πόλης! Το αποτέλεσμα είναι ένα πορτοκαλί installation που είχε ως στόχο να φιλοξενήσει performances μουσικής, θεάτρου και ποίησης!

Αποτελούμενο από 1001 πορτοκαλί σωλήνες που μοιάζουν να τοποθετήθηκαν στο έδαφος, ο χώρος σχηματίζει ένα τετράγωνο stage του ίδιο χρώματος. Ο τρόπος που έχουν τοποθετηθεί οι σωλήνες της “περίφραξης” δημιουργεί ένα εφέ πυραμίδας, μιας και διαδοχικά το ύψος τους μεγαλώνει όσο προχωρούν προς τα έξω. “Αυτό το σχέδιο δημιουργεί την απαραίτητη προοπτική, ώστε το βλέμμα του θεατή να επικεντρώνεται στον εκάστοτε performer, ενώ ταυτόχρονα η οπτική εμπειρία και των δύο πλευρών ενισχύεται αισθητά” περιγράφουν οι εκπρόσωποι της ομάδας που έστησε την εγκατάσταση.

Μάλιστα, το installation κέρδισε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού The Miami Foundation’s Public Space Challenge, που στόχο έχει να προάγει τη δημιουργία και την ενίσχυση πάρκων πάρκων και των χώρων συγκέντρωσης.

Δες παρακάτω πώς μοιάζει!

 

READ more