Αυτή η συλλογή επίπλων έχει “αιχμαλωτίσει” ένα κομμάτι… φύση στο εσωτερικό της!

Αυτή η συλλογή επίπλων έχει “αιχμαλωτίσει” ένα κομμάτι… φύση στο εσωτερικό της! | tlife.gr

Πάντα έβρισκα τα ενυδρεία και τα terrarium πολύ εντυπωσιακά. Ξέρεις, αυτή η αίσθηση πως έχεις “αιχμαλωτίσει” ένα κομμάτι φύσης μέσα σε μια γυάλινη προθήκη μου φαίνεται φοβερά αναζωογονητική για το interior design! Ίσως για αυτό το λόγο να μου προκάλεσε και τόσο καλή εντύπωση η νέα συλλογή επίπλων από το ιταλικό design studio Alcarol, που σε συνεργασία με την εταιρία Vaselli που ειδικεύεται στα πετρώματα της Τοσκάνης, δημιούργησε μια σειρά τραπεζιών και σκαμπό από διαβρωμένο τραβερτίνη που έχουν κλείσει σε διάφανη ρητίνη! Και το αποτέλεσμα μοιάζει εξαιρετικά με το εφέ των terrariums!

Τι είναι, όμως, ο τραβερτίνης και πώς δημιουργείται η συλλογή επίπλων; Πρόκειται για ένα ιζηματογενές πέτρωμα που ανήκει στην οικογένεια του ασβεστόλιθου, το οποίο εντοπίζεται σε κοίτες θερμών νερών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, προέρχεται από την περιοχή Rapolano της Τοσκάνης. Έπειτα, η σχεδιαστική ομάδα της Alcarol βυθίζει τα κομμάτια του πετρώματος σε υγρή ριτίνη, η οποία με τη σειρά της σκληραίνει και διατηρεί ανέπαφη τη μορφή της πέτρας. Τέλος, αφού η ριτίνη στερεοποιηθεί, δέχεται την απαραίτητα επεξεργασία, ώστε να λάβει την τελική φινιρισμένη και τέλεια στοιχισμένη γεωμετρική μορφή της.

Μέσα από την ιδιαίτερη αυτή διαδικασία, προκύπτουν τα γεωμετρικά τραπέζια και τα κυβιστικά σκαμπό, μοιάζοντας με “ζωντανά” κομμάτια ασβεστόλιθου που… σβήνουν μέσα στο διάφανο περίβλημά τους! Μάλιστα, η επιλογή της ριτίνης έγινε από την εταιρία για να θυμίζει το νερό, μέσα στο οποίο συναντάται παραδοσιακά ο τραβερτίνης.

READ more