Αυτό το κτίριο στο Brooklyn “ντύθηκε” στα καλά του για το φεστιβάλ NYCxDesign

Μπορεί να μένουν μόλις δύο ημέρες μέχρι τη λήξη της διεθνούς έκθεσης NYCxDesign στη Νέα Υόρκη, μιας και το φεστιβάλ θα ρίξει την αυλαία του στις 23 Μαΐου, ωστόσο η εντυπωσιακή εικαστική παρέμβαση της Camille Walala θα παραμείνει (επ’ αόριστον) στο Brooklyn! Βλέπεις, η Γαλλίδα καλλιτέχνης αποφάσισε για τη συμμετοχή της στην έκθεση WantedDesign, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του φεστιβάλ, να φιλοτεχνήσει το mural που θα κοσμεί από εδώ και πέρα ένα επταώροφο βιομηχανικό κτίριο στην περιοχή Industry City του Brooklyn! Μάλιστα, η Walala κατάφερε στο έργο της να ενσωματώσει όλη τη μαγεία που συναντά κανείς στο κίνημα Memphis, δίνοντας στη δημιουργία της την απαραίτητη 80s αισθητική που ούτως ή άλλως χαρακτηρίζει τις δουλειές της!

Τρισδιάστατα γεωμετρικά μοτίβα και έντονες χρωματικές επιλογές θα φιλοξενούνται από εδώ και στο εξής στην πρόσοψη του κτιρίου, που χρονολογείται από το 1900, το οποίο φτάνει τα 40 μέτρα σε ύψος και χρησιμοποιείται ως εργασιακός χώρος, αλλά και χώρος εκδηλώσεων. Αυτή την εβδομάδα, πάντως, αποτέλεσε σημείο συνάντησης των επισκεπτών της έκθεσης WantedDesign, ως μέρος της διεθνούς έκθεσης.

Υπό την αιγίδα της WantedDesign, η Walala μεταμόρφωσε τον πλίθινο τοίχο με τα γνώριμα γραφικά της. Το μεγαλύτερο μέρος βάφτηκε σε μια απαλή απόχρωση του ροζ, η οποία επενδύθηκε με περισσότερα γεωμετρικά σχέδια και ακόμη πιο δυναμικές αποχρώσεις, δίνοντας στη συνολική εικόνα την αίσθηση που αφήνει το ιταλικό αισθητικό ρεύμα του Memphis. Μαύρες διαγώνιες γραμμές πλαισιώνουν τα L-shaped τρισδιάστατα μοτίβα που σχεδιάστηκαν γύρω από τα παράθυρα, δίνοντας έμφαση στις 80s καταβολές, b&w κάθετες ρίγες και έντονο cobalt blue περίγραμμα που μοιάζει να ενώνει το κτίσμα με… τον ουρανό είναι τα βασικά στοιχεία του mural.

“Το κτίριο ‘λούζεται’ με τα πιο εντυπωσιακά χρώματα του ηλιοβασιλέματος, το οποίο και ενέπνευσε τη χρωματική παλέτα που χρησιμοποίησα για το project” εξηγεί η καλλιτέχνης και συνεχίζει: “Το design του εμπνεύστηκε από την αρχιτεκτονική του κτιρίου και κυρίως από την επαναληπτικότητα των παραθύρων”.

Read More

And More