Αυτό το μικροσκοπικό σπίτι θα μπορούσε να χτιστεί… στη σελήνη!

Αυτό το μικροσκοπικό σπίτι θα μπορούσε να χτιστεί… στη σελήνη! | tlife.gr

Πολλά έχουν δει τα μάτια μας στο τομέα του compact living και των μικροσκοπικών σπιτιών που μετρούν ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα, αλλά καταφέρνουν να ενσωματώσουν όλο το στυλ και την άνεση ενός πολυτελούς διαμερίσματος. Η σημερινή περίπτωση, όμως, σίγουρα προκαλεί έκπληξη! Βλέπεις, ο σχεδιαστής αυτού του λιλιπούτειου σπιτιού στην Ουάσινγκτον άντλησε έμπνευση από τους διαστημικούς σταθμούς! Ο ναυπηγός Kurt Hughes, μάλιστα, χρησιμοποίησε τις γνώσεις του στον τομέα προκειμένου να το κατασκευάσει με μεγάλη ακρίβεια και προσοχή στη λεπτομέρεια, δημιουργώντας ένα μικρό “διαστημόπλοιο” επί γης!

Το πρωτότυπο σπιτάκι έχει τοποθετηθεί σε ύψος τριών μέτρων πάνω από το έδαφος και στηρίζεται σε τρεις μεταλλικές βάσεις, ακριβώς όπως θα συνέβαινε και με ένα space craft που μόλις προσσεληνώθηκε! Με έκταση μόλις 23 τ.μ. και βάρος που ξεπερνάει τον ένα τόνο, το… διαστημόσπιτο κατασκευάστηκε με βάση τα σχέδια του Apollo 11. “Θέλησα να είναι ένας φόρος τιμής σε μια εποχή κατά την οποία όλα ήταν πιθανά” εξηγεί ο Kurt Hughes και συνεχίζει: “Άλλωστε, οι αστροναύτες που επάνδρωσαν το Apollo εκπαιδεύτηκαν μόλις μερικά μίλια μακριά από εδώ”.

Πάντως, η κατασκευή του σπιτιού έχει ολοκληρωθεί με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις της ναυπήγησης και με ελάχιστο ενεργειακό αποτύπωμα! Η είσοδος γίνεται από 12 σκαλοπάτια επενδυμένα με φωτοβολταϊκά στοιχεία και έπειτα ο επισκέπτης συναντά ένα open space, όπου βρίσκεται το καθιστικό, το υπνοδωμάτιο, το μπάνιο, η κουζίνα και αποθηκευτικός χώρος, ενώ στην οροφή έχει τοποθετηθεί ένα γυάλινος θόλος.

READ more